Part 8

1.9K 23 0
                                    

{Jeniffer}

Rein. Ik rol met mijn ogen. 'Jenn'. Hij kijkt me peinzend aan. 'Begreep je mijn appje niet?' Vraag ik. Ik geef mama een gebaar dat ze de woonkamer uit moet gaan. 'Sorry hoe ik reageerde.' Rein staat op en loopt naar me toe. Hij pakt mijn handen en duwt me zachtjes tegen de muur. Hij zet zijn handen naast mijn hoofd en kijkt me recht in mijn ogen aan. Zijn warme adem strijkt mijn wang.

'Ik gebruik je niet, integendeel. Ik heb nog nooit een meisje leuk gevonden, totdat wij gisteren, tja..' Hij maakt zijn zin niet af. Ik kijk hem vragend aan. Hij rolt met zijn ogen. 'Ik vind jou ook leuk. Echt.' Rein laat zijn vingertoppen over mijn sleutelbeen glijden. 'Blijf van me af.' Ik duw zijn hand van me af. 'Als je me leuk vindt, hoezo deed je vanochtend dan zo?' Vraag ik. Ik voel dat er tranen in mijn ogen komen, die probeer ik weg te knipperen. 'Ik heb nog nooit eerder een meisje leuk gevonden en ik wist niet hoe ik op je moest reageren.' Mompelt Rein zachtjes. 'Hm.' Ik kijk hem vol ongeloof aan. Hij brengt zijn hoofd naar de mijne en laat zijn lippen nét niet de mijne raken. 'Kijk me recht in mijn ogen en vertel me dat je me niet wilt zoenen op dit moment.' Rein blijft kijken naar mijn lippen.

Ik zeg niks en het blijft een halve minuut stil. Ik wil hem zoenen. Ik wil hem als mijn vriendje. Hij. Ik leg mijn armen in een snelle beweging om zijn nek heen en zoen hem. Rein trekt terug en brengt zijn lippen naar mijn oor. 'Zeker?' Fluistert hij. Ik knik. Rein glimlacht naar me. Ik geef hem een lange knuffel.

'Ben je helemaal hierheen gekomen om me dit te vertellen?' Vraag ik. 'Ja, toen je weg was gelopen heb ik je logeertas gepakt en heb de eerste bus na jou gepakt.' Vertelt Rein me. Ik kijk hem glunderend aan.

'Dank je.' Ik pak zijn hand vast en wrijf er zachtjes met mijn duim over. Rein zijn wangen worden ietsjes rood. 'Zullen we een film kijken?' Vraag ik. Rein knikt. 'Zoek maar een film uit, dan pak ik wat te drinken en wat lekkers te eten.' Ik knik naar de tv. Hij start Netflix op. Ik pak 2 sinas en een bakje chips en loop naar de woonkamer. 'Heb je er al een uitgekozen?' Rein knikt. Ik ga op de bank zitten en Rein zet de film op.

Ik kruip tegen Rein aan en hij slaat zijn arm om me heen.

Na een halfuur is Rein in slaap gevallen. Ik kijk wat omhoog en bekijk Rein's gezicht. Ik pak mijn telefoon en maak een foto van Rein. Ik giechel, hij ziet er echt schattig uit als hij slaapt.

'Stel maar in als je achtergrond.' Rein brengt zijn lippen naar mijn oor. Ik schrik van hem. 'Ik wist niet dat je al wakker was.' Ik bloos en sla mijn ogen neer. 'Maakt niet uit.' Rein drukt een kusje in mijn haar. 'Rein?' Rein draait zijn hoofd. 'Jenn?' Vraagt Rein. 'Wil je vanavond blijven slapen?' Vraag ik. Rein kijkt me grijnzend aan. 'Slapen?' Ik rol met mijn ogen. 'Ja Rein, slapen.' Ik geef hem een tikje op zijn neus.

Rein gaat bovenop me zitten en begint me te kietelen. 'Rein! Stooo-hop!' Gil ik. 'Alleen slapen?' Vraagt Rein. 'Ja Rein, alleen slapen.' Zeg ik vastberaden. Ik por Rein in zijn zij en draai ons om, zodat ik bovenop kom te liggen.

