xxxiii.

3.7K 205 39
                                    

„Prostě ne, Lili," odpověděla Hermiona a podala jí oblečeného Alexe.

„Ale proč ne?" zaúpěla Lili. Zdálo se, že její sen o famfrpálu byl beznadějný. Normálně by si to vyprosila u Draca, který jí vždy všechno dovolil, ale v tomhle se zdál být stejně neústupný jako Hermiona.

„Protože si to já ani tvůj otec nepřejeme," odpověděla a lehce se zamračila. Věděla, že tohle nebylo úplně nejlepší vysvětlení, ale co měla říct? Žádný pořádný důvod, proč by Lili nemohla hrát, neměla.

„Ale teta Ginny taky hraje," zakňourala. Draco jí totiž často říkával, že famfrpál se pro dívky nehodí. Ve skutečnosti se mu nelíbila představa jeho malé princezny v týmu s tolika kluky.

„Já vím," povzdechla si Hermiona a konečně se jí podařilo narvat na Cassie šaty, která s ní celou dobu bojovala a odmítala se obléknout.

„Tak proč nemůžu já?" zeptala se znovu.

„Proč si o tom nepromluvíš s tatínkem až se vrátí? Já tě to nenaučím," odpověděla a Lili radostně vyjekla. Věděla, že ještě nemá vyhráno, protože přesvědčit Draca bude daleko těžší, ale aspoň byla o krok blíž k tomu, aby hrála!

„Děkuju, děkuju, děkuju!" vykřikla a kdyby nedržela Alexe, tak by Hermionu objala.

„Ještě není za co," řekla Hermiona, protože i ona věděla, že přesvědčit Draca, to nebude jen tak.

„Můžeme jít dnes k babičce? Chtěla bych se projet na Běldovi," zeptala se Lili a podala Alexe zpátky Hermioně.

„To bychom mohli," souhlasila Hermiona a položila dvojčata na zem, kde měli spousty hraček. „Dohlédneš na ně, prosím? Já rychle napíšu babičce, kdyby cokoliv volej," zainstruktovala Lili, která jen se smíchem přikyvovala.

„Zvládnu to," ujistila ji, načež se posadila mezi své sourozence a zapojila se do jejich hry. Hermiona se usmála a odběhla do Dracovi pracovny, kde na kus pergamenu rychle naškrábala vzkaz a připevnila jej sově na nohu. Chtěla se vrátit rychle za dětmi, ale jakmile jejich sova odletěla, dosedla na okenní parapet sova jiná, která nesla malou krabičku.

Hermiona se lehce zamračila, krabičku převzala a nasypala jí krapet zrní, než okno zavřela. Zcela zmatená otevřela zelenou krabičku a vytáhla z ní náramek, který byl vcelku obyčejný, ale i přes to byl nádherný. Jednalo se o kroužek, který měl uprostřed M a jelikož náramek vypadal docela staře, domyslela si, že se jedná o rodinný šperk Malfoyů a musel to být pozdní dárek od Draca k jejím narozeninám.

Nandala si náramek na ruku, a v ten moment se jí zdálo, že jí tělem projela vlna energie, která ovšem vůbec nebyla příjemná, ale nechala to být a vrátila se k dětem, aby se mohli odletaxovat na Manor.

She: Lady MalfoyWhere stories live. Discover now