18. prosince

1.2K 117 11
                                    

Draco se, se zamyšleným výrazem, porozhlížel po knihkupectví, kam nutně potřeboval Zane, který tu měl údajně něco objednané. Draco nevěděl, co to bylo, ale za to věděl, že za to Zane utratil skoro všechny našetřené peníze. Anya zmizela mezi regály hned, jak vstoupili dovnitř, že aspoň koupí Hermioně dárek k Vánocům. Draco byl v tomhle ohledu úplně beznadějný. Mohl Hermioně koupit celý svět, protože na to měl dostatek peněz i prostředků, ale to by zřejmě nedopadlo dobře a on nevěděl, co jí má dát. Zasloužila by si vše, ale on nemohl přijít s žádným originálním dárkem.

,,Ahoj," pozdravil jej náhle někdo a tím jej vytrhl z rozjímání o dokonalém dárku pro jeho dokonalou ženu. Draco se podíval dolů, jelikož nikoho ve svém zorném poli neviděl, ale když se podíval níž viděl chlapce, kterého rozhodně vidět nechtěl. Polil jej pot a rychle zkontroloval situaci. Ne, že by jej chlapec vyděsil, spíš to byla možnost, že je tu s ním jeho otec.

,,Ehm, ahoj Albusi," pozdravil a nepřestával těkat očima kolem sebe. Doufal, že si Anya se Zanem pospíší.

,,Je tu Rose?" zeptal se a Draco se lehce zamračil, ale když se na malého chlapce znovu podíval, z nějakého důvodu se už nemohl zlobit. Hermiona měla pravdu, byly to jen pouhé děti a když viděl ty jiskřičky v očích malého Pottera, když se ptal na jeho dceru, jeho srdce pookřálo.

,,Bohužel ne," odpověděl a nenáviděl, jak se chlapcův výraz změnil na zklamaný.

,,Budeš ji pozdravovat?"

,,To bych mohl, ale napadl mě lepší nápad. S kým tu jsi?" zeptal se a dnes již po několikáté se rozhlédl po obchodě jestli nezahlédne zrzavou hlavu, kterou by viděl mnohem raději než hlavu tupého Pottera.

,,S mamkou," řekl a Draco si trochu oddechl. Vážně se teď pár let nechtěl nacházet v Potterově blízkosti po té eskapádě na večírku.

,,Tak ji najdi a řekni jí, jestli byste k nám nezašli. Rose bude mít radost a teta Hermiona si určitě bude chtít vypít šálek čaje s tvoji mamkou," navrhl Draco a sám se divil, kde se v něm všechna tahle vlídnost bere. To bylo asi těmi Vánocemi.

,,Dobře," vykřikl radostně Albus a odběhl od něj pryč.

,,Tati, my můžeme," řekla Anya, když k němu spolu se Zanem přišla. Oba měli svoji tašku a Draco se na ně usmál.

,,Ještě na někoho počkáme. Zařídili jste vše, co jste potřebovali?"

,,Ano," odpověděl Zane.

,,I já," přitakala Anya, zatím co horlivě přemýšlela na koho čekají, ,,jsi v pořádku, tati?" zeptala se, když se její otec stále přiblbě usmíval.

,,Neměl bych být?" odpověděl otázkou a lehce se zamračil.

,,Nevím, jen že se pořád usmíváš, a to u tebe zrovna není obvyklé."

,,Vánoce," řekl jen a otočil hlavu směrem, odkud na něj radostně volal malý Potter, že jeho maminka souhlasí.


***

Jak jsem řekla, dnes pozdě a krátce :/ Ale máme osmnáctku! <333

Christmas at Malfoy ManorKde žijí příběhy. Začni objevovat