Malia POV

48 6 5
                                    

„Vraj máme nejaké novinky o prípade?" dorazila som do predsiene a nazrela do obývačky kde sedeli všetci pekne na kope.

Sam prikývol: „Podľa pitevných správ boli telá zbavené krvi a orgány boli totálne vyprahnuté."

„Novodobá múmia?" zažartovala som.

Dean pokrútil hlavou: „Ak by to mali byť múmie,nemyslíš,že by bolo telo celé zvráskavené a scvrknuté od nedostatku tekutín v tele? A navyše bol na krku malý vpich. Nevieme od čoho by mohol byť,iba ak by sa vyvinul nejaký mutant upíra,ktorý má iba jeden tesák. Ale to by vyzeralo vtipne."

„Ako v paródii na Twilight" zasmiala som sa, „so Samom sme ten film videli a mala som problém neskolabovať od smiechu. Sparodovali to naozaj dobre, to musím uznať."

„S čím máme teda dočinenia?" skonštatovala Amy.

Sam sa zamyslel: „To by som rád vedel. Zmizli už dva páry a začal nám ďalší týždeň kedy ma zmiznúť ďalší pár."

„Aj preto sa ty a tvoja ženuška hráte na novomanželov" podotkol Dean a podal nám všetkým fľašu piva.

S vďakou som od neho prijala fľašu: „To je pravda. No zatiaľ sa tu neudialo nič čudné. Miestny vyzerajú priateľsky, netypovala by som ich na monštrá alebo niečo podobné."

„Zdanie môže klamať" povedala Amy akoby nič.

Pozrela som na ňu: „V tom máš tiež pravdu. Za celú dobu čo robíme túto prácu sa nám to už veľakrát potvrdilo. Aj zdanlivo nevinný človek môže byť v skutočnosti vinník. Musíme preveriť všetky možnosti ak to tu máme vyriešiť. Ja so Samom si vezmem na starosť výskum a vy sa choďte povypytovať po okolí či si niekto nevšimol niečo nezvyčajné. Vytlačila som vám fotky obetí,ktoré zmizli behom týchto dvoch týždňov. Niekto z nás hádam bude mať šťastie a narazí na niečo."

„Rozkaz šéfka" zavtipkoval Dean a už aj sa zdvíhal z kresla, „tak poďme Halliwellová je čas pracovať."

„Halliwellová? To ako z toho seriálu Čarodejnice? Nemohla si byť trochu viac originálna?" zasmiala som sa no Amy bola stále rovnako vážna. Zamračila som sa: „To bol len žart ségra. Nevieš vtipkovať?"

Amy na mňa zazrela: „Len už chcem vyriešiť ten prípad. To je všetko."

„To chceme všetci,ale to ešte neznamená,že sa budeme správať ako.." vydýchla som, „Nechajme to tak. Ak na niečo prídete zavolajte nám."

Postavila som sa z gauča a zamierila do mojej a Samovej izby. Zavrela som za sebou dvere a sadla si na posteľ. Začínala som sa strachovať o Amy. Všetci sme vedeli,že to bude ťažké, teraz keď stráca dušu. Ale začínam mať o ňu naozaj starosti. Správa sa inak ako by už v sebe nemala ani kúsok svojho starého ja. No ak je to pravda, je nebezpečná nie len pre seba ale aj pre svoje okolie.

„Mal?" Dean zaklopal na dvere a vošiel dnu, „Čo sa deje?"

Otočila som sa tak aby som na neho videla: „Amy."

„Čo je s ňou?" opýtal sa a prisadol si ku mne na postel.

Zamračila som sa: „Nezdá sa ti iná?"

„Kam tým mieriš?" vedel kam,no odmietal si to pripustiť.

Frustrovane som vydýchla: „Vieš kam. Mám pocit,že to už nie je tá stará Amy."

„To už nie je nikto z nás. Za 4 roky sme si všeličím preskákali" odvetil.

„Ja viem, len..." chytila som sa za hlavu, „odkedy som späť Amy sa z dňa na deň stráca. Nikto z nás si to nevšimol až kým nám Cas neoznámil,že stráca dušu. A teraz sa správa ako by jej bolo všetko jedno. Dean nevšimol si si na nej nič? Nestalo sa niečo o čom nevieme?"

„Myslíš či ti niečo netajím? Ak by som vedel o tom,že Amy už nemá dušu povedal by som ti to" trochu sa nahneval.

Mal na to právo: „Ja viem,že áno. No je tu možnosť,že sme si to len nevšimli. Ja sa len neviem zmieriť s tým,že by Amy už mala byť dole s Luciferom. Nechcem o ňu prísť... viem aké to tam je. Je to ako jedna nekončiaca nočná mora, a to som ani nevidela Lucifera. Ale Amy má skončiť priamo v jeho klietke Dean. Zničí ju to..."

„Amy je silná" presviedčal seba aj mňa.

Pozrela som mu do očí a úprimne odpovedala: „To som bola aj ja."

„To aj stále si" Dean ma povzbudivo chytil za ruku.

„Nemám ten pocit," smutne som sa usmiala, „snažím sa tváriť,že som no pravda je že to tak nie je. Hoci už prešli mesiace odkedy som späť, stále je to ťažké. Mávam nočné mory,takmer nespím,nejem. Dokonca aj keď bdiem vracajú sa mi spomienky na to čo som v pekle robila a prežila. Sam o tom nevie, tak mu to prosím nehovor. Aj bez toho má dosť starostí."

„Mala si nám povedať,že takto trpíš" Dean so mnou súcitil.

Pokrútila som hlavou: „A na čo by to bolo dobré? Viem čo bude Amy zažívať keď ju dostaneme späť. Potom nám možno obom trochu pomôže ak sa o tom porozprávame. Hoci viem,že ona na tom bude oveľa horšie ako ja. Je to anjelská nátura, ja som mala výhodu démonskej."

„Ak je Amy naozaj tam dole s Luciferom..." začal Dean, „dostaneme ju odtiaľ. Aj za cenu,že by sme mali na tento svet vypustiť Lucifera."

Povzbudivo som sa usmiala: „Dúfam,že to nebude potrebné. Keď vyriešime tento prípad zavoláme Casa. Ten skontroluje Amy a ďalej budeme postupovať podľa toho čo nám povie. Teraz sa však musíme sústrediť na prípad. Ja totiž nechcem byť ďalšia čo bude visieť na strome."

„Tak sa teda dajme do práce" Dean sa postavil z postele, „budem Amy pozorovať a ak sa mi niečo nebude pozdávať končíme s prípadom. Amy je dôležitejšia."

„Dobre" tiež som sa postavila a išla z Deanom až do obývačky.

Pozrel na Amy: „Ideme. Večer vám zavoláme."

„Držte sa" rozlúčil sa s nim Sam a zavrel za nimi dvere.

SUPERNATURAL III.Kde žijí příběhy. Začni objevovat