1. Peroxide barbies

14.3K 268 57
                                    

Let op!

Dit hoofdstuk is uit de ogen van Melissa. De kaarsen gooiende sloerie uit het eerste deel, ja herinner je haar nog? Het is een blik terug in het verleden waarin zij Dave leert kennen en dit heb ik gedaan omdat ze een grotere rol gaat krijgen en omdat het onmogelijk was voor mij om heel haar essentie, zeg maar, vast te leggen in het heden. Daarom ben ik een stukje het verleden in gegaan, zodat je een wat beter beeld krijgt waarom ze zo achter zijn kont aan zit.

Nou ik hoop dat dit de meeste vragen beantwoord, maar anders schroom niet om het te vragen!

enjoy

© Mari_em

___________________________________________________________

Melissa

Mei 2011

'Waar gaan we eigenlijk heen?!' roep ik over het harde geluid van de föhn heen. Met mijn vrije hand wrijf ik door mijn haar terwijl de warme lucht van de föhn mijn haar droog blaast.

Eigenlijk zou ik naar John gaan vandaag, maar mijn beste vriendin Renate smeekte mij om met haar mee te gaan. Blijkbaar was haar ex vriend op een feestje en kon ze het niet verdragen om er alleen heen te gaan. Ik heb het altijd al een kwal gevonden, dus de kans om hem eens goed de waarheid te vertellen kon ik uiteraard niet langs mij heen laten gaan. John kan wel wachten, vriendinnen gaan voor.

'Naar club Nemesis,' hoor ik haar nog net roepen voor ik de föhn uitzet. Ik leg hem neer op de wasbak en probeer daarna met mijn vingers model te brengen in mijn haar. 'Ik ga echt de lekkerste gozer vinden en dan ga ik Mark zo jaloers maken! Wat een spijt zal hij hebben.'

Lachend pak ik mijn make-up tasje en zoek de bruine oogschaduw die ik vorig week gekocht had. Renate haar vriend heeft haar een paar dagen geleden gedumpt. Volgens hem was hij nog niet toe aan een vaste relatie, maar zodra hij het uitgemaakt had was hij al weer met een paar andere meisjes gezien.

'Wil je hem terug dan?' roep ik nonchalant terwijl ik wat mascara aanbreng op mijn wimpers. Als ik naar voren buig knipper ik een paar keer en besluit om nog een laag aan te brengen.

'Nee, maar ik wil dat hij gewoon ziet wat hij mist.' Ik hoor hoe ze opstaat en in de deur opening van de badkamer komt staan. 'Weet je wie er ook komt?' Ik kijk haar aan en zie hoe ze met het touwtje van het licht speelt. 'Dat hallmark stel.'

'Hallmark stel?'

'Ja hoe heten ze nou, dat "te perfecte stel". Volgens mij heeft je broer bij hem in de klas gezeten... Tom en Lisa?'

Er gaat een belletje rinkelen. 'Tom en Nina,' corrigeer ik haar. 'En mijn broer heeft niet bij hem in de klas gezeten, maar op voetbal geloof ik. Ik zie hen wel eens op verjaardagen.' Nu pas dringen Renate haar woorden bij mij door. Het klopt inderdaad wat ze zegt. Hun zijn echt zo'n stel wat speciaal voor elkaar geboren is. Soms is het echt misselijkmakend hoe goed die twee bij elkaar passen.

Ik buig naar voren, duw mijn borsten wat hoger in mijn bh, kom omhoog en trek mijn jurkje iets naar beneden. Dan spuit ik wat parfum op en loop met Renate naar mijn woonkamer.

Wanneer de taxi bij de club aan komt gereden, kan ik de dreunende bas van de muziek al horen. Ik kijk door het raam en zie voor de deur al een hele grote rij met mensen staan. Dat gaat nog eens lastig worden om naar binnen te komen.

'Zo check die rij,' zegt Renate als ze half over mij heen buigt. 'Hoe gaan we daar ooit naar binnen komen?'

Ik volg de rij mensen tot aan de deur en bekijk de twee uitsmijters. Een lach vormt zich op mijn gezicht en ik weet ineens precies hoe we naar binnen gaan komen. De taxi stopt voor de deur en we stappen uit. Renate betaald de chauffeur en wil naar de achterkant van de rij lopen als ik haar bij haar arm vast pak.

Ik kan je best uitstaan... [Deel 2]Where stories live. Discover now