" einde van een sprookje?"

279 17 1
                                    

Mila pov

Na de redelijk saaie en veel te lange ontmoetingsgesprek gaan we de ruimte uit. We drinken met alle eerstejaars fruitsap in de kantine om de mensen te leren kennen. "Kom hier is nog een tafel " zegt Jimmy. Charlie , Jonas , Alex en ik volgen. We staan rond de hoge zwarte ronde tafel met chips en zoutjes erop. Charlie en Alex steken hun hand er tegelijk in. Iedereen van onze tafel lacht en al snel worden we aangekeken door de rest van de zaal.

" 1dans mag meekomen" zegt de directeur tegen de eerste jaars . Ik richt me tot Jonas en kus hem op zijn wang , zijn blik kijkt direct naar mij maar ik verlaat hem en ga met men klas mee.

We gaan verder met de klas naar het danslokaal daar staat onze leerkracht dans op ons te wachten. Ze deelt de blaadjes uit, de blaadjes met de uurregeling op school, we beginnen maandag direct met wiskunde , pfffff. Ik haat wiskunde maar woensdag hebben we twee uur dans en dan muziek en daarna acteren. Dus dat is een goede dag.

Jonas pov

Na dans wordt acteren A en B afgeroepen , Charlie en Alex zitten vijfde in B. Ze gingen weg en daarna muziek. We werden naar onze klas begeleidt. Jimmy plaatst zich naast mij op een zwart krukje onze al wel te zware rugzak zetten we tussen ons benen en we luisteren even naar onze leerkracht.

Trinnggg

De bel weergalmt door heel de school alle kinderen uit onze klas springen recht net zoals ik . Jimmy en ik lopen samen naar een drank automaat in de gang maar hij is weer zo slim om zijn laatste 1 euro te laten vallen en die rolt naar achter. Hij kijkt me geschrokken aan en ik begin direct te lachen. "Alle ga er dan om" zeg ik nog altijd lachend. "Jaja rustig" lacht hij mee. We verschuiven samen de automaat want alleen kon hij het niet ik stap samen met hem achter de automaat.

"Kijk daar" zegt Jimmy terwijl hij wijst naar een deur zonder slot aan de andere kant. "Kom we gaan eens kijken" zeg ik redelijk blij. "Neen er staat een bordje" roept men beste vriend. Gelukkig hoorde niemand hem aan de andere kant van de automaat. Ik besluit gewoon te vertrekken en hij volgt na enige aarzeling. We komen na een paar trappen in een gang met een deur die deur besluiten we ook binnen te gaan en daar staan ze , allemaal instrumenten. Men mond valt vanzelf open en ook Jimmy is sprakeloos. Jimmy kijkt op zen gsm en ziet dat het 10:20 is. "De speeltijd stopt nu" zegt hij in paniek. We lopen naar boven en gaan onopmerkzaam terug langs de automaat. "Waar moeten we naartoe ?" Vraag ik aan Jimmy. "Uitleg dans" zegt hij met een grote zucht. Ik pak zijn onderarm en we lopen naar de danszaal.

Mila pov

De speeltijd is net gedaan en ik heb Jonas niet gezien hij heeft men berichten niet gelezen men telefoontjes niet opgenomen. Het maakt me eigenlijk een beetje pist. De eerste dag school en hij vergeet me al als ik naar dans ga want wij moeten ons omkleden omdat we binnen een half uur les hebben, nadat mevrouw uitleg heeft gedaan aan een andere klas bots ik tegen een grote jongen. Ik kijk naar hem en hij lacht hij wil me vast pakken en zegt: "Heey liefje" maar ik kijk met een boze blik naar hem en loop gewoon verder weg ....

ANOTHER WAY // Ghost Rockers  ( voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu