15

1.1K 37 9
                                    

Hij P.O.V.

Tijd vloog voorbij en Harry had zichzelf verloren in een boek, toen hij opeens een warme hand over zijn borstkas voelde gaan. Hij schrok en draaide zich om, om vervolgens met zijn neus tegen die van Draco te botsen. Een kleine glimlach verscheen op zijn mond, en Draco duwde een zachte, liefdevolle kus op de lippen van zijn vriendje. Iets waar hij al de hele dag op had gewacht. Draco pakte Harry al kussend op en daar stonden ze, samen, in de openbare bibliotheek, te zoenen. En Merlijns baard wat wouden ze dit allebij graag!! De twee jongens pakte elkaar in een stevige omhelzing, en waren niet van plan elkaar snel weer los te laten. Maar ondanks alles keken beide jongens onbewust om zich heen, kijkend of ze niemand zagen wie ze eventueel zou kunnen zien. Dat konden ze niet riskeren, het was de afspraak... Als ze bij elkaar wouden blijven mocht niemand het weten, als iemand het wist kon Draco's vader het horen. Of nog erger, de heer van het Duister hemzelf... Het zou hem niet alleen maar makkelijker maken om Harry te vermoorden, maar hij zou Draco ook iets aandoen, of nog erger vermoorden... Dat kon Harry niet riskeren, ookal zou hij het niet overleven. Draco begon zachte kusjes te drukken overal van Harry's kaaklijn tot nek, Harry vond het heerlijk. Maar hij moest hem stoppen. Harry pakte Draco's hoofd vast met twee handen en fluisterde: "ik hou zoveel van jou, Draytje"

Waarna hij zijn mond naar die van de blonde jongen tegenover hem bracht, en hij drukte een meningvolle kus op de zachte lippen die net nog in zijn nek zaten, en keek naar de klok. " Sodeknetter het is al zeven uur!? Zijn we echt zo lang bezig geweest?" Vroeg Harry verbaast, maar al snel zag hij dat de blonde jongen het net zomin snapte. Hij stond op en samen liepen ze naar de grote zaal. Nouja samen.. Draco liep op een gepaste afstand voor Harry, maar het was beter dan niets. Toen ze binnen de deuren van de grote hal stonden keek Hermoine raar naar Harry - zowel als Pansy die Draco aanstaarde. Maar geen van beide schonk er aandacht aan, Draco ging op zijn gemakje richting zijn vrienden. "Draak waar was je gisteravond?" vroeg Pansy, maar bezorgt klonk ze niet. "Draco je hebt ontbijt én lunch gemist, en je was niet bij het meer net zoals iedereen.." "dat klopt Blaise, ik had geen honger en was in de bibliotheek voor het grootste deel van de middag" antwoordde Draco nonchalant. Hij probeerde de vragen weg te wuiven en zich op zijn eten te richten. Pansy en Blaise snapte de hint en lieten hem zijn gang gaan, en genoten zelf ook van het heerlijke eten. Spaghetti, dezelfde die Draco en Harry op hun filmavond hadden gegeten. Draco glimlachte bij de herinnering, maar Pansy en Blaise dachten dat het kwam door het eten kwam. Want zelf zij weten dat dit Draco's absolute favoriet is. Het diner verliep op zijn gangetje, en toen ze uitgegeten waren liepen het bronze trio (zo worden of Draco, Blaise en Pansy genoemd. Of Draco, Crabbe en Goyle) liep richting de deur. Totdat Pansy zich ineens naar de Gryffindor tafels draaide, Draco zag de bui al hangen. *niet weer een of andere scheldsessie ofwel* dacht hij, maar hij hield wijselijk zijn mond. "Uhum!! Potter, Weasley, Granger!!" Riep Pansy over de tafel, en meteen draaide de drie zich om. "Wat moet jíj nou weer, Parkinson!?" Blafte Ron. Maar Hermoine kon het niet laten kort te glimlachen, waar zouden die twee dames mee bezig zijn? "Nou Weaselbe- Weasley, nu je het zo netjes vraagt..." de blik in Rons ogen veranderde bij het horen van 'Weaselbee' maar Pansy ging door zonder iets te merken. "Wij, nouja ik en een vriendin" kort keek ze naar Hermoine alleen het was te snel en oppervlakkig voor een van de jongens om op te merken. "We vonden het een goed idee om een klein spelletje te doen, voor de hereniging van de huizen."

