63

309 16 2
                                    

liam staat in zijn blote bast voor de spiegel. hij zit onder de blauwe plekken. zijn ma is de laatste tijd bozer dan normaal, hij kan het goed verbergen voor zayn en de rest van de jongens. op dat moment komen niall, harry en louis met veel kabaal de kleedkamer binnen. zo snel mogelijk trekt liam zijn shirt weer aan. "liaaam! eindelijk doe je weer mee?" "jaja zeker". harry en niall gaan weer verder met druk zijn. louis kijkt hem met een doordringende blik aan. "hey gaat het wel li" vraagt louis bezorgd. "ja tuurlijk waarom zou het niet gaan?" "je weet dat je me alles kan vertellen" . "lou..." liam lacht nerveus. "er is niks, ik heb zin in de wedstrijd dus ik dacht laat ik eens optijd komen". "cut the crap waar heb je die blauwe plekken dan van...je bent al twee weken niet gekomen dus het kan niet van de training zijn, het stelt me teleur dat je me niet de waarheid vertelt". liam zegt niks en kijkt de andere kant op. "lia-" "hou op lou ik wil het er niet over hebben". louis trekt liam aan zijn shirt mee de gang op hij doet de deur van de kleedkamer dicht. "je moet nou niet boos zijn op mij oke, ik probeer al weken contact te zoeken maar ik raak je kwijt li...we deden eerst alles samen wat is er veranderd? sinds zayn-..... begrijp me niet verkeerd ik mag hem echt waar hij is lief en grappig en een goeie lad maar ik mis de oude liam. we hadden altijd zoveel lol. vrijdag was onze dag dan gingen we uit of lol maken of weet ik het maar nu vertel je me niks meer, alleen maar smoesjes. ik weet nog toen je me voor het eerst vertelde wat er thuis gebeurde. ik dacht dat je wel wist dat je me alles kon vertellen. dus eigenlijk heb ik alle reden om boos te zijn op jou!".
"lou ik....oke je bent mijn beste vriend" "ja..." "ik ben verliefd". "echt bro op wie? wie is de knappe vent he" zegt louis met een knipoog. "uhm zayn" "zayn! je bent verliefd op...zayn?" "ssst niet zo hard maar ja zayn". "mmm is eigenlijk niet ech een verassing dus hoe ga je het aanpakken? ga je hem op een date vragen ofwat moet ik je ergens mee helpen en oe-" "zayn weet er van en hij vind mij ook leuk dus lang verhaal kort we hebben een geheime relatie". het is even helemaal stil. "you kidding me...." "nop" "voor hoe lang?" "denk voor 3 maanden nu" uit het niets geeft louis liam een bitch clap. "au waar was dat goed voor?" vraagt liam terwijl hij over zijn pijnlijke wang wrijft. "voor het liegen en mij zulk nieuws niet vertellen. fuck you liam a big fuck you". "sorry sorry sorry je hebt gelijk echt ik zal je vanaf nu alles weer vertellen en misschien kunnen we volgend weekend een mannen avond houden...gewoon wij met zijn twee? zoals vroeger alleen kan ik niet allemaal om meisjes jacht ofzo" "mmm okeoke maar je bent dat wel mijn wingman en je betaalt al mijn drankjes, deal?" "deal". ze geven elkaar een knufel. "oke laten we verder gaan met de voorbereiding...ohja je gaat me dan wel alles vertellen maar dan ook echt alles" "ja lou beloofd".

-pauze-

lachend loopt liam het veld af. ze zijn aan de winnende kant en voor het eerst in weken lijkt alles weer een beetje soepeltjes te lopen. hij ziet zayn aan de kant staan maar jammer genoeg staat chris met een arm om hem heen. zayn lijkt klein en ik zie een glinstering van angst. liam rent op hun af en zayn begint breed te glimlachen. "hey pumpkin" "pumpkin is dat een nieuwe bijnaam?" vraagt zayn met rode wangetjes. "ja haha omdat je zo klein bent". zayn begint te lachen chris glimlacht maar je kan zien dat het niet gemeend is. "nou dan noem ik jou puddin" "ooeeh zoals the joker i like it" zegt liam met een knipoog. chris kucht ongemakkelijk. "oh hey chris hoe is het?" liam moet zijn best doen om chris niet helemaal kapot te schelden. hoe durft hij hier te staan met zijn arm om zayn heen alsof er niks is gebeurd. " ja wel goed en met jou? je speelt erg goed vandaag" "met mij ook en ja denk dat het door zaynie komt hij brengt geluk he best friend" zayn giechelt. "maar kan ik zayn even van je lenen ik wil hem even iets vertellen". "kan dat niet waar ik bij ben" zegt chris met veel jaloezie. liam grijnst, "nah het is beetje persoonlijk en niet rot bedoelt maar ik ken je niet super goed en kan je dus ook niet vertrouwen" "ik ben zo weer terug chris". zayn geeft chris snel een kus op zijn wang en loopt weg. liam lacht nog een keer naar chris en loopt zayn dan achterna. ze gaan achter het clubhuis staan. liam begint zayn te zoenen. "hoho tijger, ik kan niet met opgezwollen lippen terug gaan he, wat moest je me vertellen?"
"ik wilde gewoon zeggen dat ik van je hou" "aaah dat is zo lief ik hou o-" "enlouisweetvanonzerelatie" zegt liam in een rap tempo. zayn stopt met zoenen, "hij weet wat?" "wat weet hij wat?" "LIAM" "okeoke ik heb louis over ons verteld omdat hij verdrietig was, hij had het idee dat we uit elkaar groeide en dat benauwde hem hij zei dat ik alleen maar smoesjes vertel. dus ik heb hem over ons vertelt". zayn bijt op zijn lip onzekerheid straalt van hem af. "en?" "en wat?" "ja wat vond hij ervan". "hij zei dat hij het wel zag aankomen en dat hij blij voor ons is. ohja ik ga volgende week met hem een mannenweekend houden". zayn haalt opgelucht adem, "okeoke zolang je maar niet weer met zo'n trut gaat dansen enzo" " ik zal niet durven ik bedoel ik heb jou toch". op dat moment hoort liam het fluit signaal. "oh ik moet weer terug het veld op. "oke go get them en ohja kom je vanavond weer naar mij toe?" " ja tuurlijk nadat ik naar de bar ben geweest met de boys okey?" "okey is goed". liam wil al weg lopen maar draait zich toch weer om "mijn gelukskus" zayn rolt met zijn ogen maar geeft hem toch een kus.

zayn loopt terug naar zijn plekje. chris kijkt hem met dichtgeknepen ogen aan. "wat moest hij je vertellen?" fluisterd hij in zayn zijn oor. "gaat je niks aan, is persoonlijk heeft hij toch gezegd". chris kijkt zayn boos aan "hier hebben we het straks bij mij thuis nog wel over" "nee hebben we niet" "pardon?". chris grijpt zayn stevig vast, "wat..wat wil je doen he me slaan, das pech want iedereen kan het zien. nou weetje wat sla me doe maar zo hard als je kan". chris laat zayn los. "en ik ga niet me je mee naar huis, na de wedstrijd komt me pa mij ophalen ik heb met hem afgesproken namelijk" zayn weet dat hij hier nog wel spijt van krijgt maar op dit moment kan zijn dag niet meer stuk.

I Love The Way You Hate Me  (ziam)Where stories live. Discover now