4. Pronto

95 3 0
                                    

''Je doet.. mee? Ga je me niet tegenhouden?'' Stomverbaasd maak ik mezelf los van hem.

''Leon is mijn beste vriend. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat degene die dit aangericht heeft, zal boeten.'' Vurigheid schiet van Leroy's gezicht af.

''Maar jij was er bij. En andere van ons ook. Wie heeft gezien wat er gebeurd is?'' Leroy kijkt naar de grond. Hij heeft zichtbaar moeite met de hele gebeurtenis.

''We waren in gesprek.. Toen Igor Salvecz ineens in het Russisch begon te praten met zijn compagnons. Leon keek me aan, en ik wist dat hij me beval om weg te gaan. Ik ben via achter weggeslopen, en zodra ik weg was, hoorde ik schoten. Ik wilde naar binnen gaan, ik wilde voor hem vechten. Maar ik had hem beloofd om jou veilig te stellen. Ik hoorde Igor zeggen dat hij de andere Redstones wilde hebben, en ik kon ze jou niet laten vinden. Matthew en Paul waren bij Leon, en hebben hem verdedigd tot hun laatste adem.' Leroy haalt diep adem, vechtend tegen de tranen.

''Ik kwam je broer tegen en de andere, en heb hen gezegd om voorzichtig dichterbij te komen. Ondertussen waren er meer Salvecz dan Redstones en het zou gevaarlijk zijn. Avi ging als eerste naar binnen, maar toen we de Salvecz overmeesterd hadden, was Igor weg. Paul was dood en Matthew probeerde Leon wakker te krijgen. Tevergeefs.. Ze hebben hem naar het ziekenhuis moeten brengen omdat zijn verwondingen te erg waren. Matthew heeft verteld dat ze van hem wilde weten wat de RedCode is. Maar die hebben ze niet gekregen natuurlijk.'' Ik bal mijn vuisten. Ze zijn te ver gegaan. Ze hadden bijna ons vertrouwen, we zouden bondgenoten worden.

''De verraders.'' Is alles wat ik uit kan brengen. Ze hebben mijn vader zo veel pijn gedaan. Ik ga hen nu het zelfde brengen.

''Ik haal je vanavond om 8 uur op. Zorg dat je klaarstaat.'' Leroy wilt de kamer uit lopen, maar ik houd hem tegen.

''Wil je aan het einde van de straat parkeren? Ik wil niet dat Zace weet waar ik mee bezig ben. Hij bemoeid zich altijd met mijn zaken.'' Leroy knikt. ''Komt goed.''

De aankomende uren staan bij mij in het teken van plannen, nadenken, te veel nadenken, en huilen. Het lastigste is nog het huilen. Ik huil nooit, de goede genen van mijn vader.

''Kiara, het is geregeld. Quentin heeft beeld. Ik ga zo naar hem toe. Hoe heb je in godsnaam mijn vader over gehaald om met je mee te gaan?'' Faye is de dochter van Leroy. Net zoals onze vaders, zijn wij beste vrienden, partners in crime. Toen ze 18 werd, mocht ze zich eindelijk aansluiten bij de gang, onder zwaar protest van haar moeder. Maar Faye is niet een van de leden die mee gaat bij deals. Zij is samen met Quentin het brein. Ze regelen veel dingen vanuit de Basis, en daarnaast heeft Faye ook onze kleding ontworpen, simpel, met een vleugje Redstone.

''Mijn vader betekend veel voor Leroy. En hij ziet net zoals ik in dat we snel iets moeten gaan doen, voor het te laat is.''

''Als jullie je maar niet in de nesten werken..'' Ik grinnik

''Dat hoeft niet te gebeuren als jij en Quentin jullie werk goed doen.''

''Ik vertrouw het alsnog niet Ara.''

''En dat is waarom we het doen. Er klopt iets niet. Ze willen mijn vader hebben, maar laten zich overmeesteren? 4 van hun leden zijn vermoord door ons, en het klinkt nogal opgezet. Ze hadden dat makkelijk kunnen voorkomen, want Salvecz is zo gegroeid.. Ze hebben genoeg man.'' De mysteries zijn nog lang niet ontrafeld, heb ik al door.

''Ze wilden een waarschuwing achterlaten.'' Merkt Faye op.

''Ik denk dat je gelijk hebt. Maar wij kunnen het ook zo spelen. Tijd om een waarschuwing bij hen achter te laten.''

The Redstone's ~ Part of the GangWhere stories live. Discover now