Malia POV

50 5 0
                                    

Všetci traja sme vybaľovali veci z auta a strhávali pri tom igelity z nábytku pokrytého prachom.

Po chrbte mi prebehli zimomriavky a o chvíľu sa pred nami zjavil Castiel a v náručí držal moju sestru.

Pustila som na zem škatuľu s knihami: „Cas čo sa stalo?"

Dean zatiaľ vzal Amy od Castiela: „Mal kde je tu vaša izba? Amy potrebuje odpočívať."

„Rovno po chodbe a potom doľava..." nasmerovala som ich a pozrela opäť na Casa, „Castiel čo sa deje?"

„Väčšina duše tvojej sestry je preč. Ostáva už iba maličký kúsok čo ju drží pri ľudských citoch" zamračil sa, „napreduje to až príliš rýchlo. Žiadny démon by to takto nezvládol..musí byť za tým priamo Lucifer."

„Ja toho zmrda zabijem!" vypenila som. Potom som sa oprela o jedno z kresiel: „Dá sa s tým niečo robiť? Musí byť nejaký spôsob ako tomu zabrániť."

Castiel len pokrútil hlavou: „Neviem ako tomu zabrániť, mrzí ma to. Nedá sa nič robiť až kým nebude duša úplne preč. Potom by som sa mohol pokúsiť vytiahnuť ju z pekla tak ako predtým teba. No je otázne či sa nám to podarí.."

„Prečo by to nemalo vyjsť?" opýtal sa Sam a pomedzi to poslal Elsu do jej izby aby nebola prítomná pri tejto debate.

Cas sa zapozeral von oknom: „Jej duša bude najskôr s Luciferom v jeho klietke."

„Klietke..?" skočila som mu do reči.

„Lucifer je niekde v pekle uväznený v klietke. Lilith musí zlomiť tie pečate aby ho oslobodila" spustil, „Kým však budú Lucifer a jej duša v jednej klietke neviem či ju odtiaľ dokážem dostať. Lucifer mi v tom bude určite brániť."

Zamračila som sa: „Takže ty mi tu v podstate hovoríš, že nemôžeme sestrinu dušu dostať späť kým tam s ňou bude Lucifer. No zároveň nemôžeme dovoliť aby Lucík opustil jeho väzenie a behal si len tak voľne po svete, a rozpútal si tu armagedon. A pomedzi to nesmiem zabudnúť,že ten bastard sa má vteliť do môjho manžela a pobiť sa s jeho bratm,ktorý len tak mimochodom bude v Deanovom tele, na život a na smrť! No tak to je naozaj skvelé.. Aké to krásne vyhliadky do budúcnosti." Zdvihla som ruku aby som zastavila prípadne komentáre: „Ak mi teraz niekto povie aby som sa upokojila, rozbijem mu ciferník. A platí to aj pre teba Sam."

Sam pozrel na Castiela: „Takže čo budeme robiť Castiel?"

„Úprimne, neviem" odvetil, „zatiaľ je na prvom mieste zabrániť povstaniu Lucifera."

Neveriacky som na neho zazrela: „A čo moja sestra?! Nedovolím aby skončila v pekle pri Luciferovi. Ja som tam dole už bola, viem čo to tam je. A ver mi keď poviem,že Amy to tam dlho neprežije. Je polovičný anjel, prítomnosť Lucifera ju zničí!"

„Je mi to ľúto.." a s tým sa vyparil.

„Neznášam keď to robí!" podišla som k dverám a nenápadne si vzala kľúče od auta. Tie som potom vložila do vrecka na nohaviciach: „Sam? Išiel by si sa prosím pozrieť za Deanom?"

„Dobre" pobozkal ma do vlasov a o chvíľu mi zmizol z dohľadu.

Ja som zatiaľ rýchlo hľadala potrebné veci a všetko si to nahádzala do menšej krabice. Tú som potom vzala do rúk a potichu vyla z domu. Vážne neverím,že sa chystám opäť urobiť takú somarinu.. čo som sa už vari nepoučila z minulého roka? Odpoveď znie nie. Pre moju rodinu spravím čokoľvek.

Opatrne som prešla k autu mojej sestry. Na sedadlo spolujazdca som položila krabicu a sadla za volant. Vyšla som z príjazdovej cesty a zamierila si to nevedno kam. Potrebovala som nájsť najbližšiu križovatku.

SUPERNATURAL III.Where stories live. Discover now