11

1.1K 45 8
                                    

Hij P.O.V.

De opvolgende paar weken gingen voorbij in een waas, totdat Harry en Ron weer eens in de hallen rondhingen tijdens een van hun vrije uren. Ze volgden geen toverdranken meet dit jaar, ookal werd dit nu gegeven door een nieuwe leraar. Tot de jongens' grote spijt zag McGonagall hun plezier, en besloot er iets aan te doen. "Weasley, Potter kom eens hier" Met tegenzin liepen Ron en Harry naar hun huis-hoofd. "Dit betekend niet veel goeds" fluisterde Ron in Harry's oor, en Harry knikte.
"Hebben jullie niet iets beters te doen op dit uur?"
"Nou, euhm we hebben dit jaar geen toverdranken.. dus we hebben dit uur vrij"
"Ja dat was toen professor Snape nog les gaf, jullie kunnen nu professor Slughorn lesgeeft de les gewoon bijwonen.. Dus hup hup naar de les.

Met tegenzin maakte de twee jongens hun weg naar het toverdrank-lokaal, waar professor Slughorn ze met open armen ontving. En ze allebei een boek gaf. Snel gingen ze bij de rest staan, en professor Slughorn begon zijn uitleg.
"Nou jongens en meisjes, vandaag gaan we het hebben over Amortentia. Werelds sterkste liefdesdrank, wie kan er wat meer over vertellen... ja, mevrouw Granger" "Het is inderdaad een van de sterkste liefdesdranken, en hij ruikt anders voor iedereen anders. Aan de hand van wat ze aantrekkelijk vinden, boor mij ruikt hij bijvoorbeeld naar: tandenpasta, vers gemaaid gras, en perkament" "Hartstikke goed mevrouw Granger! Nu vooruit ik wil van meer mensen horen wat ze ruiken... meneer.. Weazel! Kom maar naar voren" "het is Weasley, meneer.. en ik ruik: Stokbrood, moeders koekjes en.. vrouwen parfum, maar ik weet n-niet van wie" even keek iedereen verbaast naar Ron, wie zou hij leuk vinden. Maar na enkele seconden wende iedereen zijn blik weer af. Behalve Hermoine, die een lichte blos over haar wangen had. "Nou, euhm goed dan.. nog een iemand, Meneer Potter kom maar naar voren" doorbrak professor Slughorn de stilte. En Harry liep rustig naar voren, hij wouw eigenlijk niet. Hij wist al wat hij ging ruiken, en eraan herinnerd worden had hij liever niet. Ron gaf hem een broederlijke klap op zijn schouder, maar het hielp niet. Voorzichtig boog Harry zich over de ketel met de Amortentia erin. Hij haalde diep adem door zijn neus, en nam de geur in zich op. "Ik ruik.." begon Harry voorzichtig, proberend niet het verkeerde te zeggen. "Bezemstelen, mevrouw Weasley's taartjes en.." even was hij stil, hoe moet hij dit zeggen. Harry weet dondersgoed wat hij nu ruikt, deze geur laat hem zich veiliger voelen dan ooit. De geur die hij nooit meer kwijt wil... hij ruikt Draco, en hij wil nooit meer iets anders ruiken. "Ik weet niet wat de andere geur is.. ik euhm denk sa tik het van de zomer ergens heb geroken.." Harry keek Draco aan, wie nu ook naar hem keek. Harry deed moeite om zijn tranen binnen te houden, en liep met tegenzin naar zijn plek terug. De opvolgende weken gingen voorbij in een sleur, van de lessen kreeg Harry niet veel mee. Zijn gedachten zaten nogsteeds geregeld bij de afgelopen zomer. Op school werd het er ook niet veel beter op, de helemaal roze vrouw die aan het begin van het jaar was voorgesteld. Ze probeerde de hele school over te nemen, zelf gaf ze verweer tegen zwarte magie. Maar ze mogen niet eens toveren in de les, Harry, Ron en Hermoine vonden het genoeg. Het is onmiskenbaar dat Voldemort terug is, Harry heeft hem zelf gezien. Maar leren hoe ze zichzelf zouden moeten verdedigen mochten ze niet!? Uiteindelijk kwam Hermoine met het idee om zelf een vecht-club te maken, waar Harry iedereen zou leren vechten. Harry zelf was hier heel blij mee, het hield hem bezig. Zodat hij niet meer zoveel tijd had om te denken aan Draco. Want hoewel Harry weer terug was op Hogwarts, bij al zijn vrienden en mensen die hem steunen. Voelt hij zich eenzamer dan ooit, en hij mist het liefdevolle gevoel dat hij de hele zomer lang had gevoeld...

*ja... -akward face- de afgelopen 2 hoofdstukken zijn echt slecht... en volgensmij ook echt heeel verwarrend. Ik hoop dat het meevalt en dat het nog gewoon leuk is om mijn boek te lezen.. SORRYY Xx Anne*

Summer break, a Drarry fanficWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu