Epiloog

791 16 2
                                    

{Jeniffer}

Ik kijk naar mijn eigen spiegelbeeld en slaak een gespannen zucht. Ashley draait mijn haar om de krultang en kijkt zorgvuldig naar mijn gekrulde haar. 'Rein gaat je prachtig vinden.' Spreekt ze me toe. Ik trek mijn blik los van mijn eigen spiegelbeeld en hij naar Ashley in de spiegel. Ik geef haar een klein glimlachje. 

Even later laat Ashley mijn lange bruine krullen langs mijn gezicht vallen en knikt goedkeurend naar me. 'Je bent helemaal klaar voor je grote dag.' Ze gooit me een knipoog toe en helpt me overeind, door mijn arm te ondersteunen. Ik blaas mijn ingehouden adem uit, waarna Ashley me in een voorzichtige knuffel trek. 'Dank je, Ash. Je bent de beste.' Zeg ik zacht in haar haar. Ze drukt een kus op mijn wang en beëindigd onze knuffel. Ik laat mijn blik over haar lichaam glijden en kijk haar trots aan. 'Je ziet er prachtig uit, ik kan me geen betere vriendin aan mijn zijde wensen.' Ze glimlacht, waardoor ik zie dat haar er tranen in haar ogen ontstaan. 

Ik laat mijn blik van top tot teen over mijn eigen spiegelbeeld glijden. Een beeldschone witte jurk omvat mijn lichaam. De hals is gedeeltelijk van kant en de onderkant is bedekt met prachtige glitters. Het is dé jurk, waar ik al mijn hele leven van droom.

'Je ziet er echt prachtig uit, Jeniffer.' Ze glimlacht naar me en pakt mijn handen vast. Een zacht gezoem vult de kamer, wat mijn telefoon is. Ik loop snel - voor zover als dat kan - naar mijn tas en gris mijn telefoon er vervolgens uit. Een glimlach groeit op mijn lippen wanneer ik zie dat Rein me belt. 

'Hey.' Zeg ik zachtjes, als ik opneem. 'Hey liefste.' Klinkt zijn zware stem door de telefoon. Ik grinnik zachtjes en blosjes ontstaan op mijn wangen. 'Ik kan niet wachten om je te zien.' Verzucht hij. 'Ik kan ook niet wachten om jou te zien, ik mis je.' Mompel ik. 'Ik kan niet wachten totdat ik jou mijn vrouw mag noemen.' Fluistert hij. Ik sla verlegen mijn ogen neer en speel met het hangertje van mijn ketting, die ik van Rein heb gekregen. 'Ik heb zin in vannacht.' Fluistert Rein, op een stoute manier. Grinnikend schud ik mijn hoofd en staar ik naar de verlovingsring die rondom mijn ringvinger sprankelt. 'Ik zie je zo, oké?' Zeg ik tegen Rein. 'Is goed, ik zie je zo babe.' Met die woorden hangt hij op en stop ik mijn telefoon weg. 

Mijn moeder haast op haar hoge hakken de kamer binnen en tranen schieten in haar ogen zodra haar blik op me valt. 'Wauw, Jeniffer...' Verzucht ze, terwijl ze me snikkend omhelst. Huilend druk ik haar dichter tegen me aan, voor zover dat kan. 

'Lieverd, we moeten gaan.' Zegt mijn moeder nadat ze me loslaat en haar tranen wegveegt. Een diepe zucht verlaat mijn mond en ik knik kort. 'Laten we gaan.'

♡ ♡ ♡

Dit is het moment. Waar ik vanaf het moment dat Rein en ik een stelletje waren op heb gewacht. Ondanks alle lastige momenten wist ik zeker dat deze dag er zou komen. Zachtjes begint de muziek te draaien, het teken dat ik mag gaan lopen. Mijn verloofde in pak zal gaan zien. Ik haak mijn arm in die van mijn moeder en pak de hand van mijn vader vast. Mijn moeder gunt me een knipoog en samen lopen we - langzaam - de kerk in. 

Mijn ogen ontmoeten meteen die van Rein. Hij weet niet hoe snel hij zijn blik over mijn lichaam moet laten glijden. Ik bloos verlegen en kijk hoe geweldig hij eruit ziet in zijn pak. Jaren zijn voorbij gegaan sinds het begin van onze relatie, maar zijn lichaam is nog steeds goddelijk. 