"Wat geef jij om 'de hereniging van de huizen'?? Jij haat iedereen die niet in Slytherin zit!?" "Ron geef haar een kans!" Siste Hermoine hem toe, en Pansy keek haar dankbaar aan voordat ze haar verhaal vervolgde. "Nou we zaten dus te denken aan een spelletjesavond, tussen Slytherin en Gryffindor. Want daar is de meeste rivaliteit tussen" toen ze eindelijk was uitgepraat keken Draco en Harry elkaar benauwd aan. Welke geheimen zouden er allemaal bovenkomen die avond. Beide jongens weet wat er word bedoeld word met 'een spelletjesavond, en het is niet ouderwets ganzenbord of tovenaars-schaak. Het hield in dat je dronken zou worden (ja ook al op je 16/17e) en spelletjes ging spelen zoals 'nooit heb ik ooit' en 'doen, durf of de waarheid'. Het klonk allemaal heel onschuldig, maar het is verzonnen door een paar hormonale tiener Slytherins. "Of durven jullie niet" onderbrak Blaise hun gedachtegangen met een grijns. En voordat Harry ook maar iets kon zeggen was Ron al tegen Blaise ingegaan. "Tuurlijk doen wij mee, we zijn Gryffindors!! Wij deinzen niet terug van een uitdaging!!" Schreeuwde hij, en alle Gryffindors en Slytherins die nog niet keken draaide nu ook hun hoofd. Ze hadden zelfs de aandacht gekregen van Umbridge, dus voordat zij kon ingrijpen zei Pansy snel dat we om middernacht bij de kamer van hoge nood verzamelen.

Harry zat piekerend voor zich uit te staren, maar het werd niet opgemerkt door Ron. Hij was te druk bezig met zich afvragen waarom in Merlijns naam hij daar ja op had gezegd, en Hermoine probeerde hem te kalmeren. Harry porde nog wat meer in zijn eten, maar alle eetlust was hem vergaan. "Ik ga euhm een euhm boek lezen" zei hij terwijl hij van tafel ging. Harry was bezorgd. Wat zou hij allemaal perongeluk zeggen zodra hij dronken genoeg was, en laten we het Veritaserum niet vergeten.. Harry en Draco keken er alles behalve naar uit, maar daar stonden ze toch om klokslag middernacht. Bij de -nog niet verschenen- deur van de kamer van hoge nood. Harry, Ron en Hermoine onder de ontzichtbaarheids mantel, en Draco, Pansy en Blaise verscholen in de schaduw.

*heeyhooii!! Ik wilde even zeggen dat ik niet heel veel inspiratie heb voor dit boek, maar dat ik wel weet hoe ik hem wil eindigen. Maar ik had dus een vraagje, wat voor boek willen jullie hierna??
1. Een Drarry fanfic over hun tweede jaar
2. One-shots
3. Een non-fictie over een meisje wie het niet gelukt is om iemands leven te redden. (Ja geen Drarry i know maar vgm wel ect gaaf)
Hoe eerder jullie dit zeggen hoe eerder ik er ook aan pan beginnen, en dan kan in bv weer de eerste 10 hoofdstukken tegelijk erop zetten netzoals nu
(Sorry voor de beknopte uitleg maar het is leuker als ik jullie nig kan verrassen met wat erin komt*

*ik had er als keus er ook een Drarry fanfic 8ste jaar bijstaan, maar ik heb nu echt veel betere ideeën voor die andere 3 verhalen. Maar ik maar sws er later nog een keer een.
Ik ga na dit verhaal beginnen aan een Drarry fanfic 2e jaar
-Xoxo Anne*

Summer break, a Drarry fanficWhere stories live. Discover now