the final: part 2

267 17 20
                                    

"weet je het zeker zayn" "ja ik wil er bij zijn ik wil zien wat die lul te zeggen heeft". jacob doet zayn zijn stropdas recht. "ik hou van je zayn god wat ben je toch gegroeit in de afhelopen maanden. zo sterk je moeder zou trots zijn". zayn haalt een traan weg bij zijn vader "dankje pa ik hou ook van jou".
zayn heeft een vastberaden blik op zijn gezicht hij heeft geen ruimte voor verdriet er is maar een doel en dat is chris zolang mogelijk proberen achter de tralies te krijgen.
als ze bij de rechtbank zijn ziet zayn liam zijn vader en louis, niall en harry. iedereen groet elkaar praat wat. er hangt een gespannen sfeer.
iedereen mag de zaal in en de rechtzaak is geopend.

ze zitten met zijn alle vooraan. eerst word chris de zaal in gereden hij zit nog in een rolstoel. zayn heeft een kleine glimlach op zijn gezicht. chris lijkt totaal anders hij lijkt klein, en breekbaar alsof een gedeelte van hem weg is...wat ook wel is. zijn verdiende loon.
daarna word liam naar binnen gebracht hij is nog steeds bleek en hij ziet er jong uit maar sterk.
de rechtzaak word geopend en als eerst moet zayn voorkomen. hij word ondervraagt door de advocaat van chris en dat gaat er hard aan toe maar zayn geeft geen kik en daarna die van liam.
"klopt het dat chris je mishandeld heeft. lichamelijk maar ook psychisch" "ja. hij schelde mij elke keer uit als hij me zag, ik was waardeloos, zwak en was nergens goed voor. alleen maar goed voor een ding en dat zou hij mij laten zien dat is wat ik hoorde elke keer weer" "klopt het dat je uiteindelijk een verhouding had met liam en je om liam zijn hulp vroeg?" "ja, liam was nog niet klaar om uit de kast te komen dus hielden we het geheim. ook wisten wij nog niet hoe we van chris af zouden kunnen komen, liam was bang dat als ik echt weg probeerde te gaan dat chris mij echt iets aan zou doen dus hij bedacht een plan". zo gaat het nog wel even door tot zayn weer mag zitten. het is chris zijn beurt en als zayn om zich heen kijkt heeft iedereen een verharde blik op zijn gezicht. liam zit een beetje onderuit gezakt. het is zijn eigen advocaat
"chris hoe gaat het met je?" "niet geweldig" "kan je ons vertellen wat er met je is gebeurd?". "ja tuurlijk, ik heb het er wel moeilijk mee maar ik zal het proberen" zayn voelt zijn bloed nu al koken. "i-ik heb misschien wel wat woorden gehad met zyan maar ik heb hem nooit zo genoemd ik heb hem nooit uitgescholden voor waardeloos. een keer heb ik hem weg geduwd en hij viel op de grond en is weg gegaan. onze relatie was niet perfect maar ik hield ergens wel van hem" zayn zit met open mond naar chris te kijken waar haalt hij het lef vandaan. "en toen kwam liam in beeld? waar je een affaire mee kreeg?" "ja ik en liam konden het niet zo goed met elkaar vinden omdat ik dacht dat hij zayn van mij af probeerde te pakken. nadat hij zijn geheugen even kwijt was kwam hij zijn excuses aanbieden en zo kwamen wij er achter dat er een klik was" "een klik?" "ja liam en ik waren ja gewoon goed samen, ik kon zijn woedeaanvallen aan en hij mijn gedrag". "welk gedrag bedoel je?" "nou ik heb nog al een pijn fetish en sommige mensen schrikken daarvan zoals zayn. maar liam vond het allemaal goed". "tot die ene avond?.
chris buigt zijn hoofd "ja tot die ene avond we zouden het voor het eerst doen op mijn manier. en hij nam het over hij begon mij te slaan en dingen te dwingen. we hadden een codewoord als het niet meer goed ging maar hij stopte niet. hij werd kwaad over dat ik met zayn nog steeds een relatie had en heeft toen mijn......sorry" chris huilt. en zayn voelt alles kriebelen wat een act. hij stelt zich zwak op, het liefst zou zayn nu op springen en chris slaan.
chris word nog ondervraagd door liam zijn advocaat wat weer het een en ander aan het licht brengt. zayn let vooral op liam, hij kan zien dat liam ook zijn best moet doen om niet boos te zijn. het is liam zijn beurt hij word ondervraagt.
