14. |Különös utazás|

519 31 11
                                    

A tengert sebesen szántó flotta nem láthatta, hogy a távolban egy sárkánylovas-csapat követi őket

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A tengert sebesen szántó flotta nem láthatta, hogy a távolban egy sárkánylovas-csapat követi őket. Egy húszas éveiben járó fiú repült az élen, színpompás sárkányán ülve. Hátasa vadul szimatolt a levegőbe, és hátborzongató üvöltést hallatott. A sárkány érezte gazdája idegességét, és rá is átragadt.

— Igyekezzünk. — A fiú megpaskolta sárkánya hátát. — Még erős a szaguk, nem lehetnek messze. Fejtörő érzi őket.

— Nyugalom, Eret, ne olyan lóhalálában, vegyél vissza egy kicsit a tempóból! — kiáltotta Astrid.

— Elvitték Lyst! — vágta rá kétségbeesetten Eret. — Meg kell találnunk és ki kell szabadítanunk, minél hamarabb! Ki tudja, mit tesz vele az a szörnyű ember?!

— Megtaláljuk Lyst, bármi legyen is — fogadkozott Hablaty. — A nővérem erős, és mindenképp ki fog tartani, bármilyen veszélyes is a helyzet. Tudom, hogy nehéz, de arra kérlek, hogy próbálj meg egy kicsit lehiggadni.

— Nem tudok! — háborgott Eret. — Én... ő... mindegy. Nézzétek... — sóhajtott — ti mit tennétek, ha egyikőtöket elfogná valaki?

Astrid és Hablaty sokatmondó pillantást váltottak.

— Valószínűleg ugyanezt — ismerte el Hablaty.

— Megértünk — biccentett biztatóan Astrid.

— Köszönöm — Eret halványan elmosolyodott, és hátranézett a többiekre. — Úgy látom, a csapattal minden rendben van.

— Még — kuncogott Astrid.

A szokásos módon repültek — Hablaty és Astrid után Halvér, Takonypóc és az ikrek szálltak. A sort Pléhpofa, Valka és Bélhangos zárták. Felmerült az ötlet, hogy valamelyikük a szigeten maradjon, de végül elvetették az ötletet. Főleg Valkát próbálták győzködni (mivel ő el tudta olvasni Gothi írásjeleit), de a nő hallani sem akart róla. „A lányomról van szó! Mindenképp utána megyek, és ebben még maga Odin sem akadályozhat meg!" — jelentette ki dacosan. Pléhpofa szintén ezen a véleményen volt — kivételesen még az sem érdekelte, hogy Hibbant-sziget törzsfő nélkül marad. „Most kisebb a veszély a szigetre nézve" — vélte. — „Tudjuk, hogy Drákó a másik világba tart". Bélhangos a család legjobb barátjaként ugyancsak ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje őket erre a veszélyes akcióra.

Így hát a távollétükben a szigetet Gothi, valamint Takonypóc apja, Modorgóc gondjaira bízták. A csapat tagjai mindnyájan őszintén remélték, hogy a faluban minden rendben lesz, de Lys miatt most jobban aggódtak.

— Meg kell állítanunk Drákót. Nem hagyhatjuk, hogy átérjenek a másik világba — jelentette ki komoran Valka.

— Igazad van, Val — bólintott Pléhpofa, aki természetesen felesége mellett repült. — De ha megtaláljuk Drákót, saját kezűleg fojtom meg — fogadkozott vészjóslóan.

Fehér sikló - Így neveld a sárkányodat fanfictionWhere stories live. Discover now