21. prosince

1.2K 118 14
                                    

Hermiona a Rose zdobily perníčky, zatím co Draco dodělával nějaké ty finální úpravy, přičemž se zavřel u sebe v pracovně a Hermioně tak došlo, že nejspíš balí dárky, a nedokázala si ani představit, jak se u toho musí rozčilovat. Dárky balila vždy ona, protože jí to šlo mnohem lépe. Jak tak zdobily, uvědomila si, že jej ani nezkontrolovala, takže bude muset doufat, že se držel seznamu.

„Mami?" oslovila ji Rose a položila tubu s polevou na stůl.

„Ano?" zeptala se Hermiona a i ona odložila svůj zdobící sáček. Rose dnes byla z nějakého důvodu smutná, a to se jí vůbec nelíbilo.

„My letos nebudeme mít stromeček?" zeptala se sklesle a Hermiona se na ni nechápavě podívala.

„O čem to mluvíš, broučku? Vždyť stromek máme..." začala, ale než to stihla doříct, dostihla ji krutá realita. Touhle dobou už vždy měli stromeček na svém místě v salonku, jenže kámen úrazu byl ten, že jej vždy zařizovala společně s výzdobou na večírek, ale žádný večírek, tak žádný stromeček, že? Jak na něco tak důležitého mohli zapomenout?

Rose si všimla výrazu své matky a spokojeně si opět vzala tubu do ruky a začala znovu zdobit své perníkové medvídky. Výraz Hermiony jí totiž dokládá prozradit, že stromeček bude a to bylo to jediné, co chtěla slyšet.

Draco se snažil. Vážně se snažil zabalit ty mizerné dárky do toho mizerného papíru mudlovským způsobem, ale potom co se třikrát říznul o papír, dvakrát se přilepil k dárku a jednou k tomu omylem zabalil i svoji hůlku, rozhodl se, že na to použije hůlku. Zrovna balil nové koště pro Zanea, na kterém se s Hermionou dohodli, že letos si jej opravdu zaslouží, když vtom dovnitř vtrhla Hermiona.

„Draco!" vykřikla a máchala kolem sebe rukami.

„Chci to vědět?" zeptal se opatrně, když viděl její výraz.

„Draco, my nemáme stromeček!" povzdechla si a sesunula se do křesla naproti němu.

„Jak to myslíš?" zeptal se a hned jak položil tuto otázku, si v duchu zanadával. Jak to asi může myslet? Asi tak jak to říká, ne?

,,Nemáme vánoční stromek," řekla znovu a Draco se zamračil. Jak nemůžou mít vánoční stromeček?

,,Jak se nám to povedlo?" zeptal se  a nervózně se poškrábal na zátylku.

,,Nevím, ale nechápu, proč jsi stále ještě tady," řekla a Draco se znovu zamračil. Kde by jako měl jined být?

,,Cože?"

,,No, snad to napravíš ne?"

,,Cože?"

,,Zasekl jsi se, nebo co? Nemáme stromek, Draco! Bude zázrak, když teď seženeš dobrý stromek!"

,,Ale proč já? Nemám nejmenší tušení, kde se takové stromky kupují."

,,Po celém Londýně, miláčku. Vezmeš Zanea, a půjdete spolu koupit stromeček, protože tak to má být. Muži mají kupovat stromky a ne ženy. Za dobu, co jsme spolu, jsi jej nekupoval nikdy."

,,Asi to nezvládnu, Hermiono."

,,Draco Malfoy, že něco nezvládne? Smůla, Draco, já mám rozdělanou práci dole," řekla a otočila se na odchod. Draco začínal dost panikařit, ale než se stihl rozkoukat a něco říct, byl opět sám.

,,Tohle bude opravdu zážitek," zamumlal si pro sebe a odešel pro Zanea, aby mu oznámil, že je čeká dobrodružná cesta, ze které se možná nevrátí živí.

***

21. okénko! <33 

Christmas at Malfoy ManorKde žijí příběhy. Začni objevovat