"liam klopt het dat je jaloers was en de relatie tussen zayn en chris kapot wilde maken" "wat nee" "dan waarom had je met beide een affaire?" "ik had niet met beide een affaire, zayn is mijn beste vriend en mijn vriendje ik hielp hem om van chris af te komen" "door hem te verminken?" "dat was niet mijn plan". "dan wat was jou plan" "de politie laten zien wat voor een vreselijke man hij is" "door hem te verminken". de advocaat werkt liam op zijn zenuwen. liam weet dat hij rustig moet blijven maar liam is liam niet als hij niet iets dom doet. hij springt op "en nu moet jullie eens goed luisteren want volgens mij doet niemand dat hier. chris is het monster hier hij zoekt jongens uit die wat onzeker zijn en minder sterk, hij heeft een pijn fetish en gaat door zolang hij wilt ik heb het van dichtbij gezien ik heb het toegelaten tot die ene dag. ja ik heb zijn dick eraf gesneden en JA ik zou het zo weer doen. misschien had ik zijn tong erook bij moeten doen want hij blijft shit praten!" "liam zit" "nee ik zit niet, waarom word ik beschuldigd en neergezet als de jaloerse jongen nee ik deed het voor zayn" "en nu ga je zitten" zegt de rechter streng. "fuck jullie allemaal gooi me maar in de cel i don't care maar als hij binnen een jaar op vrije voet komt dan geloof mij breek ik vrij en doe wat hij eigenlijk verdient  de do-" liam word hardhandig terug in zijn stoelgezet en vastgebonden aan de tafel. zijn advocaat loopt op hem af en probeerd hem te kalmeren. het is remoerig in de zaal en de rechter beslist om er een pauze in te lasten. eenmaal uit de zaal doet bijna iedereen zijn jas uit om af te koelen.  "d-dit ging goed?" zegt zayn nerveus "ja tot liam chris begon te bedreigen voor de rechter en de jury" "je kent liam" "ja maar dit kan hem zijn kop kosten jongens" zegt jacob. op dat moment word liam door de gang heen gesleurd. en zayn rent erop af. "liam!" liam stopt met lopen maar bewakers stoppen zayn zodat ze niet bij elkaar kunnen komen. "li hoe gaat het" liam lacht "goed hoor, die uitbarsting was misschien niet zo heel slim "li please hou je rustig" "ik doe mijn best, ik ben gewoon moe en wil dit achter de rug hebben". "we moeten de zaal weer in"  zegt een van de bewakers en sleurt liam weer mee.
liam word verder ondervraagt maar blijft nu wel rustig. ronald kont de zaal binnen en er word een tv achter hem aangesleurd. "de beelden van die avond zullen getoond worden, de beelden kunnen as heftig ervaren worden. we spelen het af vanaf het begin".
zayn zit op het puntje van zijn stoel hij is benieuwd wat er die avond echt gebeurd is. het beeld gaat aan en je ziet liam in beeld met een glimlach hij zet de camera goed. het eerste gedeelte is al moeilijk zayn kan liam zijn gezicht zien en hij is niet blij, zayn voelt tranen over zijn wang, wat heeft liam allemaal wel niet moeten doen. de tape word even gestopt.
"hier het tweede gedeelte" je ziet liam
wankelend naar de muur lopen waar allerlei speeltjes hangen en een zweep pakken. "chris" "ja?" "mijn beurt" zegt liam met een grijns. liam geeft hem een kus en begint hem aan zijn handen en voeten vast te binden". hij zet de camera wat dichterbij en haalt er nog een uit zijn tas en zet die in een andere hoek "oh wat ben je van plan" vraagt chris nog opgewonden en liam slaat hem met de wzweep niet te hard en chris hisst. chris ik ga je een paar vragen stellen en als ik denk dat je liegt..." "kom maar op".
