25. Een fris tochtje

7K 270 72
                                    

© Mari_em

___________________________________________________________

                                                               Anne

'Waarom liep die man weg?’ zeg ik tegen Dave en zijn dubbelganger naast hem. We staan met zijn alle bij de bar, nadat de dansvloer nog al… tja… “verhit” raakte.

'Omdat ik het hem vriendelijk gevraagd heb,' reageren ze allebei tegelijk. Huh?

Dan is ineens de dubbelganger verdwenen en knipper ik even verward met mijn ogen. 'Vriendelijk... uh hu' zeg ik hem sarcastisch en begin heel hard te lachen. Als er een knorretje uit mijn keel ontsnapt, houd ik gegeneerd mijn handen voor mijn mond. Ik pak mijn drankje weer van de bar en neem er een slok van. Even trekt mijn gezicht zich samen als er weer een hevige tinteling door mijn keel heen glijdt. Dit keer niet zo erg als de eerste keer toen ik een slok nam, maar zeker wel intens. Wat had ik ook al weer besteld?

Dave zegt iets tegen mij, maar heel erg ben ik niet meer aan het opletten. De grond begint namelijk een beetje heen en weer te wiegen onder mijn voeten. Haast in slowmotion kijk ik naar beneden en voel een zware druk tussen mijn ogen ontstaan die langzaam begint te ontploffen en door mijn hele lichaam begint te vloeien. Een soort moe gevoel ontstaat er in mijn hoofd en ik merk dat ik dom begin te grijnzen.

Ben ik dronken? Dat kan toch helemaal niet. Zoveel heb ik nou ook weer niet op. Wat heb ik eigenlijk op? Ik kan het mij niet eens meer herinneren. Huh?

'An?' Verbaasd kijk ik om mij heen en voel dan een por tegen mijn schouder. Als ik weer terug kijk zie ik Dave mij bezorgd aan kijken. 'Gaat het wel?' Is hetgeen wat mij geloof ik gevraagd wordt, maar het klinkt meer als 'Gaaa heehhh weehhhlll?'

Langzaam knipper ik naar hem en probeer te knikken. Ik haal het glas weer naar mijn mond en neem weer een flinke slok. Een warm gevoel sluit mij haast in als een dier in een kooi en even voel ik mij ineens heel prettig.

'Juhhziewiiihh.'

Huh?

'Gaaaweeevuhzihhhuhhh.'

Wat?

'Ja goed plan. Ik ga even naar de wc,' zeg ik tegen iemand en begin richting de zijkant van de club te lopen. Verrassend genoeg rechter dan ik gedacht zou hebben. Ben ik serieus al na twee drankjes dronken aan het worden? Eigenlijk ook best gênant.

In mijn tocht naar de toiletten denk ik na over mijn dag met Dave. Op de dansvloer werd het duidelijk dat hij mij niet meer negeerde, maar hij reageert nog steeds een beetje koeltjes. Misschien moet ik het “verleiden” straks maar een tandje opvoeren. Al weet ik niet helemaal goed wat ik aan het doen ben. Ik voel mij nog steeds erg ongemakkelijk in deze jurk en hoewel ik er sexy uitzie, voel ik mij dus totaal niet sexy.

De toiletten weet ik gelukkig snel te vinden en mijn opluchting is groot wanneer deze niet bezet lijkt te zijn. Snel ga ik naar binnen, sluit de deur achter mij en draai het slot om. Het is zo'n ruimte waar je eerst in een klein halletje staat met een wasbak en een spiegel. Daarachter is nog een deur die naar de toilet leidt. Bij de wasbak blijf ik staan en draai de kraan open. Ik stop mijn polsen onder het stromende water en geniet even van de koude sensatie. Wanneer ik mijn ogen weer open doe zie ik dat ik mijzelf twee keer zie in de spiegel. Ik focus mijn ogen en langzaam word ik weer één persoon, om vervolgens weer in tweeën te splijten. Wat heb ik gedronken? Het voelt echt alsof ik tien drankjes op heb, maar ik heb er toch maar twee op?

Zou er iets in mijn drankje gedaan zijn? Date rape???

Ik adem even een paar keer diep in en uit om mijzelf rustig te houden. Dit is niet de tijd om te gaan panieken. Je bent niet gedrogeerd Anne, niemand wil je verkrachten of ontvoeren. Of wel?

Ik kan je best uitstaan... [Deel 2]Where stories live. Discover now