2. |Százszorszép|

1.2K 85 41
                                    

Lys és a sárkány egymással szemben álltak — mindössze pár méter választotta el őket

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

Lys és a sárkány egymással szemben álltak — mindössze pár méter választotta el őket. A lány még mindig alig hitte el, hogy az álmaiban látott csodálatos, hófehér teremtést látja maga előtt, teljes hús-vér valójában. Még átható, lila tekintete is éppen olyan volt, mint amilyenre emlékezett. Nem félt tőle.

Hosszú időn át farkasszemet néztek, végül a sárkány elindult felé. Lys ösztönösen cselekedett. Mikor a lény már elég közel ért hozzá, kinyújtotta a kezét az orra felé. A sárkány lehunyta a szemét, és fejével a lány tenyeréhez simult.

Lyst furcsa érzés kerítette hatalmába — mintha láthatatlan, baráti kötelék alakult volna ki köztük. Ezen felbátorodva már meg merte simogatni a sárkányt, sőt, kicsit megvakargatta a feje környékét. Ám amikor a nyaka egy pontjához ért, meglepetésére a sárkány összeesett és elterült a földön, mint egy liszteszsák. Szerencsére kiderült, hogy nem lett semmi baja, vidáman hemperegni kezdett a virágok között.

— Te aztán jól megijesztettél! — kacagott Lys. — Hmm, minek nevezzelek el? — gondolkozott, miközben a pajkosan ugrándozó sárkányt figyelte, aki hirtelen nagyot tüsszentett az egyik százszorszépvirágtól. — Ez az, kitaláltam! — kiáltott örömmel. — Százszorszép! Szerintem passzolna hozzád, hisz' nagyon szép vagy, és fehér, mint a százszorszép. Mit szólsz hozzá? — nézett rá a sárkányra, aki válaszul letépett egy virágot, és odavitte a lánynak. — Ezek szerint el van döntve. Százszorszép — mosolygott rá Lys. — Nemsokára két óra! — jutott eszébe. — Mennem kell Elza nénihez. Velem jössz?

Lys az árvaház felé indult — a sárkány követte.

— Feltűnésmentesen kell bejutnunk — suttogta a lány. Kicsit furcsán érezte magát, hogy egy sárkányhoz beszél. — Senki nem láthat meg téged, kivéve Elza nénit. Neki még megmagyarázom valahogy, és nem fog elárulni senkinek, de a többiek nem tudjuk, hogy reagálnának, ha észrevennének egy sárkányt.

Százszorszép figyelte, amit Lys mondott, és a lány remélte, hogy meg is értette. Tudta, hogy a sárkányok értelmes teremtmények.

Fényes nappal egy hófehér sárkány kíséretében nem könnyű belopódzni egy árvaházba, de Lysnek és Százszorszépnek sikerült. Szerencsére a legtöbb árva a nyári hőség miatt ki se mozdult a szobájából, így az épület folyosói üresen kongtak. Csak egy kislánnyal találkoztak, aki éppen mosdóba igyekezett, de még időben elbújtak előle a lépcső mögé. Felosontak az első emeletre, és meg sem álltak Elza néni irodájáig. Amint beértek, Lys sietve becsapta maguk mögött az ajtót, és kifújta a levegőt.

— Huh, ez meleg helyzet volt!

Miután letörölte a homlokán gyöngyöző izzadtságcseppeket, megpillantotta Elza nénit, aki a döbbenettől szájtátva ült az íróasztala mögött — meglepetésében még a tollat is kiejtette a kezéből.

— Megmagyarázom — emelte fel a kezét Lys.

— Nem kell — szólalt meg Elza néni, amikor végre megtalálta a hangját. — Már értem, miről van szó. De mégis mikor jött? És hogy sikerült becsempészned? — érdeklődött. Úgy szemlélte a sárkányt, mintha már találkozott volna vele. Most Lysen volt a hüledezés sora.

Fehér sikló - Így neveld a sárkányodat fanfictionDove le storie prendono vita. Scoprilo ora