"wat is je naam?" "chris hemsworth" "hoe oud ben je?" "23" "liar" liam slaat hem met de zweep iets harder dan net maar chris kreunt. "25" "heb je een relatie?" "nee". liam slaat hem weer maar op een andere plek "ja" "met wie?" "met jou liam". liam slaat hem weer maar net iets harder "au fuck okeoke met zayn" "oooh maar waarom ben je dan hier bij mij?" "omdat ik je leuker vind" liam slaat chris weer en raakt hem op zijn buick "au fuck liam" "ik vroeg je wat" "omdat je niet zo makkelijk bent" "makkelijk?" "ja je stribbelt tegen, zayn ook maar jij nog meer" "en waarom en waarvoor stribbelt zayn tegen?" "liam i-" liam slaat hem dit keer volop en de zweep raakt hem in zijn zij. er staan al een paar rode striemen afgedrukt en chris ziet er ongemakkelijk uit. "omdat ik iets wil en hij wilt het niet" "mmm chrisje je vertelt mij niet alles" en slaat chris nog een keer "fuck liam wat is dit" "he dit is mijn spel" en slaat hem weer. chris onderdrukt een schreeuw. "oke andere vraag, hou je ervan om andere pijn te doen" "j-ja" "ohja hoe dan" "liam k-kan je iets zachter slaan i-" en liam haalt uit met de zweep en slaat hem recht in zijn ballen" chris zit vastgebonden en probeerd ze te beschermen maar faalt. hij schreeuwt en begint wild te bewegen. "FUCK liam fuck fuck fuck ben je gek...m-maak me los" "maar schatje we zijn net begonnen" "maak me los!" "wat is het saveword?" "rood rood rood! oke fucking rood maak me los" liam gaat gewoon door en slaat hem nog een paar keer. "nop heb teveel lol , vertel me wat heb je lieve zayn aangedaan?" liam trekt zijn spijkerbroek weer aan "wat boeit jou dat, liam als je mij nou niet losmaakt dan" "DAN WAT CHRIS.....dan wat je zit vast...ik heb de zweep in handen het is mijn beurt" en de gezellige sfeer die er eerst was is verdwenen. "oke liam dit is niet leuk meer" "maar dit hoort bij de game toch?" "ik zei rood liam" "ik vroeg jou wat" "wat boeit het" "IK VROEG JOU WAT!" "okeoke ik heb zayn wel eens geslagen" "waarom?" "gewoon ik was boos en hij luisterde niet who cares" "vind je dat normaal?" "ja ik ben ouder en hij hoort te luisteren". liam begint op chris ik te slaan hij word langzaam steeds bozer. "fuck you liam!" liam laat de zweep los en springt boven op chris hij haalt uit zijn achterzak een mes en legt hem tegen chris zijn keel. hij voelt alle woeden door zijn lichaam heen dit is de man die zayn zoveel pijn heeft bezorgd. "ik wil dat je naar de camera kijkt en zegt wat je zayn hebt aangedaan" chris spuugt liam in zijn gezicht en liam haalt uit. een paar keer tot chris een bloedneus heeft en liam kijkt tevreden naar zijn werk. "d-dit was altijd al je plan" krijgt chris met moeite uit zich. "ohja zeker, toen zayn mij vertelde dat je hem mishandelde wist ik gewoon dat ik iets moest doen. ik wilde het met eigen ogen zien" "fuck you liam maak me los dan zullen we zien wie sterker is he ik zou je kapot maken zo erg dat je niet meer zou kunnen lopen. weetje en daarna zou ik naar zayn gaan e-" liam slaat chris weer. "vertel me wat je zayn hebt aangedaan" "IK HEB HEM GESLAGEN OKE " "mishandeld bedoel je" "Mishandeld whatever ik heb hem een paar verse tikken gegeven een paar keer gewurgd tot hij bewsuteloos was hem een paar schoppen gegeven en weetje liam ik had hem gewoon moeten nemen toen ik een keer al zijn kleren heb afgepakt ik had het gewoon moeten doen want weetje het boeit mij niet ik zou het zo weer doen. je denkt het zo op te lossen maar er zijn genoeg jongens die hier rondlopen ik stop niet". "iknow"  zegt liam en gaat van chris af. hij trekt chris zijn broek naar beneden. "w-wat doe je" "oh gewoon zorgen dat je nooit meer je pik ergens in kan steken lieve chris" "w-wat lilli wacht nee het was maar een grapje" "oh was het? nu heet ik opeens weer lili" chris huilt nu. "nee liam wacht sorry wat moet ik doen wacht stop". "ik wil dat je de waarheid vertelt aan de politie. over hoe je aan jongens zit die jonger zijn en