Rein's ogen beginnen te schitteren, waarna tranen in een snel tempo over zijn wangen beginnen te lopen. Voor ik het weet sta ik voor Rein, die me trots aankijkt. Zijn warme handen vinden de mijne en hij drukt een snelle kus op mijn lippen. 

'Ik-... wauw, je bent zo mooi.' Stamelt hij snikkend. Ik glimlach naar hem, waarna mijn rode wangen nóg roder worden. 

Het moment daarna gaat als een waas aan me voorbij. Het enige waar ik me op focus is de jongen die voor me staat. Hij fluistert een aantal keer naar me hoe mooi ik eruit zie en dat hij veel van me houdt. Ik schrik op als ik mijn naam hoor.

'Jeniffer Terpstra, neem jij Rein van Duivenboden als uw echtgenoot?' Vraagt de dominee aan me. Ik glimlach naar Rein, die me sprankelend aankijkt. 'Ja, niets liever dan dat.' Glimlach ik. 'Rein van Duivenboden, neem jij Jeniffer als uw echtgenote?' Hoor ik dan vervolgens. 'Natuurlijk.' Hij geeft een zacht kneepje in mijn hand en op dat moment vliegen er duizenden emoties door me heen.

'...dan mag u nu de bruid kussen.' Rein wacht geen seconde langer en drukt vol overgave zijn volle lippen op de mijne. Het publiek begint te joelen en glimlachend laat hij zijn tong binnenin mijn mond glijden. 

'Ik hou van je.' Fluister ik, nadat ik onze zoen beëindigt heb. 'Ik zo veel meer van jou, mevrouw van Duivenboden.' Knipoogt hij naar me. Al het bloed stijgt naar mijn wangen en ik sla verlegen mijn ogen naar de vloer.

♡ ♡ ♡

Ik staar naar de stralende ring rondom mijn vinger. Nog steeds kan ik het niet bevatten. Jeniffer van Duivenboden. Rein reikt zijn hand naar me uit en een speelse glimlach speelt rondom zijn volle lippen. 'Mag ik deze eerste dans?' Knipoogt hij. Ik glimlach verlegen naar hem, waarna ik naar hem knik. 

Ashley knipoogt naar me. Dit is het moment. 

Zachtjes klinkt ons liedje op de achtergrond. Endless Love. Zijn warme handen omvatten mijn heupen en hij drukt me dicht tegen zich aan. Ik leg mijn hoofd in zijn nekholte en blaas mijn ingehouden adem uit.

'Ik heb nog een cadeautje voor je.' Fluister ik in zijn oor. 'Schatje, je weet toch dat dat niet hoeft.' Hij drukt een kus in mijn nek en drukt me zachtjes van zich af. Hij hangt achterover en bekijkt mijn gezicht zorgvuldig, waarna hij een pluk haar uit mijn gezicht strijkt. 

Ik haal een langwerpig doosje tevoorschijn en druk hem in zijn handen. Even fronst Rein, waarna hij het rode doosje met zijn handen omvat en stil gaat staan. Zachtjes klinkt Endless Love nog op de achtergrond. 

Hij opent langzaam het doosje en als hij ziet wat erin zit, valt zijn mond open. 'Oh mijn god, Jenn.' Hij slaat zijn hand voor zijn mond en de tranen springen in zijn ogen. Zelf hou ik het ook niet meer droog.

Het is de zwangerschapstest. Een positieve. Ik kwam er vanochtend achter. 'Je gaat een geweldige vader zijn.' Glimlach ik, terwijl een traan mijn ooghoek verlaat. Hij drukt zijn lippen met volle overgave op de mijne. 

'I-Ik kan het niet geloven.' Stamelt hij, breed glimlachend. 'Er komt een prachtige mix van ons.' Snikt hij, met tranen van geluk. 'Ik weet het.' Glimlach ik knikkend. 

Hij knielt neer en drukt zachtjes een kus op mijn buik. 'Papa houdt nu al zoveel van je.' Fluistert hij zacht, bijna onverstaanbaar. Rein gaat rechtop staan en veegt liefkozend mijn tranen weg. 

'Hij of zij gaat prachtig zijn, net zoals jij.'

Ook ik pink even een traantje weg... That's it. Ik ga Jeniffer en Rein missen. Binnenkort komt het dankwoord! Let me know wat je van mijn epiloog vindt. 

Lots of love, K. 

Friends With BenefitsWhere stories live. Discover now