Κεφάλαιο 22

2.5K 343 22
                                    

Ο Στράτος στάθηκε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι και κοίταξε μέσα από το τζάμι τον φάρο. Το φώς του αναβόσβηνε μονότονα για άλλη μια νύχτα.

Ακόμη και μετά από όλα αυτά τα χρόνια που είχαν περάσει, η θέα του φάρου συνέχιζε να τον πονάει. Μια αρρωστημένη επιθυμία τον οδηγούσε κάθε βράδυ σε εκείνο το παράθυρο. Ήθελε να βυθίζεται στις αναμνήσεις όμως αυτό του προκαλούσε ταυτόχρονα έναν αβάσταχτο πόνο.

Το πρόσωπο της Δήμητρας εμφανιζόταν μπροστά του ζωντανό και χαρούμενο όπως ήταν στα δεκαεφτά της. Τότε που οι δυο τους πίστευαν οτι μπορούσαν να υποτάξουν τη μοίρα στις επιθυμίες τους.

Όταν ήταν στο σχολείο την κοίταζε από μακριά. Εκείνη ήταν ένα ζωντανό, χαριτωμένο πλάσμα που φώτιζε το χώρο με την παρουσία του. Έξυπνη, πανέμορφη  και με τρόπους, προσπαθούσε πάντα να βοηθάει όπου μπορούσε, κάνοντας σχεδόν όλα τα αγόρια του σχολείου να είναι ερωτευμένα μαζί της και να τη σέβονται. Η Δήμητρα ήταν η καλοσύνη προσωποποιημένη.

Ήταν στην τελευταία τάξη του σχολείου, όταν βρήκε το θάρρος να την πλησιάσει και αυτό γιατί την είδε να ανταποδίδει τα βλέμματά του. Από εκείνη τη στιγμή έγιναν ζευγάρι και ήταν σα να ήταν πάντα μαζί, σα να γνωρίζονταν πολλά χρόνια.

Όταν εκείνος πέρασε στη Θεσσαλονίκη από τη μία αισθάνθηκε χαρά αλλά από την άλλη στεναχωρέθηκε γιατί θα έπρεπε για δύο χρόνια σύμφωνα με τα σχέδιά τους, να είναι σε απόσταση.

Ο Στράτος δεν κατάλαβε πότε άρχισαν να συγκεντρώνονται απειλητικά σύννεφα στη σχέση τους.

Αντιλαμβανόταν όμως οτι η αδερφή της Δήμητρας, η Φανή με τα λόγια της, έπαιζε ένα πολύ περίεργο ρόλο σε αυτή την κατάσταση. Όταν τον επόμενο χρόνο εκείνη πέρασε στην Αθήνα, ο Στράτος ανακουφίστηκε γιατί θα σταματούσε να επηρρεάζει αρνητικά τη Δήμητρα.

Όταν η Φανή με την παρέα της ανέβηκαν  τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη μέσω κοινών γνωστών, βρέθηκαν μαζί σε ένα πάρτι.

Εκεί ο Στράτος δέχτηκε σοκ όταν εκείνη  προφασιζόμενη οτι ήθελε να του μιλήσει για την Δήμητρα, τον απομόνωσε σε ένα δωμάτιο αλλά πριν προλάβει να την σταματήσει, έβγαλε  την μπλούζα της και έπεσε στην αγκαλιά του.

Ο Στράτος, ξαφνιασμένος,δεν πρόλαβε να αντιδράσει  αλλά μετά απο λίγο προσπάθησε να την σπρώξει μακριά του ενώ εκείνη πάλευε να τον κρατήσει στην αγκαλιά της, τότε ήταν που άστραψαν φλας στο δωμάτιο και ο Στράτος κατάλαβε οτι η Φανή τον είχε παγιδεύσει.

Ο ΦΑΡΟΣWhere stories live. Discover now