41.rész

922 30 0
                                    

Az utolsó buli...

Karácsony óta eltelt egy hét. Egy hét , ami hihetetlenül jól telt.

Karácsony utolsó napján döntöttem úgy, hogy elmegyek apához. Aznap apa pontosan érkezett értem, és a sötét kék Renault-ban utaztunk „haza". Az út az elején kissé kellemetlenül, és kínosan telt. De az utazás vége felé heves beszélgetésbe kezdtünk , akár csak régen. Kellet egy kis idő, míg mindketten feloldódunk. Ez a pár hónap lehet , hogy nem sok ,de annak tűnt. Apa csak hosszú időnként hívott fel annyira hogy "Szia Kicsim! Minden oké?" , és ennyi. Ennél többre nem telt. Ennél többet nem tudtuk kihozni a beszélgetésből. Ezért haragudtam is rá egy kicsit magamban. Sokszor megfordult a fejemben , hogy azért nem hív mert már leszar engem. Hogy már talált magának anyám helyett valakit, aki most már fontosabb nálam...

De azt az időt amit nála töltöttem, rájöttem hogy a rossz gondolataim tévesek.

Amikor megérkeztünk, és benyitottunk a házba szembe találtam magam azzal a hellyel ahol felnőttem, ahol éltem. A lábam kicsit megrogyott alattam. A ház semmit se változott azóta, de mégis valahogy más volt. Magányosabb. Üresebb. Lehangoltabb.

3 teljes napot töltöttem apánál. Ebből 1 napot a bandára is szántam, de a maradék 2 napot végig apával töltöttem. Elmentünk egy-két helyre, beszélgettünk, filmet néztünk, vagy csak otthon ültünk és elvoltunk egymás társaságában.

Ma vasárnap volt, december 31, délután. Nem rég keltem fel , és majd szét vetett az izgalom. Ugyan is ma bulizni megyünk, egy hatalmas házibuliba. Tegnap csoportos videó hívásban Camy, és Chris ordítva jelentették be nekem, Marknak, Ethanek, és Davidnek hogy készüljünk mert holnap egy kurva jó buliba megyünk megünnepelni az újévet. Persze mindenki rögtön beleegyezett, így Camyval meg is beszéltük hogy a buli előtt átjön, és együtt készülődünk.

A buli 8 órakor kezdődött, így Camyval úgy beszéltük meg hogy átjön 5-re, a fiúk pedig fél 7-re jönnek értünk.

A telefonomat nyomkodtam, és a közösségi hálón szörföltem , mikor csengettek. Letettem az asztalomra a készüléket, és a lépcsőn kezdtem el lefelé baktatni. Amint leértem Camy hangját hallottam meg a nappaliból, ahogy anyával beszélgetett.

-Szia!-köszöntem barátnőmnek, majd odalépve hozzá megöleltem. 

-Na és várod már a bulit?-kérdezte izgatottan barátnőm, miután felmentünk a szobámba.

-Aha, már alig várom. Egész nap ezen kattogtam.-ismertem be.

-Tuti király lesz! Elvileg egy hatalmas nyaralóba lesz.-mesélte, majd lehuppant a kanapémra.

-Te ismered a házigazdát?-érdeklődtem, mert fogalmam se volt kihez megyünk.

-Nem, Marknak valami haverja. De azt tudom , hogy sokan lesznek a suliból, szóval lesznek ismerős arcok.-mondta, majd kíváncsian nézett rám.- Mit veszel fel?-tért rá a "lényegre".

-Nem tudom.-vontam vállat. Gondolkoztam már rajta , de nem sokra jutottam. - Valami egyszerűre gondoltam.-töprengtem, mire Camy felpattant, és a gardróbomat célozta meg. Turkálni kezdett benne.

-Gyere ide!-intett nekem, majd a kezembe nyomott pár ruhadarabot.-Fogjad!-utasított.

Pár perc múlva Camy konkrétan egy kosárnyi ruhát nyomott a kezembe, azzal a mondattal , hogy próbáljam fel. Így a fürdőbe mentem, hogy átöltözzek.

-Te miben jössz?-pillantottam Camyra unottan. Miután már vagy 10 féle öltözetet próbáltam fel , de mindegyikre azt mondta , hogy „nem az igazi".

A rosszcsaj élete /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now