Part 74

589 10 0
                                    

{Jeniffer]

Vannacht ben ik bij Brandon blijven slapen. Sinds dat hij begon over dat alles Rein's schuld was, hangt er een ongemakkelijke sfeer tussen ons. Ik stond erop dat ik gisterenavond naar huis ging, maar hij vond het te donker en liet me zeker niet alleen naar huis gaan. 

Ik draai me op mijn zij, waardoor ik Brandon's gezicht kan bekijken. Ondanks de ongemakkelijke sfeer had hij de hele nacht stevig zijn arm om me heen geslagen. Ik bekijk elk detail van zijn gezicht. De vrijwel onzichtbare rimpeltjes bij zijn ogen, zijn iets strakke kaaklijn, zijn lange wimpers. 'Het is eng als je zo staart, weet je dat?' Zegt hij plots, waarna hij zijn ogen opent. 'Hoe wist je dat ik keek?' Beschaamd sla ik mijn ogen neer. 'Gewoon, ik voelde het.' Knipoogt hij. 

'Zullen we gaan ontbijten in de stad?' Vraagt hij na een lange stilte. Ik knik. 'Gezellig.'

♡ ♡ ♡

'Hier is je broodje.' Brandon zet het bord voor me neer en schenkt me een korte knipoog. 'Dank je wel.' Lach ik. Hij gaat tegenover me zitten en vervolgens zet hij zijn eigen ontbijt voor zich neer. Hij werpt een korte blik op me en neemt daarna gulzig een hap van zijn broodje. Ik vind het altijd zo ongemakkelijk wanneer ik met hem eet. Ik kan gewoon niet eten als hij tegenover me zit. Ik vind het veel te schamend als hij me ziet eten. 

'Eet.' Weet hij me te bevelen, met een volle mond. Ik trek een vies gezicht, waardoor hij me vragend aankijkt. 'Niet praten met eten in je mond.' Zeg ik, met hetzelfde vieze gezicht. 'Ach ja. Maar, ga eten.' Spuugt hij. Ik rol met mijn ogen en neem voorzichtig een kleine hap van mijn eten. 

'Zullen we zo even de stad in gaan? Ik heb een feestjurkje nodig.' Vertel ik hem. Hij rolt met zijn ogen en slaakt een diepe zucht. 'Voor welk feestje?' Vraagt hij, nadat hij een paar keer overdreven gezucht heeft. 'Oh, gewoon, zomaar. Dan heb ik altijd wat achterliggen, voor als ik onverwachts een feestje heb.' Lieg ik. Ik heb namelijk een jurkje nodig voor Rein's surprise party morgen, die ik organiseer. Maar als ik hem vertel dat het voor Rein's feestje is, gaat hij sowieso niet met me mee. 'Oké, ik ga mee.' Zucht Brandon na een tijdje. 

♡ ♡ ♡

Ik pak Brandon's hand vast en trek hem de derde kledingwinkel in. 'Dit is echt al de honderdste  winkel waar we heen gaan, die eerste jurk was toch ook gewoon prima?' Zeurt Brandon. 'Dit is pas de derde, Bran. En nee, ik wil niet een jurk die "gewoon prima" is, maar een jurk waarin ik sprankel.' 

Brandon zucht voor de zoveelste keer vandaag en laat zijn blik glijden over alle kleding die aan de vele rekken hangt. 'Ik zie wel een jurkje waarin je kan sprankelen.' Zegt hij enthousiast. 'Echt? Welke?' Vraag ik benieuwd. Brandon maakt een gebaar dat ik even moet wachten, wat ik dan ook doe. 

Even later komt hij terug met een lingeriejurkje. 'Serieus?' Ik zucht en kijk hem met een verveelde blik aan. Hij drukt me dicht tegen zich aan en snuift in mijn haar. Zijn hand schuift vanaf mijn onderrug, naar mijn kont, waar hij in knijpt. Ik slaak een gilletje, waardoor Brandon zachtjes grinnikt. Ik kijk hem kwaad aan. 'Wat? Je bent van mij, dus ik mag aan je zitten.' Knipoogt hij, met een vieze grijns op zijn gezicht. 

