12. prosince

1.4K 112 26
                                    

Hermiona nervózně přecházela po salonku sem a tam, zatím co Zane, Anya a Rose seděli na gauči a Draco v křesle. Chystala se jim říct těch pár drobných změn, které letos nastanou, ale trochu se obávala, že to nepůjde úplně hladce. Anya a Zane se od včerejška hádali a ona z nich šílela. Samozřejme, měli oba úplně odlišné povahy, takže se hádali pořád, a obvykle je zvládala, ale teď byla příliš nervózní na to, aby je krotila.

,,Tak už to řekni, mami," řekl Zane, když už takhle chodila celých pět minut.

,,Dobře, jak víte hodlám letos udělat pár změn ohledně Vánoc a měli byste to všichni vědět. Vánoce jsou hlavně o rodině a klidu, a protože se mi tohle nedostalo ani jedny Vánoce, bude to teď všechno na Vás. Pokud možno se budete všichni zapojovat do příprav a nebudete u toho mít zbytečné poznámky," řekla a podívala se na Zanea, který se znudeně opíral o opěradlo gauče.

,,Co? Proč se koukáš na mě?" zeptal se, když zaregistroval její pohled.

,,Proč asi," odfrkla si Anya a Draco je oba obdařil ledovým pohledem, což zabránilo další hádce.

,,Dále jsem se rozhodla, že nebudeme konat vánoční večírek."

,,Ale-" začal Zane, ale Hermiona jej přerušila. Bála se, že s ním budou největší problémy. Bral své jméno až příliš vážně, a to se jí vůbec nelíbilo.

,,Jak jsem řekla, Vánoce jsou o rodině a ne o tom, ukázat, kdo je větší snob. Žádný večírek a basta."

,,Fajn," zamumlal.

,,A poslední věc. Santa to letos nějak nestíhá, a tak si každý můžete přát jen pět dárků, abyste mu ulehčili práci," řekla a čekala na jejich reakci. Musela si vymyslet tohle se Santou, protože Rose na něj stále věřila a ona jí to nechtěla kazit, a zároveň nechtěla, aby to bylo vše jen o dárcích jako vždy. S Dracem to probrali včera večer, a i když chtěl protestovat, nakonec řekl, že souhlasí. Hermiona věděla, že se opravdu snaží a milovala jej snad ještě víc, i když byla přesvědčená o tom, že více už to ani nejde.

,,Cože? Jak jako jen pět dárků?" vypískl Zane.

,,Říkala jsem, že koště letos pod stromečkem nenajdeš," řekla Anya, které to nějak nevadilo. Chápala, proč to její matka udělala a neviděla v tom žádný problém.

,,Jak to, že Santa nestíhá?" zeptala se Rose, která vypadala lehce zklamaně, ale pokud to Santa nestíhá tak se přece nedá nic dělat, že?

,,Prosím, řekněte, že tohle nemyslíte vážně?" zeptal se Zane a nedal tak nikomu prostor odpovědět na otázku Rose.

,,Myslíme to smrtelně vážně, takže bych byl rád kdybys si odpustil tenhle tón," řekl Draco skoro bez citu. Zane se jim trochu vymikal z rukou a on věděl, že za to trochu může, protože jej příliš rozmazlil.

,,I ty, tati? Vážně?"

,,Přestaň vyšilovat, hysterko. Nezabije tě, když dostaneš méně dárků," řekla Anya a Zane se na ni podíval nebezpečným pohledem.

,,Hlavně, že slečna dokonalá je spokojená, že?! Kdybys si každý rok přála víc věcí, tak bys teď taky byla naštvaná, ale to ne. Vždy si přeješ jen knihy a nějaké blbos-"

,,Takhle se svoji sestrou neml-" začal Draco, ale jaksi jej nikdo neposlouchal.

,,Sklapni, Zane! Jsi jen rozmazlenej fracek a měl by ses začít krotit."

,,To nebylo pěkné, Anyo," napomenula ji Hermiona, která se divila, kde bere tolik rozumu ve svém věku.

,,Jsem Malfoyové, Merlin! My máme žít jako v paláci. My máme být rozmazlení!" vykřikl a Anya se zbarvovala doruda. Tohle bylo právě to, co na svém bratrovi nesnášela.

,,Jo? Řekni, proč tolik toužíš být Malfoy, když víš, co vše se za války stalo?! To jak se chovali k naší vlastní mamince? Je to vážně tak úžasné být Malfoy? Proč jednou nemůžeš myslet na ostatní a ne jen na sebe?" vykřikla a Zane na chvíli zmlkl.

,,Tak proč to ten Santa nestíhá?" zeptala se opět Rose a Zane se na ni nafučeně podíval.

,,Vážně Rose? Žádný Sa-"

,,Žádný Santa není tak rychlý aby obletěl celý svět s takovou kupou dárků, proto se musíme všichni uskromnit," přerušila jej Anya.

,,Nech mě laskavě domluvit!"

,,Ne! Nezkazíš jí to jen proto, že jsi idiot!"

Hermiona sledovala další hádku svých dětí a povzdechla si. Zdálo se, že konečně našla hlavní problém mezi Anyaou a Zanem. Anya byla jako ona a Zane jako Draco. Byli naprosto odlišný a Zane z nějakého důvodu pochytil hrdost Malfoů, kterou mu nevyčítala, konec konců i ona byla hrdá na to, že je Malfoyová, ale nikdy nevěděla, že Anya své postavení vidí takhle. Zdálo se, že by radši byla někdo úplně jiný a Hermiona pocítila lehké píchnutí u srdce. Pokud Anya neměla Malfoye ráda, kde s Dracem udělali chybu?

,,Nechme je," řekla Dracovi a odebrala se ven ze salonku. Draco ji ihned následoval a hned, jak se za nimi zavřeli dveře, tak si ji přitáhl do objetí.

,,Tolik mě to mrzí, lásko. Opravdu jsem je neměl rozmazlovat, zdá se, že je budeme muset trochu srovnat a prmluvit si s nimi ještě jednou o historii. Jak se zdá nikdo to nepochopil."

,,Ano, nepochopil. Zane z rodu Malfoů dělá v podstatě královskou rodinu a Anya rodinu čirého zla. Proč to nevidí, Draco? Proč nevidí, že my jsme rozdíly překonaly? Proč nemůžou i oni? Merlin, jsou to naše děti!"

,,Hned zítra si s nimi pár věcí ujastníme, ano? Ale dnes bychom je měli nechat být, nebo se pak pohádáme všichni."

,,Mami," objevila se u nich Rose a Hermiona ji vzala do náručí.

,,Ano, broučku?" zeptala se a políbila ji na čelo.

,,Můžeme si jít udělat kakao?" zeptala se smutně a ona věděla, že i ji hádky jejich sourozenců rozesmutněly.

,,Samozřejmě," odpověděl za Hermionu Draco a vzal si ji on, protože věděl, že na Hermionu už je těžká.

A tak se všichni tři vydali do kuchyně na kakao a nechali Zane a Anyau se hádat v salonku.


***

To se nám to přiostřívá. Dvanácté okénko!! <3 Šum sem s názory.

Christmas at Malfoy ManorKde žijí příběhy. Začni objevovat