Κεφάλαιο 40

2.6K 353 13
                                    

Η Νεφέλη ήπιε λίγο από το ποτό που της σέρβιρε η Ρένα, την ώρα που η φίλη της έσκυψε μπροστά πάνω από το μπαρ, για να πάρει τις παραγγελίες των αστυνομικών. Εκείνοι κοίταξαν με θαυμασμό το πλούσιο μπούστο, που αποκαλύπτονταν από το βαθύ ντεκολτέ της μαύρης μπλούζας που φορούσε. Όμως ο  μαυροντυμένος αστυνομικός, είχε τα μάτια του καρφωμένα, μέσα από τον καθρέφτη που βρισκόταν πίσω από την πλάτη της Ρένας, στη Νεφέλη. Οι συνάδελφοί του άρχισαν να τον πειράζουν ώσπου στο τέλος παρήγγειλε, τραβώντας το βλέμμα του από εκείνη.

Όταν ένας από τους πελάτες πέρασε πίσω από το σκαμπό με πλάτη, στο οποίο καθότανε η Νεφέλη  και έσπρωξε κατά  λάθος το μπουφάν της, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει στο πάτωμα, ο αστυνόμος σηκώθηκε από την θέση του και πήγε το σήκωσε. Μετά έσκυψε κοντά στη Νεφέλη που φαινόταν βυθισμένη στις σκέψεις της: " Συγνώμη, αυτό σας έπεσε." είπε και της έδωσε το μπουφάν.

Εκείνη τον κοίταξε ξαφνιασμένη και μετά κοίταξε την πλάτη του σκαμπό: " Σας ευχαριστώ πολύ." με ένα ευγενικό χαμόγελο πήρε το μπουφάν της από τα χέρια του.

Ο αστυνομικός άπλωσε το χέρι του: " Λέγομαι Θάνος Πέτρου."

Η Νεφέλη του έδωσε το δικό της: " Χαίρω πολύ. Νεφέλη Παπαδοπούλου."

Ο Θάνος βλέποντάς την να χαμογελάει, αισθάνθηκε την καρδιά του να χοροπηδάει στο στήθος του. Είχε πάρα πολύ καιρό να νιώσει έτσι.

Από την πρώτη φορά που είδε τη Νεφέλη εκείνο το πρωί αισθάνθηκε να έλκεται από την μελαγχολία που είχε στο βλέμμα της  καθώς και από μια αύρα μυστηρίου που υπήρχε γύρω της.

"Σε είδα και το πρωί. Είσαι θαμώνας εδώ ε;" ρώτησε φιλικά.

Το χαμόγελο της έγινε πιο πλατύ αλλά η μελαγχολία  δεν έφυγεαπό τα μάτια της: " Όπως θα παρατήρησες η πόλη είναι μικρή και δεν έχει και πολλά μέρη για να πας. Από την άλλη βέβαια η Ρένα είναι φίλη μου οπότε ... ναι, εδώ είναι το στέκι μου."

Σιγά σιγά ο κόσμος είχε αρχίσει να πυκνώνει μέσα στο μαγαζί και ο Θάνος τη ρώτησε:" Σε πειράζει να σου κάνω παρέα;"

Η Νεφέλη κοίταξε τη Ρένα, που της χαμογέλασε και της έκλεισε πονηρά το μάτι. Η φίλη της της έδινε το ελεύθερο.

"Όχι, αν θέλεις κάθισε." Το σκαμπό δίπλα της ήταν άδειο και εκείνος αφού πήρε το ποτό του μπροστά από τους φίλους του που άρχισαν να τον πειράζουν, το πήγε κοντά της.

Ο ΦΑΡΟΣTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon