27. Evidence

51 4 0
                                    

"Nu Kiara, de kust is veilig. Schwartskopf is alleen. Je weet wat je moet doen." ik knik bij de woorden van Leroy die door de porto komen, en loop met een koffer over de opslag heen naar een zwarte auto. Ik klem mijn ene arm stevig rondom de koffer heen terwijl ik mijn andere hand rondom het heft van mijn pistool sluit. Het portier van de deur gaat open en een vrij forse man stapt uit. Gevolgd door 2 bewapende mannen in zwart pak.
"Mevrouw Redstone." zegt de man wanneer ik in de buurt kom, hij grijnst gemeen.
"Meneer Schwartskopf, het is ons een eer om zaken te doen." ik probeer mijn gezicht zo strak en emotieloos te houden, hij mag niet de indruk krijgen dat ik niet alleen ben. Want zo'n 500 meter achter mij staan 5 mensen te wachten tot ze een teken van me krijgen.
De Schwarze Tuivel is een duitse gang die heel ervaring heeft op het gebied van smokkelen. Het is de grootste gang van Duitsland en hierom hebben we besloten om zo veel mogelijk deals met ze te doen. Het vertrouwen winnen van grote gangs is iets wat in het geval van de dreiging van de Salvecz heel belangrijk is. We hebben bondgenoten nodig. Leroy heeft mij deze taak toevertrouwd, en ik ben daar dankbaar om.

"Het geld, mevrouw Redstone.." ongeduldig wacht hij terwijl ik nog wat stappen in zijn richting doe. De Schwarzkopf gang staat bekend om zijn achterdocht.
Ik rijk de man de koffer toe, en vanuit mijn ooghoeken zie ik een paar van zijn mannen die achter me zijn gaan staan.
"Vertrouwt u me niet, meneer?" vraag ik hem, Schwarzkopf pakt de koffer aan en opent hem. Goedkeurend knikt hij.
"Dame, ik ben onder de indruk van de moed die je opgebracht hebt. Maar je moet altijd oppassen met wie je vertrouwt.." de man loopt met de koffer naar de auto toe. Ik been achter hem aan.
"We hadden een deal. Ik wil graag wat mij nu toebehoord." zeg ik zo zelfverzekerd mogelijk. Maar eigenlijk schijt ik zowat in mijn broek. De twee mannen achter me houden me nauwlettend in de gaten. Schwarzkopf komt weer tevoorschijn.

"Ik laat een van mijn mannen het pakket afleveren bij zonsopkomst." hij grijnst gemeen.
"Dat is niet de bedoeling. Met alle respect. Laat mij niet onze order opeisen." langzaam pak ik mijn pistool weer vast.

"In tegenstelling tot jullie, vertrouw ik niet zo snel een vreemde gang. Zeker niet eentje die in hetzelfde land de macht heeft als de Salvecz." de man laat een mompelend lachje horen. Dit is mijn kans om het ijs te breken.

"Wij zijn net zoals jullie een vijand van de Salvecz. Door hun toedoen ligt onze leider in coma en hebben wij mensen verloren. Sterker nog, wij hebben plannen om hen terug te pakken. Het zou voor beide gangs een groot voordeel hebben wanneer wij onze handen in een zouden steken en samen, als bondgenoten, de Salvecz konden terugsturen naar waar ze vandaan komen." ik haal adem en wacht ongeduldig op een reactie.

"Ik ben onder de indruk. Ik beloof u dat u van mij zult horen. Voor zonsopkomst hebben jullie het pakket binnen, en wij zullen snel contact opnemen over de volgende stappen." Na vele gemene glimlachen, werpt hij me nu een oprecht knikje toe.

"Het zal ons een eer zijn." Breng ik hem. Voordat hij en zijn mannen de auto instappen en vertrekken. Ik slaak een zucht van opluchting, en voel na een tijdje iemand achter me staan.

"Dat heb je goed gedaan Kiddo." zachtjes knijpt Leroy in mijn schouder.
"We hebben het pakket dan nog niet, maar nu zullen we nog sterker staan tegenover de Salvecz." ik glimlach, maar de situatie geeft me een dubbel gevoel. Als de Schwarzkopfs met ons samen zouden werken, betekend dat dat het nog moeilijker word om Hyllia veilig te houden.
Samen met de andere gaan we terug naar de basis, waar we de laatste vorderingen bespreken. Samen met Leonard overnacht ik in de Basis om het pakketje op te wachten.

Het is 5 uur 's ochtends wanneer ik een auto weg hoor rijden. Ik doe de voordeur open en vind daar zoals verwacht het pakket van de Schwarze Tuivels. Er zit een enveloppe op geplakt. Ik haal hem eraf en geef het pakket aan Leonard.

Beste Kiara Redstone.
Bedankt voor je opkomst van gister. Je hebt me laten zien dat er toch nog mensen zijn die oprecht zijn.
Al is er één ding waar ik me druk om maak, en dat wil ik graag met je bespreken. Het gaat over Hyllia Salvecz, de zoon van Igor Salvecz. Ik zal graag aankomende zaterdag met jou en Leroy om de tafel zitten. Ik zal, met mijn companion naar jullie toekomen.
Ik hoop dat jullie akkoord gaan, dit hoor ik graag via onderstaand nummer.

