20. prosince

1.2K 115 7
                                    

Draco se rozhlížel po hale plné lidí a tiše si užíval toho, že letos si tohle může vychutnat jen jako host. Blaise s Lenkou měli velmi dobré večírky, ale pravda byla taková, že jejich byly lepší. Vždy se o nich mluvilo ještě měsíce, a ačkoliv Hermionu pořádání těhlech snobáren nebavilo, byla v tom dobrá.

„Nad čím přemýšlíš?" zeptala se Hermiona, která se u něj z ničeho nic objevila.

„Jen jsem vážně rád za letošní Vánoce," odpověděl s úsměvem a s obdivem si ji prohlédl. Měla na sobě jednoduché zelené šaty a on se znovu cítil jako zamilovaný puberťák.

„I já," řekla a chytla jej za ruku. Draco chtěl něco říct, ale než stihl otevřít pusu, objevil se u nich hostitel.

„Tak co tomu říkáte? Myslím, že letos vyhrajeme. Tím, že vy jste se rozhodli nepořádat tuhle parádu, je jasné, že právě náš večírek bude ten, o kterém se bude ještě pár měsíců mluvit," rozplýval se Blaise, přičemž velmi horlivě gestikuloval rukami. Draco měl, co dělat, aby zadržel smích, jeho kamarád byl někdy blázen. Chtěl si jej dobírat, ale pak se mu do zorného pole dostala Lyra se Zaneem, kteří se momentálně něčemu smáli.

„Víš, že to není soutěž, že?" zeptala se Hermiona se smíchem, a Draco se tak očima znovu vrátil k nim a doufal, že v návalu euforie si Blaise ničeho nevšimne. A když už byl u toho, uvědomil si, že nikde nevidí Anyu, ani Alexe.

„Ale prosím tě, všichni víme, že pro čistokrevné je soutěž všechno," odfrkl si Blaise a Draco se pokoušel uklidnit. Od večírku na ministerstvu neuplynul ani týden a on si to vážně zopakovat nechtěl.

„Pravda," souhlasila Hermiona a Draco se konečně uvolnil. Aspoň, že tu není Potter, pomyslel si a očima zkontroloval svoji nejmladší dceru, která seděla u stolu pro děti a bavila se s nějakým chlapcem, který měl podezřele zbarvené vlasy.

„Hermiono!" křikl někdo na jeho ženu, a když se podíval směrem odkud to přišlo, uviděl jak se k nim řítí Ginny Potterová.

„Mizím," zašeptal rychle Hermioně a věnoval jí pusu na tvář. Než však stihla Hermiona nějak zareagovat, její manžel byl pryč.

,,No chápeš to?" zeptala se Blaise a ten se ušklíbl.

,,Jistě, má drahá, bojí se Pottera, co jiného?"

,,V tom případě, jsem ráda, že se od něj drží dál. Protože nechceme, aby se stalo to, co se stalo na ministerstvu, že?"

,,Samozřejmě, že ne, ani mi to nepřipomínej," řekl a pak se porozhlédl po hale, aby zjistil jestli se všichni dobře baví, ale jeho zrak se zastavil na mladé dvojci, ,,přísahám Merlin, že ho zabiju," procedil skrz zuby a nechal tam Hermionu samotnou. Ta se podívala, co jej tak rozzuřilo, a když uviděla Zanea šeptajícího Lyře něco do ucha, prudce se nadechla.

,,Hermiono! Konečně jsem se k tobě dostala," pozdravila ji příchozí Ginny.

,,Teď ne, Ginny," vyhrkla a už se rozběhla za Blaisem. Nechápala, proč ti chlapi vždy tolik vše hrotí.

,,Máš vážný problém, Malfoy!" Slyšela říkat Blaise a ještě přidala, aby dala situaci do pořádku, než se stane něco, čeho bude někdo litovat.

,,Ale vždyť jsem nic neudělal!" bránil se Zane.

,,Řekl jsem ti, ať se od ní držíš dál."

,,Proč? Jsme jenom kamarádi," odfrkl si Zane a Hermiona, která k nim právě přiběhla, se modlila, aby byl její syn zticha a nepřilíval olej do ohně.

,,Je mi to fuk. Dobře si zapamatuj, že-"

,,Že jsme všichni jedna velká rodina, a všichni se máme rádi, a i když někteří z nás občas trochu přehání, nic se na tom nezmění," přerušila jej Hermiona a sladce se na něj usmála, ,,nemám pravdu, Blaisei?"

,,Jistě," zafuněl a naposled se výhružně podíval na Zanea, než odešel.

,,Chlapi." Zasmála se nervózně Hermiona a nechala je osamotě.

***

Dvacáté okénko! <333


Christmas at Malfoy ManorKde žijí příběhy. Začni objevovat