Κεφάλαιο 50

2.5K 359 14
                                    

Ο  Θάνος πάρκαρε το αμάξι στο πάρκινγκ του μικρού ξενοδοχείου έξω από την πόλη. Είχε ήδη κλείσει δύο δωμάτια εκεί. Στο ένα θα έμεναν η Νεφέλη με την Δώρα  και στο άλλο ο ίδιος. Η Νεφέλη αισθάνθηκε όμορφα βλέποντας το γνωριμο τοπίο γύρω της.

Αφού άφησαν τα πράγματά τους στα δωμάτια, αποφάσισαν να πάνε κάπου για φαγητό μια και  είχε ήδη περάσει το μεσημέρι. Η Νεφέλη τους πήγε στο εστιατόριο που είχε πάει με τον πατέρα της την προηγούμενη φορά. Πόσες πιθανότητες θα υπήρχαν να συναντούσε ξανά τον Ορέστη εκεί;

Και όμως οι πιθανότητες ήταν εναντίον της. Μόλις μπήκαν στο εστιατόριο η Νεφέλη κρυμμένη πίσω από τα γυαλιά ηλίου της, τον εντόπισε. Ο Ορέστης ήταν εκεί και μάλιστα με την Άννα. Ο Θάνος μόλις τον είδε, πέρασε το χέρι του στους ώμους της και της ψιθύρισε: "Μην ξεχνάς θα μιλάς αγγλικά και είμαστε ζευγάρι." Η Δώρα δίπλα τους χαμογέλασε.

Όπου και να καθόταν δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν το βλέμμα του Ορέστη, που τους εντόπισε σχεδόν αμέσως. Τους κοίταξε για λίγο και μετά σηκώθηκε και τους πλησίασε. Η Νεφέλη αισθάνθηκε την καρδιά της να χοροπηδάει στο στήθος της καθώς τον έβλεπε να πλησιάζει με το νωχελικό του βήμα. Είχε αδυνατίσει.

"Γεια σας." τους χαιρέτησε.

Ο Θάνος ήταν αυτός που μίλησε: " Γεια σου Ορέστη. Πως είσαι;"

" Όπως πάντα. Εσύ πως και είσαι πάλι εδώ;" καθώς μιλούσε στον Θάνο κοιτούσε εξεταστικά τη Νεφέλη.

" Να σε συστήσω πρώτα. Από εδώ η Δώρα συνάδελφος και από εδώ..." χαμογέλασε τρυφερά και κοίταξε τη Νεφέλη, που τον κοίταζε θαμπωμένη από τις υποκριτικές του ικανότητες: " το κορίτσι μου η Τζέην. Jane this is my friend Orestis (Τζέην, αυτός είναι ο φίλος μου ο Ορέστης)"

Η Νεφέλη χαμογέλασε και άπλωσε το χέρι της:  "Nice to meet you". Το βλέμμα του Ορέστη έμεινε για λίγο στο αποκαλυπτικό ντεκολτέ της μπλούζας της, καθώς εκείνη έγειρε μπροστά αλλά μετά έπιασε το ζεστό της χέρι με το δικό του. Η ευχαρίστηση που ένιωσε τον παραξένεψε.

Ο Θάνος βλέποντας την ένταση με την οποία ο Ορέστης κοίταζε τη Νεφέλη, είπε για να του αποσπάσει την προσοχή: " Με την Δώρα ήρθαμε για δουλειά αλλά επειδή η Τζέην θα μείνει μόνο για λίγες στην Ελλάδα την έφερα μαζί μου."

Παρότι ο Ορέστης άκουγε με προσοχή τον Θάνο, τα μάτια του είχαν μείνει πάνω στην Νεφέλη. Κάτι μέσα του τον έκανε να θέλει να την κοιτάζει. Εκείνη καταλαβαίνοντας οτι κάτι δεν πήγαινε καλά σηκώθηκε και είπε οτι θα πήγαινε στην τουαλέτα. Η Δώρα σηκώθηκε μαζί της.

Ο ΦΑΡΟΣWhere stories live. Discover now