minder sterk. ik wil dat je ze vertelt wat je met ze doet en ik wil dat je stopt" je kunt chris horen huilen en jammeren. "jaja i-ik zal de waarheid vertellen please bespaar het me i-ik s-stop". ik weet niet of ik je geloof en pakt chris vast. chris beweegt wild en probeerd zich weg te rollen. "NEEE NEE STOP SORRY IK MEEN HET". op dat moment hoor je mensen rondlopen. je ziet een agent de kamer binnnen lopen "laat het wapen vallen en handen waar ik ze kan zien!" word er geroepen. "ja please help me haal hem hier weg" schreeuwt chris. . "LAAT HET MES VALLEN NU!" en voordat iemand ook maar iets kan doen pakt liam chris stevige vast en haalt zijn mes erlangs. chris schreeuwt het uit en liam word neergeschoten. zayn ziet hoe liam hoest en er bloed uit zijn mond komt.  chris schreeuwt het uit van de pijn. liam wankelt van het bed af en probeerd de wond achter in zijn schouder te bedekken. "laat het wapen vallen en op je knieën" liam valt op zijn knieën en voor dat hij de grond raakt  glimlacht liam en komen er nog meer politie mannen de kamer binnen. het is helemaal stil in de zaal. zayn kan niet geloven wat hij zojuist heeft gezien. hij glimlacht liam heeft voor bewijs gezorgd. hij heeft alles gefilmd en er voor gezorgd dat chris de waarheid vertelde. dit zorgt ervoor dat hij vast komt te zitten. zayn zijn lach vergaat maar dit is ook het bewijs tegen liam dit kan dus ook zijn ondergang zijn. de jury leden gaan overleggen over de straffen die voorgelegd zijn door allebei de partijen. ze willen voor chris 30 jaar en nog 10 jaar dat hij behandelingen moet volgen.
voor liam wilt het tegenpartij levenslang vokr het verminken van chris.
zayn bijt op zijn nagel iedereen is zenuwachtig. het duur nu al een uur, "zayn probeer wat te eten" "nee, wat als hij voor altijd vast zit....zijn toekomst pap....allemaal voor mij waarom heeft hij het zo gedaan kon ik de tijd maar terug draaien en chris nooit ontmoeten".
na anderhalf uur mag iedereen de zaal terug in. chris word als eerst veroordeelt
een voor een staat de jury op de spanning stijgt. er zijn 8 juryleden in totaal
"schuldig"
"schuldig"
"onschuldig"
"schuldig"
"onschuldig"
"schuldig"
"schuldig"
"onschuldig"
hij hoort achter zich gejuich. de rechter vraagt om orde in de zaal.
hij pakt zijn hamertje "bij deze verklaar ik verdachte chris hemsworth schuldig. tot mishandelen van minderjarige psychisch en lichaam hij krijgt een straf van 25 jaar met daarna twee jaar behandelingen" en hij slaat zijn hammer neer.
zayn juicht en omhelst zijn vader hij huilt het is ze gelukt. iedereen zoent elkaar en chris word meegenomen. zayn kan zijn geluk niet op. liam komt de zaal binnen en heeft een grote glimlach hij heeft het natuurlijk ook gehoord. zayn stuurt een luchtkus en liam doet alsof hij hem vangt. liam moet achter de tafel staan hij draait zich nog keer om naar mij hij zegt wat maar ik kan het niet horen, maar ik weet dat hij zegt dat hij van mij houd. het word weer stil,
"schuldig"
"schuldig"
"onschuldig"
"schuldig"
"onschuldig"
"schuldig"
"schuldig"
"schuldig"
niemand zegt wat de rechter pakt weer zij. hamertje
"hierbij verklaar ik liam payne schuldig van het levenslang verminken van chris hemsworth hij zal hiervoor 8 jaar gevangenis krijgen en met goed gedrag een jaar eerder wegkunnen" en hij slaat zijn hammer neer.
het is stil "nee...neeneenee" zegt zayn zacht en begint dan te schreeuwen. "liam!" hij wilt op liam afrennen maar word tegen gehouden. hij ziet hoe de bewakers liam meenemen liam knipoogd naar zayn en loopt met hun mee. zayn voelt zich leeg als ze het gebouw uit lopen. liam is weg.....zijn toekomst is weg...8 jaar weg.
de vader van liam loopt op zayn af en geeft hem een knuffel ze houden elkaar stevig vast. "het spijt me zo" "het komt goed zayn, liam is sterk". iedereen zoekt steun bij elkaar want dit word een moeilijke tijd voor iedereen.

I Love The Way You Hate Me  (ziam)Where stories live. Discover now