Ik lees de brief zo'n 4 keer voordat de boodschap echt tot me door dringt. Hyllia een infiltrant? Dat kan niet... Ik vertrouw hem. Er moet iets mis zijn, ik weet het heel zeker. Mijn gedachtes worden tegen gewerkt door het feit dat de Salvecz wel veel informatie over ons hebben. Ik berg de brief op. Ik moet er zaterdag heen gaan, al is het alleen maar om ervoor te zorgen dat de vermoedens over Hyllia van kaart geveegd gaan worden.
De volgende dag neem ik de uitnodiging door met Leroy. Ik laat hem de brief niet zien zodat hij niet ziet dat het over Hyllia gaat. Hij is er erg over te spreken en besluit om ermee akkoord te gaan.
"Het is riskant, maar ze moeten weten dat wij open staan voor een samenwerking Kiara. En als zij denken dat er een infiltrant rondloopt, dan moeten wij hier iets aan gaan doen."

Ik krijg het steeds benauwder naar mate het langzanerhand zaterdag word. Ik zit met Faye en Quentin in de woonkamer van de Basis, en wacht tot Leroy aangeeft dat Schwarzkopf eraan komt.

"Jongens. Ik maak me echt zorgen. Er moet iets anders gaande zijn. Hyllia is géén verrader." mijn woorden lijken totaal niet bij ze binnen te komen.
"Kiara, er is geen andere mogenlijkheid. Tot voordat jij contact kreeg met Hyllia wisten ze niks over ons. Het is te gevaarlijk om er van uit te gaan dat Hyllia onschuldig is." Zegt Faye, maar Quentin blijft stil. Hij schud alleen maar zijn hoofd.
Ze gaan me nooit geloven.. Ik wou dat ze Hyllia kenden zoals ik hem ken..

"Kiara, er komt een auto aan. Kom mee." Leroy geeft me een paar motiverende kloppen op mijn schouder en na een hoopvolle blik naar mijn vrienden, loop ik met hem naar de voordeur.
"Dit is belangrijk, maak hem niet kwaad." fluisterd hij me toe, voordat hij de deur opent.

"Meneer Schwarzkopf." Leroy geeft de man een hand.
"Atoe, zeg maar Henk. Hallo Kiara, ik ben blij dat je met deze afspraak instemde." ik geef Henk een knikje. Een lange, slanke man komt naast Henk staan.
"Dit is mijn companion Jecht. Mijn excuses voor zijn aanwezigheid, maar wij staan samen sterker." ik geef Jecht een hand. Het is een jonge man, met een vrij opgewekt gezicht. Zijn ogen stralen en laten hem er nog jonger uitzien. Leroy en ik gaan de twee mannen voor naar de vergaderzaal, waar we plaats nemen.

"De reden dat wij hier zijn weten jullie vast wel. Onze mensen hebben vernomen dat ene Hyllia Salvecz informatie van onze bendes opvist en deze doorspeelt aan zijn vader, Igor Salvecz." ik kijk naar beneden en voel me lichtelijk rood aanlopen. Ik moet hem beschermen.
"Wij hebben nog geen informatie over deze Salvecz, en het lijkt me dan ook erg onwaarschijnlijk dat hij hiermee te maken heeft." zeg ik, en zie hoe de 3 mannen een wenkbrauw naar me optrekken.

"Kiara, je moet niet zomaar ergens van uit gaan. Laat Henk zijn verhaal doen en toon een beetje respect." Leroy klinkt streng en ik duik dieper weg in mijn stoel.
Henk zucht, maar praat dan verder.
"Dus, wij zijn hier achter gekomen doordat we een telefoongesprek hebben onderschept. Het was puur toeval maar we willen het jullie graag laten horen. De eerste stem die je hoort is naar alle schijn deze Hyllia, de ander hebben we nog niet achterhaald." Jecht haalt uit zijn tas een recorder, en zet het geluid hoog. Zenuwachtig wacht ik af wat er komen gaat.

Hyllia: Ik weet dat de tijd dringt, maar ik heb meer nodig.
???: Verdomme Hyllia, je bent nu al weken bezig met haar. Zorg dat ze de Redcode verteld.
Hyllia: het is niet zo makkelijk, het voelt niet goed. Ik denk dat ze me door heeft.
???: wees niet bang, zodra jij zeker weet dat ze vermoedens heeft, stuur ik wel iemand om het af te maken.
Hyllia: klinkt goed, bedankt.
???: Zorg dat je meer informatie over die leden vind, dan kunnen we eindelijk door naar de volgende stap.
Hyllia: ik zal jullie niet teleurstellen. Kiara is zo naïef en makkelijk, geef me een week.
???: Succes, en wees niet bang om maatregelen te nemen.
Hyllia: Dankje.

Het fragment stopt, en het blijft stil. Ik kan het niet laten en voel hoe tranen in mijn ogen opkomen.
Dit kan niet waar zijn.
"Excuseert u mij." Zeg ik terwijl ik opsta van mijn stoel en met grote passen de zaal uit loop. Zodra de deur achter me dichtvalt en ik de ogen van Faye en Quentin naar mij gericht zie, begin ik te huilen en ren ik de trap zo snel mogelijk op en sluit me op in de eerste de beste logeer kamer waar ik langs kom. Snikkend laat ik me op de grond zakken.

Het kan niet waar zijn.. Niet Hyllia.. Niet de enige die ik vertrouw..

The Redstone's ~ Part of the GangWhere stories live. Discover now