Ik rol overdreven met mijn ogen en kijk dan tussen alle kleding. Er móét ergens een jurkje zijn die perfect is voor Rein's feestje. 

♡ ♡ ♡

We zijn weer terug van de stad, samen liggen we op zijn bed. 'Wil je vanavond nog blijven slapen?' Vraagt Brandon, terwijl hij mij dichter tegen zich aandrukt. Ik was zo bang dat deze vraag zou komen. 'Ik kan niet.' Mompel ik, mijn blik op zijn handen gericht. 'Hoezo niet? Ik kan je morgenochtend wel naar huis brengen, hoor.' Stelt hij voor. Hij kijkt me verwachtingsvol aan, waardoor ik besluit hem te vertellen over Rein's feestje, war ik al eerder over gelogen heb. 

'Morgenmiddag is Rein's surpriseparty, die ik voor hem georganiseerd heb. Morgen wordt hij 18.' Beken ik. 

Brandon houdt zijn kaken stevig op elkaar en hij balt zijn handen tot vuisten. Bang deins ik achteruit. 'Altijd is het Rein dit, Rein dat! Ik word er helemaal gek van! Ik ben toch jouw vriendje, niet Rein! Ga maar lekker naar hem als je hem zo leuk vindt!' Roept hij boos, waardoor ik nog verder achteruit deins. Ik werp mijn ogen op zijn knokkels, die ondertussen wit zijn van zijn harde greep. 

'Je hebt tegen me gelogen, hè? Die jurk was niet voor als je onverwachts naar een feest gaat, maar voor Rein's feest! Geen wonder dat je die jurk niet wilde die een hoge nek had, je wilde inkijk, voor Rein! Slet!' Spuugt hij me toe. Ondertussen zit ik bang tegen de muur gebukt, mijn knieën opgetrokken en mijn armen daar omheen geslagen. Ik ben bang dat hij me pijn doet, zo bang. 

'Wat zit je daar nou te staren naar me?' Sist hij, terwijl hij zijn hand uithaalt, richting mijn gezicht. Zijn vuist slaat hij hard tegen mijn wang, waardoor ik kermend van de pijn op de grond val. 'Die had je verdiend! Slet.' Met die woorden snelt hij zijn kamer uit, zijn handen nog steeds tot handen gebald. 

Ik sluit mijn ogen wanneer een sterke hoofdpijn me overvalt. Ik laat mijn hoofd in mijn handen vallen en huilend probeer ik op te staan. Duizeligheid zorgt ervoor dat ik weer op de grond val en per ongeluk een beetje bloed uitspuug. 

Mijn wang doet pijn, ik heb enorme hoofdpijn, ik ben duizelig en ook zijn harde woorden deden pijn. 

Net wanneer ik, met al mijn moed, ben opgestaan, komt Stephanie binnen. Brandon's zus. 'Oh, heb je een aantal klappen gekregen van mijn lieftallige broer?' Grijnst ze, terwijl ze haar hand in haar zij plaatst. Ik sla mijn ogen neer. Bij elke beweging die ik maak, schiet er een pijnscheut door mijn hele lichaam. 

'Je had het vast verdient, hoertje. Mijn broer verdient zoveel beter dan jij. Jij bent maar een softie, die al jankt wanneer hij met een ander meisje naar bed gaat.' Sist ze, met diezelfde vieze grijns op haar gezicht. 

Ze balt haar slanke hand tot een vuist en slaat die in mijn maag. Ik val voorover en spuug meer bloed uit. 'Au revoir.' Grinnikt ze, waarna ze Brandon's kamer uit loopt. 

Hey, even een korte mededeling: ik heb afgelopen week een nieuw boek geupload. Hij staat nog wel op "coming soon" dus heb nog even geduld. Mijn nieuwe boek heet He Will Keep Me en kun je natuurlijk vinden op mijn profiel. Check 'm zeker even en voeg 'm alvast toe aan je bibliotheek, zodat je het niet mist als ik voor het eerst een deel upload! Bedankt voor het lezen. Liefs, K.

Friends With BenefitsWhere stories live. Discover now