13.

2.7K 209 15
                                    

Někdo zazvonil

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Někdo zazvonil. Chtěla jsem jít otevřít, ale Sam mě včas zabrzdil a šel otevřít sám. Alespoň jsem nahlédla za roh, kde jsou dveře, k nimž Sam šel. Otevřel a za dveřmi stáli dva muži. Jednoho jsem poznala okamžitě. Byl to Stark a po jeho boku jiný černoch. Zdál se být stejně starý jako Stark.

„Je tady Rogers?" vyhrkl Stark okamžitě a vetřeli se Samovi do domu.

„Ne, před dvěma dny odjel s Natashou zase hledat," pokrčil Sam rameny a v tu chvíli mu Starkův kolega strčil do ruky papír s textem. Sam text začal číst a po chvíli zbledl, že to vypadalo, že by to s ním za chvíli mělo seknout.

„Ten Rumlow si snad dělá prdel," zavrčel Wilson a papír zmuchlal do kuličky, kterou následně hodil do koše vedle botníku.

„Shodli jsme se s týmem na záchranné akci, se kterou S.H.I.E.L.D nesouhlasí, ale co na tom záleží. Fury je idiot," pokrčil Stark ledabile rameny a pak se podíval směrem, kde jsem je tajně pozorovala. Jakoby tušil, že je někdo pozoruje. „Hej. Ty tam, pojď sem."

Uskočila jsem, když promluvil přímo na mě. Když se podívali mým směrem všichni, neměla jsem na vybranou a doploužila jsem se směrem k nim.

Oba návštěvníci si mě prohlíželi zaujatými pohledy a pak se po sobě podívali.

„Ne, Tony, neříkej to-"

„Fialka," stejnak to Stark řekl. Chtěla jsem mu vrazit, ale pak mě to tak nějak přešlo.

„Wilsone, máš ponětí, kam ti dva mohli odjet? Aspoň typ," zkusil to černoch znovu a zdál se být pomalu rozladěný ze všeho, co se děje. Vlastně jsem sama nevěděla, co se dělo. Kam se Nat se Stevem vypařili a co stálo na tom papíru.

„Cokoliv, co souvisí s jeho dobou. Tam on pátrá. Většinu míst zde ve státech prohledal, takže se pravděpodobně zaměří na Evropu..."

„Clinte," už začal Stark s někým mluvit skrz komunikátor. „Spolu s Wilsonem prohledáte ten starý tábor z padesátých let na jihu Německa, co patřil Hydře."

„Dobře, po cestě ho vyzvednu v DC," odpověděla mu osoba na druhé straně a přerušil spojení.

„Bannere, Thore," začal mluvit s dalšími. „Na východě Německa je další starý tábor Hydry z padesátek. Podívejte se tam." Rozdal Stark všem úkoly a koukal na Wilsona, aby se šel připravit. Ten přikývl a odběhl.

„A my," myslel tím i mě, když se podíval po svém kolegovy a pak po mně. „Letíme do Berlína."

**

„Hej, vstávejte vy dva!" zařval jeden ze stráží věznice a dlouhou kovovou tyčí uděřil Steva a potom hned Natashu do břicha. Byli vlastně vzhůru, se snažili hrát, že spí, aby je Hydranti neotravovali. 

Kapitán zalapal po dechu a Natasha vykřikla po úderu tyčí, bolestí. Oba zacloumali pouty na rukou, které měli řetězu pověšený na kamenné zdi. Zatímco klečeli na zemi a jejich ruce bezvládně vyseli nad jejich hlavami.

Oba byli tak nějak na fyzické ubližování zvyklí. Proto si Rogers hodně rychle zvykl, když za ty dva dny do něj kopali víc než desetkrát, když neposlechl. Natasha byla zvyklá zase z Rudé komnaty a z mnoha smrtelných misí. Přeci jen skrz ní zastřelil Winter Soldier svůj cíl, co měla agentka chránit.

„No tak, Rogersi. Starej brachu. Přece tady nebudeš celé dny jenom vyset," uchechtl si příchozí Rumlow. Steve už ho nemohl vystát. Byl podrážděný víc, než kdykoliv předtím a už se nedokázal ani ubránit před tím, že se bleskově dostal na nohy a vyběhl na Rumlowa. Jenže pořád byl připoutaný řetězy a tak se zastavil sotva půl metrů od něj. Vypadal jako naštvanej pes.

„Táhni už k čertu!" zařval na něj Kapitán, ale vysloužil si tím akorát výsměch od všech okolo. Nechtěl si to nechat líbit a řetězy prudce škubl za účelem je utrhnout, ale nic se nestalo. Zkusil to znovu, ale to už ho Rumlow skolil paralyzérem a Steve se uhodil o kamennou stěnu do hlavy. Ne však dost na to, aby ho to omráčilo. Ale krev z čela mu téct pomalu začala. Hlas Natashy nevnímal a před očima měl zamlžené siluety.

„Ty a znak Ameriky? Ale prosimtě," uchechtl si Brock a k vojákovi si dřepl. „Čeho tímhle chceš dosáhnout. Akorát si ubližuješ víc, než ti chtěla ublížit Hydra. Stojí ti to za to?"

„Kde je Amber s Buckym?!" vyhrkl Steve z posledních sil a skoro brečel. „Ty víš kde jsou!"

„Popravdě...ne," Brock se zatvářil smutně, ale hned na to se usmál. „Po tvém útoku na ty helicarriery oba utekli, ale mohu ti zaručit, že jakmile je Hydra zase najde, budete zase spolu. I když možná jen na chvíli, protože ta tvoje kamarádka vraždí lidi na potkání."

„To jste z ní udělali vy,"

„Ani ne. Začala s tím sama, jakmile jí Hydra vymazala paměť a prvně jí ovládala. Stal se z ní ještě větší vraždící stroj, než původně všichni chtěli, ale to vůbec nevadí, protože-"

„Lžeš!" skočil mu Steve do řeči, protože tomu nechtěl věřit. Nevěřil by tomu, že by ním milovaná osoba prováděla něco tak strašného. „Nikdy by nic takovýho Amber neudělala."

„Víš co je zajímavé? Jak se to teď na tobě všechno projevuje. Jak to vlastně celé doopravdy bylo? Všichni tvrdí, žes to táhl s Peggy Carter, jenže to je lež, že? Kdybys neměl s Georgovou poměr, tak se ta malá holka nenarodila," vysmíval se mu Rumlow. Natasha nechápala o co se jednalo, ale když Hydrant zmínil malou holku, tak jí došlo, že pravděpodobně mluvil o Lily.

Steve si povzdechl. Nechtěl aby to vyšlo na povrch a zrovna takhle. Od začátku šla Hydra po něm a po všech, co mu pomáhali. Nechtěl do toho nikoho zatahovat.

 Nechtěl do toho nikoho zatahovat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

**

Už se pomalinku blížíme do finále. Tak jak dopadly vaše teorie ohledně Lily? Byly správné? ;)

𐌉 𝘳𝑒𝗆𝑒𝗆Ⱃ𝑒𝘳 ყ𝘰𝑢² 〔ന𝑢𐌉✝𝗂𝗏𝑒𝘳⳽𝑒²〕Where stories live. Discover now