iv.

6.2K 351 69
                                    

,,Všechny důležité papíry jsou u mě na stole, já už jdu domů," rozloučila se Hermiona s Percym.

,,Oh, ještě než půjdeš. Příští týden máš jet na dva dny do Francie kvůli té schůzce s francouzským ministrem. Odkládal jsem to, jak to jen šlo, ale nemůžu to odkládat věčně."

,,V pořádku, jsou to jen dva dny. Kdo jde se mnou?"

,,No, to je ta horší část."

,,Kdo jde?" zeptala se znovu.

,,Graham Montague," odpověděl a ona se na něj překvapeně podívala.

,,Ty jsi se snad úplně zbláznil?!" vykřikla.

,,Podívej se, oba víme, že je to debil, ale žil ve Francii dlouho a dělal tam náměstka. Nerad to říkám, ale je to nejvhodnější člověk."

,,Percy, se vší úctou, já a Graham spolu dva dny nepřežijeme! Nemůžeme se vystát od doby, co jsem ho našla u tebe v pracovně," řekla a při tom kolem sebe mávala rukami.

,,S Dracem jste se taky nemohli vystát, a podívejme se," řekl s úšklbkem, který hodně rychle zmizel, když po něm Hermiona vrhla svůj vraždící pohled.

,,To je úplně něco jiného," procedila skrz zuby, ,,A když už jsme u Draca, můžeš mu tu skvělou novinku oznámit. Nevím jestli bys skončil u Sv. Munga dřív ty, nebo Graham. Pojedu sama a nebudeme to řešit," uzavřela to nakonec. Nechtěla se tu hádat s Percym, chtěla jen být doma.

,,Nemůžeš jet sama," namítl.

,,Můžu a pojedu. Měj se," rozloučila se a odešla z jeho pracovny dřív, než stačil něco říct. Doma na ni čekala uvařená večeře, dvě nejsladší děti a její milovaný manžel.

,,Ahoj ve spolek," pozdravila je a Scorpiusovi s Lili dala pusu do vlásků, zatím co Draca pořádně políbila.

,,Jaký byl den v práci?" zeptal se, když se posadila ke stolu a mohli se tak pustit do jídla.

,,Ušlo to. Doma je doma," odpověděla s úsměvem a začala krmit Lili, která kupodivu neprotestovala.

,,Můžeme zítra jít do khikupectví, mami? Dlouho jsme tam nebyli," zeptal se Scorpius.

,,Samozřejmě, brouku," souhlasila Hermiona a pohladila ho po vláscích.

,,Mama," vykřikl radostně nejmladší člen rodiny Malfoyů.

,,Co jsi to řekla?" zeptala se šokovaně Hermiona.

,,Mama," zopakovala znovu Lili a Hermioně se v očích objevily slzy štěstí. Vzala svoji dcerku do náručí a usmívala se na ni. Cítila se tak šťastně, milovaně a pyšně.

Přesně tak se cítil i Draco.

***

věnováno

@nikisekt, @IamBarus, @TessieAppleTree, @Mayak7, @eli_hermankova, @Alenalouze, @0lilian0, @marketa7, @1White8, @queenofowndreamland, @CarieFuck, @ElissZdychync, @marrta20, @KlaraVoglov, @potterhead-tereza, @MerelineWhatson, @Dramione92, @Emanuelka169, @starka007, @Vanesinka10, @girlofsky2468, @vikibuu, @DarthXenite, @sulcka04, @JanaKubcov, @Kniha01, @thecleverravenclaw, @Lea_Hr, @adelalisko tvůj komentář mi minulou kapitolu udělal nehorýznou radost! Opravdu potěší tohle slyšet! <333, @martinka04, @MonikaMF02, @RavenclawChild, @Vinuska, nanuk05_Niki

She: Lady MalfoyWhere stories live. Discover now