xii.

5.3K 307 94
                                    

,,Doufám, še můj koník bude bílý. Bude mi ladit k vlasům," vypískla Lili, když se odletaxovali na Manor.

,,Už asi po sté, Lili, ty nedostaneš koně," vydechla Hermiona, která se jí to snažila vymluvit už hrozně dlouhou dobu.

,,Ale budu, děda mi ho slíbil."

,,Mami!" vykřikl Draco a rozešel se k Narcisse, aby ji mohl obejmout a pokusit se tak odložit, kofrontaci, která se nebezpečně blížila. Věděl o tomhle Luciusově slibu a modlil se k Merlinovi, aby to nemyslel vážně.

,,Tady jsou moji miláčkové," řekla s úsměvem Narcissa a odstrčila Draca a tím zkazila jeho pokus jí obejmout na přivítanou.

,,Babi!" vypískla Lili a skočila Narcisse do objetí. Scorpius nezůstal pozadu a taky Narcissu objal. Draco se mezitím vzpamatoval z odmítnutí své vlastní matky a rozhlédl se po hale, aby zjistil, že Hermiona tu není. To už asi nastala konfrontace, pomyslel si.

,,Když jsem posledně řekla, žádné rozmazlování, znělo to jako, kup jí koně?" začala Hermiona hned, jak našla Luciuse v zahradě s bílou klisnou.

,,Oh, už jste tady?" zeptal se překvapeně a stoupl si před koně, jako by se ho snad snažil schovat.

,,Proč, tati?" zaúpěla Hermiona.

,,Protože si moje vnoučata zaslouží to nejlepší?" zkusil to, ale podle Hermionina výrazu poznal, že tahle odpověď se jí nelíbí.

,,Víš, že nechci, aby byli rozmazlení. Musím ti připomínat, že to bylo s Dracem k nevydržení v našich školských letech?"

,,Dobře," povzdechl si poraženě Lucius, ,,Když tu byli minule na víkend, Lili se mě ptala, kdy jí koupím toho koně. Byl jsem překvapený, ale prý jsem jí to slíbil, když tu byli naposled. Měl jsem zrovna hodně práce, takže bylo dost možné, že jsem jí to odkývl a nevěděl jsem o tom. Nechtěl jsem porušit svůj slib, a tak jsem jí ho koupil. Zlobíš se hodně?"

,,Jestli se zlobím? Jak si ji na tohle u Merlina mohl skočit?" vykřikla překvapeně Hermiona.

,,Cože?" zeptal se zmateně Lucius.

,,To dítě zdědilo naše nejhroší vlastnosti, jak se zdá," vysvětlila.

,,Jak to mysl-oh, takhle."

,,Jo, přechytračila tě tříletá holka," zasmála se Hermiona, protože jí to náhle přišlo vtipné. Kdo by si to kdy pomyslel?

,,Bělouš!" ozvalo se nadšeně za Hermionou, a tak se radši odebrala dovnitř na šálek čaje s Narcissou.



***

věnováno <3

MajdaMarshmellow, marketa7, RavenclawChild, MonikaMF02, marauders_girls, 1White8, Vinuska, Mayak7, 0_SummerDays_0, Dalinka212, potterhead-tereza, misicka101, FilleQuiLisent, vikibuu, IamBarus, smilingxqueen, EliskaNemcova, Dramione92, Emanuelka169, blackninuskaaa, marrta20, Emma-Crusher, KlaraVoglov, AranamitaLupin, sulcka04, girlofsky2468, thecleverravenclaw, TerkaVeverka44

She: Lady MalfoyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin