Chapter 12

149 12 0
                                    

2356 година

Понякога да се довериш е най-правилното решение. Ако вярваш на някого, няма причина да не му довериш миналото си. Щом е избрал да бъде с теб, то тогава твоите тайни ще бъдат и негови.

Вече бе от толкова много време на Земята и Ейс не бе показал, че цели да я използва някак. Бе добър към нея и правеше толкова неща за нея, с които се чувстваше зле, тъй като му създаваше допълнително грижи, от които никак не се нуждаеше. Не му бе казвала все още нищо за себе си, а и той не бе питал. Оценяваше това, че не настоява и не навлиза в личното ѝ пространство. Това негова качество бе незаменимо. Оставяше я сама да реши дали иска да му сподели или не. А тя вече бе сметнала, че е крайно време да му разкрие някои неща. Като например какво е тя.

Ейс беше в стаята си и тя отиде натам. Не желаеше да постъпи невъзпитано затова първо почука. Отвори плахо и видя, че е на леглото си и разглеждаше някакви листи. Тя се поколеба дали да влезе, но той я прикани с жест да го стори.

- Извинявай, не исках да те прекъсвам.

- Не, не прекъсваш нищо. Ела.-покани я да седне до него и тя изпълни молбата му.

- Исках да поговорим.

- Добре, слушам те.-той я погледна изцяло показвайки, че тя разполага с пълното му внимание.

- Искам да ти разкажа коя съм и от къде идвам.-не го очакваше, но не показа видимо учудването си.

- Добре.-кимна отново той.

- Аз съм акуота, така се нарича моят вид. Имаме полуслети опашки и разноцветни коси. Както и други неща, като перки и ципи, които може би си забелязал по тялото ми докато съм във водата.-той кимна, за да я прикани да продължи.-Ние живеем на.. Уран.

Тъкмо щеше да кима когато се спря и я погледна втрещено. Как така живееше на.. коя бе подред, седмата планета?! И се бе озовала на Земята, третата подред планета? Та тях ги деляха цели четири планети и милиони светлинни години! Как изобщо се оказа тук след като са на такова огромно разстояние?! А и чакай малко, как така на този леден гигант имаше живот?!

- Знам, че си доста объркан, но ще ти обясня. На Уран има живот и то от векове. Много по-отдавна от колкото можеш да си представиш. Зад газовата му обвивка се крие огромна водна маса. Там живеем ние, акуотите.

Agua DelmareWhere stories live. Discover now