24. prosince

1.8K 116 39
                                    

Draco spolu se svými dcerami už dávno seděl v salonku a vyčkával na příchod své ženy a syna. Rose byla jako vždy netrpělivá a on nevěděl, jak dlouho ji ještě dokáže zadržet před rozbalováním dárků. Hermiona byla u Zanea v pokoji, protože trval na tom, že si dárek od něj má rozbalit v soukromí, a tak mu vyhověla.

,,Ber to jako omluvu za polsední tři roky, mám tě moc rád, mami," řekl a podal Hermioěa velmi úheldně zabalený dárek.

,,Taky tě mám moc ráda, Zee, ať se děje, co se děje," řekla s úsměvem a než se pustila do rozbalování dárku, tak jej objala.

Zane netrpělivě sledoval svoji matku, jak rozbaluje jeho dárek. Moc doufal, že se jí bude líbit. Když se konečně zbavila papíru, na její tváři se usadil ohromený výraz.

,,Zee, to je, já, nemám slov," vysoukala ze sebe a prohlížela si svazek starobylých knih. Nemohla uvěřit svým očím! Pohlédla na obal knihy, která ležela hned na vrchu.

,,Líbí se ti?"

,,Jestli se mi líbí? Jsou nádherné! Vždyť tuto napsala samotná Jane Austenová!  Jane Austenová osobně, vždyť tu jsou ještě vidět ještě kapky od ingoustu. A tuhle podepsal dokonce sám Merlin. Zane, tohle je naprosoto dokonalé! Kde jsi to sehnal?"

,,Mám své zdroje," řekl s úšklebkem a Hermiona se zasmála. Přesně jako Draco.

,,Moc ti děkuji."

,,Nemáš vůbec za co," řekl a objal svou matku ještě před tím, než se vydali dolů za zbývajícími členy rodiny. Když však ale došli do salonku našli tam Rose se svým novým obřím medvědem, panenkou, domem pro panenky, růžovými šatičky a dětským kuchyňským koutem. Zkrátka se všemi pěti věcmi, které měla na seznamu. Anya se pro změnu rozplývala nad svými novými knihami a kousky oblečení, které měla vyhlídnuto asi už od půlky října.

,,Nemohl jsem je zastavit," řekl na svou obranu Draco a Hermiona se nad tím zasmála.

,,To nevadí," řekla a posadila se k němu, zatím co Zane se přidal ke svým sourozencům.

,,Víš, dlouho jsem přemýšlel, co ti mám dát, protože by sis zasloužila modré z nebe, nakonec jsem se rozhodl, že nás všechny vezmu na cestu po Evropě. Samozřejmě, v létě až se vrátí Zane ze školy, co ty na to? Vím, že jsi vždycky chtěla cestovat, ale zatím jsme toho moc nenavštívili."

,,Draco, to je naprosto úžasné! Moc ti děkuju za dárek i za tyhle Vánoce. Miluju tě," řekla s úsměvem a přitáhla si jej do polibku.

,,Pro tebe úplně všechno," řekl, když se od sebe pro nedostatek vzduchu odtrhli.

,,Taky pro tebe něco mám," řekla a podala mu dárek, který celou dobu měla u sebe.

,,Nemusela jsi mi nic dávat."

,,Ale já chtěla. Tak už si to rozbal," popohnala jej a on ji jak jinak, než poslechl.

,,Jak jsi to věděla?" zeptal se překvapeně, když se před ním objevily hodinky, na které se již několik dní koukal v nákupáku.

,,Viděla jsem tě, jak si je prohlížíš."

,,Ale byly moc drahé."

,,Prosím tě, jsme přece Malfoyové. Veselé Vánoce, miláčku."

,,Veselé Vánoce."


***

Tak to tady máte! Chtěla jsme to dokončit ještě v tomhle roce. Vůbec mě nenapadly dárky, tak jsem to vyřešila takhle, doufám, že se Vám kalendář líbil a to čekání Vám s ním uteklo stejně rychle jako mně <3

 Vůbec mě nenapadly dárky, tak jsem to vyřešila takhle, doufám, že se Vám kalendář líbil a to čekání Vám s ním uteklo stejně rychle jako mně <3

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Nezapomeňte, že zítra v 13:00 bude u mě na profilu prolog k nové povídce :3

Christmas at Malfoy ManorKde žijí příběhy. Začni objevovat