xxxv.

3.3K 218 55
                                    

Draco cosi přeškrtal na papíře, který následně vzal a vztekle zmačkal do kuličky, kterou pak odhodil kamsi do rohu kanceláře. Byl nevrlý a to z jednoho prostého důvodu - štvalo jej, že musí trčet tady a nemůže být doma s Hermionou a dětmi.

„U merlinových svatých vousů, umlčte někdo tu sovu!" vyštěkl, když už jej sova, která dobrých pět minut houkala za oknem, vytáčela k nepříčetnosti.

Jimmy svého šéfa ihned poslechl, přešel k oknu, převzal od elegantní sovy dopis a za cesty zpátky ke svému stolu dopis otevřel a pustil se do čtení, protože byl v takovém pracovním zápalu, že jej nenapadlo se podívat, komu dopis vůbec adresovaný je.

„Draco?" oslovil jej opatrně, když si dopis dočetl.

„Co?" zavrčel Draco, který už mačkal další nepovedený nákres.

„To je pro tebe," řekl a s roztřesenými rukami mu dopis předal. Draco mu jej vztekle vytrhl z ruky a letmo si dopis přečetl, a málem se mu při tom zastavilo srdce.

„Do prdele," zanadával a příliš rychle vstal, což způsobilo, že si rozlil kafe po pracovních papírech, ale to jej teď příliš nezajímalo, „Pošli patrona k mým rodičům, ať se okamžitě dostaví k nám domů," řekl Jimmymu, který stihl přikývnout, než se Draco přemístil domů.

„Lili?! Lili?!" zakřičel Draco zoufale do útrob jejich bytu, když se objevil v obýváku.

„Tati!" zakřičela Lili nazpět a za chvíli už se celá uplakaná objevila u něj. Draco neváhal ani chvíli a vzal ji do náruče.

„Lili, co se stalo? Kde máš maminku?" zeptal se a setřel jí slzy z tváří.

„V kuchyni," vzlykla a víc se k němu přitulila. Draco se i s ní v náruči skoro až rozběhl do kuchyně, kde našel na zemi ležet bezvládné tělo Hermiony.

„Dobře, teď pozorně poslouchej," řekl a položil ji na zem, „Kde je Alex a Cassie?" zeptal se.

„Spí v pokoji," odpověděla Lili a popotáhla.

„Počkáš tu a dáš na ně pozor, každou chvíli by se tu měla objevit babička, dobře? Já se pro změnu postarám o maminku, dobře?"

„Slibuješ?"

„Slibuji," řekl a políbil ji na čelo, než přešel k Hermioně a přemístil je ke Sv. Mungovi.

She: Lady MalfoyWhere stories live. Discover now