Κεφάλαιο 4

3.4K 412 17
                                    

Η Νεφέλη μπήκε στο σπίτι με τα κλειδιά της.

"Μαμά! Μαμά ήρθα."

Στο σπίτι επικρατούσε απόλυτη ησυχία. 'Θα βγήκε καμιά βόλτα' σκέφτηκε.

Τακτοποίησε τα ψώνια και μετά  αποφάσισε να πάει να εξερευνήσει το κοντινό δάσος  και αν μπορούσε θα έφτανε  μέχρι το φάρο. Έγραψε ένα σημείωμα στη μητέρα της και το στερέωσε έξω από την πόρτα: 'Πάω μέχρι το φάρο.'

Ο δρόμος έξω από το σπίτι ήταν έρημος, όπως πάντα, απ'ότι είχε καταλάβει. Όταν έφτασε στο δασάκι πήρε μια βαθιά ανάσα για να μυρίσει το ιδιαίτερο άρωμα που ανέδιδαν τα πεύκα. Το δρομάκι που περνούσε ανάμεσα από τα δέντρα, ήταν καλυμμένο με πευκοβελόνες και το μόνο που ακουγόταν καθώς περπατούσε ήταν τα κελαηδίσματα των πουλιών. Ο ήλιος που πότε χανόταν και πότε εμφανιζόταν έπαιζε παιχνίδια φωτός με τα κλαδιά των δέντρων.

Η Νεφέλη διέσχισε το δασάκι και βρέθηκε στην άλλη πλευρά του, απ'όπου μπορούσε να δει τον φάρο. Ένα πετρόχτιστο δρομάκι με δύο πλευρικά τοιχία οδηγούσε εκεί. Περπάτησε προσεκτικά, πάνω στα βράχια που υπήρχαν πριν από το δρομάκι, ώσπου να πατήσει επάνω του. Μετά το ακολούθησε μέχρι να πλησιάσει τον πανύψηλο φάρο.

Καθώς περπατούσε  αργά, ένα περίεργο συναίσθημα άρχισε να την καταλαμβάνει, αισθανόταν πολύ λυπημένη αλλά ταυτόχρονακαι αγωνία.  Όσο πλησίαζε τον φάρο ο αέραςδυνάμωνε . Σήκωσε τα μάτια της για να δει πόσο δρόμο είχε ακόμη μέχρι να φτάσει στην άκρη.

Εκείνη τη στιγμή ο ήλιος είχε χαθεί πίσω από ένα μολυβί σύννεφο, ενώ η αλογοουρά της από το δυνατό αέρα της μαστίγωνε το πρόσωπο. Ξαφνικά τα μάτια της εντόπισαν κάτι περίεργο. Στη βάση του φάρου πάνω στα βράχια, στεκόταν μια κοπέλα. Δεν μπορούσε να διακρίνει το πρόσωπό της. Έβλεπε μόνο τα μακριά καστανά μαλλιά της και οτι φορούσε άσπρο μακρύ φόρεμα. Η κοπέλα στεκόταν ακίνητη σα να την περίμενε. Υπήρχε όμως κάτι που  έκανε την Νεφέλη να ανατριχιάσει. Παρόλο τον τρελλό αέρα τα μαλλιά και τα ρούχα της κοπέλας στεκόταν ακίνητα.

Κοντοστάθηκε και κοίταξε επίμονα προς το μέρος της, το μυαλό της όμως έσπευσε να δώσει μια λογική εξήγηση. Το σημείο που στεκόταν η κοπέλα θα πρέπει να βρισκόταν σε σημείο που έκοβε ο αέρας.

Ανακουφισμένη που ανακάλυψε την απάντηση στο μυστήριο, έπιασε το τηλέφωνό της για να βγάλει μια φωτογραφία της πόλης. Όταν ξαναγύρισε όμως προς τον φάρο, η κοπέλα δεν ήταν πια εκεί. Η Νεφέλη συνέχισε να πλησιάζει τον φάρο ώσπου έφτασε κοντά στο σημείο που πριν από λίγο είδε την κοπέλα. Η θέα της ξηράς από εκεί ήταν πολύ ωραία. Έβγαλε το τηλέφωνό της και πήρε αρκετές φωτογραφίες.

Ο ΦΑΡΟΣTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang