6.rész

1.9K 48 1
                                    

Lebukunk!?

Mikor odaértem a találka helyünkre, már mindenki ott volt. Kivéve Noaht, aki 5 perc késéssel végül be is futott. Így a többiek felé fordultam, akik már alig várták a tervem beszámolóját. 

-Na halljuk! -türelmetlenkedett Deni.

-Ja , mondjad már Vic! -helyeselték mindannyian egyre türelmetlenebbül.

-Jól van na.  A terv a következő. Becsengetés után kezdünk, amikor nincs egy lélek se a folyosókon.  A banda kétfelé oszlik. Tara, Brendon, Ben és Erick ti lesztek az egyik csapat. Ti feleltek a folyosókért. Az lesz a feladatotok, hogy mivel az összes folyosón a termek egymással szemben vannak, így összefogjátok kötni kötelekkel a kilincseket, hogy a termekből ne tudjanak kijönni . Közben ketten figyeljétek mindkét oldalt, nehogy jöjjön valaki. Ez esetben tereljétek el másfelé, vagy ha úgy van bújjatok el. Mindegy mit csináltok, csak oldjátok meg. De ne vegyék észre, hogy mit csináltok! Van kérdés?

- Az összes ajtó befelé nyílik? 

- Igen, megnéztem.-válaszoltam, és miután úgy tűnt senkinek sincs kérdése, folytattam-Na mivel nincs már csak 5 percünk az óra kezdetéig. Így akik velem jönnek azoknak majd útközben elmondom a feladatukat . Taraék csapata becsöngetés után 10 perccel kezdjetek. Majd küldök üzenetet, ha indulhatok. Addig valahová bújjatok el a suliban. Ha pedig végeztek gyertek a hangfal terembe. Oké? -kérdeztem miközben végignéztem rajtuk. Mindenki hevesen és izgatottan bólogatott, amire egy elégedett bólintással válaszoltam. 

-Akkor benne vagytok?-kérdeztem meg utoljára, mert ezek után már nem volt kiszállás.

-Még szép! -válaszolták. 

-Akkor tessék itt vannak a kötelek . -szedtem ki a táskámból a már méretre szétvágott köteleket, amit negyed órája szedtem ki a szekrényemből, amit pont az ilyen alkalmakra tartogattam. Odaadtam Ericknek, aki a sötét kék táskájába gyömöszölte a köteleket.

-Rendben, akkor császtok! Sok sikert! -köszöntek el, és elindultak be a suliba.

-Akkor most merre?-fordult hozzám a távozásuk után kérdőn Noah -A hangfal terembe?

-Nem egészen. Mi is csak becsengetés után 10 perccel kezdünk.  A mi feladatunk nehezebb lesz, mint a Taraéké. Először is el kell csalni a portást, és be kell zárni a raktárba, ami Deni a te feladatod lesz. Csald el! Mond azt  neki, hogy valami kell a raktárból, és segítsen. Ha ott vagytok enged előre, és zárd be. Nem hibázhatsz! -Deni komolyan véve a dolgát bólintott. 

-Oké.  Azért kell elcsalnod a portást, mert szükségünk van a kulcsokra. Másfelől meg lebuknánk a sok kamera miatt. Ha bezártad küldj üzenetet, hogy indulhatunk-e .Noah te velem jössz. Elhozzunk pár kulcsot, és bezárjuk a tanárit, hogy velük se legyen gondunk. Deni ha végeztél nézd meg a bandát, hogy minden oké -e. De te is vigyázz! Nehogy belefuss valakibe! Majd gyere te is a hangfal terembe.-fejeztem be.

-Ennek mi a lényege? -kérdezte furcsán Deni. Nem értette, mi lesz ebben a csíny. De egyenlőre direkt nem árultam el ezt senkinek.

-Majd meglátod.-mosolyogtam rá pimaszul. Majd a telefonom órájára néztem. 1 perc és becsengetnek.

-Gyerünk siessünk! Mindjárt becsengetnek . -kezdtem el lökdösni magam előtt a két fiút a bejárat felé. Gyorsan szedtük a lábainkat, szinte már kocogtunk.  Ha most valaki látott minket , azt hihette órára sietünk ennyire, nehogy elkéssünk. 

Amint beértünk a suliba, az aulába gyorsan szét is váltunk. Noahval a férfi wc-be mentünk, mert előtte nem volt kamera, és mert ott becsengetés előtt már senki se tartózkodott bent. Csak a lányok szerettek az utolsó percekben is wc-re menni.

A rosszcsaj élete /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now