37

383 18 4
                                    

Het is stil als ze met zijn drieën in de auto zitten. Liam zit achter het stuur, zayn zit naast hem en op de achterbank zit louis. Liam kijkt af en toe in zijn spiegel om te zien hoe het met louis gaat. Als liam een ander nummer op wilt zetten houdt zayn hem tegen. "Nee!"zayn bloost "dit is een van mijn lievelingsnummers". Het is een oud nummer van de film dirty dancer. Liam zet hem wat harder en zayn glimlacht breed, als opeens louis zachtjes lacht. Liam draait zich om "wat?" "Niks het is gewoon...de muziek is echt iets voor zayn meer niet" "louis" zegt liam met een waarschuwende ondertoon. "Het is al goed liam, dat is gewoon louis zijn mening en hij heeft gelijk de muziek is iets voor mij" louis lijkt even verrast door zayn zijn antwoord. "Mm oke ik heb zin in wat eten ik rij naar dat koffietentje louis jij betaalt" "wat? Waarom?" "Omdat wij geen portomonee bij hebben dus shush". Louis bromt nog wat onverstaanbaars maar spreekt niet tegen.

¥
"Een omelet met bacon en twee witte boterhammen" louis kijkt liam boos aan en liam glimlacht terug terwijl hij er nog wat bij toevoegd. "Oh en een biertje" "oh mag ik dan vragen om u iD" "nee" het meisje kijkt geschokt en weet niet wat ze moet doen. "O-ohoke" "voor mij een uitsmijter met kaas en twee witte boterhammen en ook een biertje" besteld louis. Het meisje kijkt een beetje benauwd maar zegt niks dan kijkt ze zayn aan. "Nou zayn bestel niet teveel want ik betaal" zegt louis lachend maar zayn hoort de scherpe ondertoon wel. "I-ik een medium pannekoek met kaneelsuiker en wat water" zayn buigt zijn hoofd en kijkt naar de tafel. "Het meisje knikt en loopt weg, louis glimlacht en focust zich op zayn. "Dus zayn onze start was niet super maar ik wil graag opnieuw beginnen vertel me iets over jezelf"
Zayn kijkt liam vragend aan en liam knikt zijn hoofd. "Uhm nou ik ben zayn ha en tja uhm ik hou van tekenen en schilderen maar ik doe het niet super vaak meer.....uhm ja ik ben niet zo interessant oh en ik heb een beste vriend genaamd ed" liam kijkt zayn glimlachend aan. Het meisje zet net alle glazen drinken weg en louis drinkt er een slok uit. "Oh dus je hebt wel vrienden" zayn word meteen rood. "Louis!" "Wat? Sorry ik bedoelde het niet zo sorry zayn i ben gewoon nieuwsgierig....ik bedoel hoe kan liam jou opeens aardig vinden ik bedoel hij heeft je gepest voor vier jaar-" "louis!...." louis geeft liam geen aandacht en focust zich alleen maar op zayn. "Ik bedoel maar...hij vertelt mij niet alles hoor als hij een grap heeft bedacht doet hij het soms helemaal alleen dus ik ben aan het uitzoeken of jij een van zijn slachtoffers bent, want jullie zullen nooit echt vrienden worden tenminste dat denk ik maar ja wie ben ik" "louis!" Louis stopt met praten en het is dood stil aan tafel. Gelukkig komt net het eten eraan en kunnen ze allemaal wat eten. Zayn neemt kleine hapjes echt honger heeft hij niet meer, wat als louis gelijk heeft en liam gewoon een grap met hem uithaalt. "Nou mijn omelet is lekker" niemand reageerd op liam. "Maar nog een vraag zayn ben je nou echt gay? En zoja weet wel dat liam je nooit ziet staan hij is niet gay en valt zeker niet op sukkels zoals jij haha maar eh eetsmakelijk" zayn gooit zijn vork op zijn bord en staat met een ruk op en kijkt louis boos aan. Louis kijkt zayn aan en kauwt gewoon door terwijl hij glimlacht. Liam zit er tussen "wat is er zayn? Verkeerde snaar geraakt ga toch naar huis niemand wil je hier ga naar je gay vriend eddie en laat ons met rust" "hou op!" "Of wat? Probeer je me gay te maken met die bacillen van je?" Een traan loopt over zayn zijn wang en hij kijkt hulpeloos naar liam maar die kan alleen maar met open mond naar zayn kijken. Zayn zoekt voor help maar liam zegt niks. Zayn pakt zijn jas van zijn stoel en loopt met grote passen weg, het lijkt alsof liam nu pas wakker word. "Godver louis" "wat? Nu ben je tenminste van hem af" "fuck you louis echt fuck you" liam loopt zayn snel achter na hij ziet zayn nog net een hoekje omgaan.
"Zayn, zayn zayn wacht!" Hij grijpt zayn bij zijn arm maar zayn trekt zich los. "WAT LIAM WAT wat wil je van me?" "Blijf" "waarom zou ik....louis heeft gelijk vrienden worden wij nooit" "nee louis heeft geen gelijk hij moet gewoon wennen" "zie je je verdedigd hem nog steeds! Wij kunnen geen vrienden worden als je andere vriend mij kapot probeerd te maken li" "li?" "Ik bedoel liam" zayn snuft en veegt zijn tranen af aan zijn trui. "Komop zayn doe dit nou niet laten we gewoon terug naar jou huis gaan en wat films kijken please ik bedoel je hebt mijn trui aan" liam probeerd nog een grap te maken. Zayn laat zijn jas op de grond vallen en begint de trui uit te trekken maar liam houd hem net tegen. "Zayn en nu luister je godverdomme naar mij" liam trekt hem dichter naar zich toe en kijkt zayn recht in zijn betranende ogen aan. "Wij gaan met zijn twee naar huis en kijken een leuke film. Ik maak popcorn en jij chocolademelk begrepen en we gaan het leuk hebben en deze shit ochtend vergeten! Ik laat het hier niet bij zitten dus pak je damn jas en stap in de godverdomme auto!" Zayn heeft nu een kleine glimlach op zijn gezicht. "Aiai kapitein " hij pakt zijn jas en loopt liam achterna. "Wacht even zayn even gedag tegen louis zeggen. Liam loopt het eettentje weer in waar louis rustig zit te eten. Als louis hem ziet lacht hij maar zijn lach verdwijnt wanneer hij ziet dat liam zijn jas aantrekt. "Wat ga je doen?" "Ik en zayn gaan naar huis" "en ik dan" "jij mag gaan lopen, louis ik vroeg het je lief en alsnog moet je de lul uithangen. Ik geef om je, je bent mijn beste vriend maar op dit moment ben ik even klaar met je. Ik kwam jou opzoeken omdat ik dacht die heeft een vriend nodig en als ik iets kleins terug vraag aan jou kan je mij niet eens helpen dus ik ga ik ben moe en ik heb pijn dag louis succes met lopen ik spreek je nog wel". Louis wilt nog wat zeggen maar liam loopt al weg.
Boos kijkt hij voor zich uit nu is liam ook al boos op hem....misschien had hij niet zo ver moeten gaan, maar toch als zayn er niet was geweest was dit nooit gebeurd het is allemaal zayn zijn schuld.

------------------------------------------------------
Heyhey weer een hoofdstuk, dit escaleerde snel he louis zit niet echt tewachten op zayn....wat denken jullie volgend hoofdstuk? Louis of harry of hayden????

I Love The Way You Hate Me  (ziam)Where stories live. Discover now