Ik kijk recht in Rein zijn bruine ogen. 'Rein van Duivenboden, wat ben ik verliefd op jou.' Fluister ik zachtjes in zijn oor. Er komt een grote glimlach op Rein zijn gezicht tevoorschijn.

'En ik op jou, mijn mooie, lieve Jeniffer.' Zegt Rein. 'Jouw Jeniffer?' Herhaal ik hem. 'Mijn Friends With Benefits Jeniffer.' Rein grijnst. Ik rol met mijn ogen en ga van Rein af.

'Grapje Jenn, kom eens.' Rein pakt mijn handen en trekt me bovenop hem. Rein zet zijn benen iets uit elkaar, zodat ik er tussen kan liggen. Ik kijk Rein aan. 'Lieve Jeniffer, wil je mijn vriendinnetje zijn?' Vraagt Rein. Ik schrik van zijn vraag, die zag ik niet aankomen, al helemaal niet zó snel. 'Ja, natuurlijk.' ik glimlach. Rein kust me. Ik zoen Rein.

Dan gaat de deur ineens open. 'Oh, shit. Sorry.' Mats zijn stem. Rein kijkt me aan terwijl hij gloeiend rood wordt. Ik wurm me uit Rein zijn benen en sta op. 'Mats!' Ik loop naar hem toe en knuffel hem. 'Nu al thuis?' Hij kijkt me vragend aan. 'Ja, uhm, er kwam iets tussen.' Lieg ik. Rein is ondertussen rechtop gaan zitten en volgt ons gesprek. 'Dit is Rein.' Ik stel Rein voor aan Mats. 'Weet ik, hij zat vroeger bij me in de klas. Hey maat.' Mats geeft Rein een klop op zijn schouder. 'Ey man.' Zegt Rein. 'Rein is toch de broer van Ash?' Mats richt zich weer op mij en kijkt me vragend aan.

Ik knik. 'Ja, Ash weet het ook nog niet.' Ik kijk naar mijn voeten. 'Ze zal het uiteindelijk wel accepteren, zusje. Ik vind jullie leuk samen, veel geluk.' Mats geeft me een kus in mijn haar en loopt de woonkamer uit. Ik zucht. 'Ik weet niet of ik dat wel aankan hoor, zo'n broer die je kusjes geeft.' Rein trekt een pruillip. 'Dat is dan jammer voor je, maar ik zoen met jou en dat doe ik niet met mijn broer.' Glimlach ik. 'Niet?' Rein kijkt me verbaasd aan. Ik begin te lachen.

Ik ga naast Rein zitten en pak zijn hand vast. 'We moeten het Ash wel een keer vertellen, weet je.' Ik kijk Rein aan. 'Wanneer ben je weer bij Ashley?' Rein kijkt me aan. 'Zo snel mogelijk, hoop ik. Dan kan ik weer bij jou zijn.' Ik glimlach naar Rein. 'Hoe gaat het tussen jou en Ashley?' Hij kijkt me vragend aan. 'Gisterenavond heb ik haar bijna niet gezien, doordat ze alleen maar met Daan was. Ik verheugde me om weer samen met haar te logeren, maar ze sliep bij Daan vannacht. Nou ja, daardoor heb ik wel de hele nacht met jou kunnen doorbrengen.' Ik glimlach naar Rein. 'Ik vind het kut voor je, dat Ash zo tegen je doet.' Rein slaat een arm om me heen.

Ik speel met Rein's vingers, die over mijn schouder heen liggen. 'Rein, dit jaar doe je toch examen?' Ik kijk hem vragend aan. Rein knikt. 'Ik ook.' Vertel ik. Rein zit in vwo 6, ik in havo 5.

Ons gesprek wordt onderbroken, door de deur die open gaat. Mama. 'Hey mam.' Rein gaat staan en trekt zijn shirt recht. 'Dit is - ' Voordat ik verder kan praten, word ik onderbroken door mama. 'Rein, de broer van Ashley! Wat ben je groot geworden, zeg. En knap!' Mijn moeder bekijkt Rein van top tot teen. Hoe vernederend.

Friends With BenefitsWhere stories live. Discover now