xxxvii.

3.4K 226 32
                                    

Draco seděl na plastové židličce vedle nemocniční postele, na které ležela jeho žena. Hermioně se z kůže vytratila veškerá barva a pozorovat její bezvládné tělo Draca ničilo. Nechtěl se vzdávat naděje, ale ten pohled... Bylo to, jako by se díval na mrtvé tělo, což nebyla ani v nejmenší pravda. Jeho milovaná Hermiona žila, jen tak zrovna nevypadala.

„Pane Malfoyi," oslovil jej lékouzelník, který právě vešel dovnitř. Draco k němu upřel svůj zoufalý pohled, aby mu dal najevo, že jej poslouchá, a pak se znovu zadíval na Hermionu. „Vaše žena byla otrávena, pane Malfoyi. Podařilo se nám ji dostat pod kontrolu, ale bohužel není jisté, že to zvládne. Uvidíme, jestli přežije noc," řekl a Draco se na něj zamračeně podíval.

„Otrávena?! Co tím myslíte?" zeptal se překvapeně a snažil se tuto informaci nějak vstřebat.

„Tak, jak to říkám. Došlo k otravě, ale nevíme, co ji způsobilo."

„Nevíte, co ji způsobilo? To snad nemyslíte vážně? Proč by vůbec někdo něco takového dělal?!" kladl jednu otázku a druhou.

„To nevíme. Měl byste jít za rodinou," řekl, než jej opět nechal osamotě. Jít za rodinou? A co jim, jako měl říct? Měl svým dětem říct, že jejich matka možná umře? Měl to říct svým rodičům? Jejich přátelům? Jak by vůbec mohl? Jakmile by to vyslovil nahlas, stalo by se to skutečností. Hermiona byla odjakživa bojovník, takže ona tuhle noc jistojistě přežije, a pak budou svůj život žít poklidně dál, tedy, samozřejmě potom, co Draco najde člověka, který tohle spáchal a zakroutí mu krkem. Až pak budou žít svůj poklidný život dál.

Draco se naposledy podíval na svoji nebohou knihomolku, políbil ji na čelo a odešel z pokoje do čekárny, kde na něj čekali jeho rodiče a jeho drobečkové. Lili i Scorpius jej hned uzavřeli v objetí se slzami v očích, a ptali se, co je s jejich maminkou. Draco se zhluboka nadechl a nadhodil slabý úsměv. Kvůli dětem musí být silný.

„Bude v pořádku," odpověděl na jejich otázky, ale bylo to dost nejisté. Vyhledal svoji matku, která jej sledovala, a když se jejich oči setkaly, Narcissa poznala, že to nebude úplně tak v pořádku, jak její syn tvrdí. Oči se jí zalily slzami a objala svého muže.

Tohle nevypadalo vůbec dobře.

She: Lady MalfoyWhere stories live. Discover now