Winterbal II

2 0 0
                                    

*Nagisa*
Ik keek toe hoe Diana met gemak aanlegde en met de juiste precisie de appels af schoot. De geraakte appels vielen en braken zodra ze de grond raakten. "Wauw, 12 van de 20 appels." jubelde ik na een snelle rekensom en Rei lachte. De appels werden opgeruimd en vervangen door nieuwe appels. "Ik heb een beetje vals gespeeld door een cursus pijl en boog te volgen." zei Diana met een rood gezicht en de menigte begon te lachen. Diana kreeg de pijl en boog als cadeau en ze maakte alles vast op haar rug. Nadat iedereen die het wilde een poging had gewaagd om Diana haar record te verbreken, gingen we naar de eetzaal voor de diner. Veel mensen spraken over Diana's schiet kunsten en prezen haar alsof ze een godin was. In de eetzaal nam ik plaats op de plek dat voor me was gereserveerd, de tafel waar ik zat stond in de buurt van de koninklijke tafel en keek op toen Rei naast me kwam zitten. "Diana zag er echt fantastisch uit met die pijl en boog." fluisterde ik en Rei knikte. Ik keek toe hoe de rest van onze groepje plaats nam en we begonnen te praten. De zaal liep vol en de geroezemoes steeg, totdat de koninklijke familie binnen kwam. Ze namen plaats aan het hoofd van de tafel en de deuren die aan de zijkant waren openden, waardoor de obers naar binnen konden komen. Mijn maag knorde en ik sloeg mijn armen om mijn buik. De groep keek me verbaasd aan en we barsten in lachen uit.

*Rei*
De obers kwamen met dienbladen de zaal binnen gelopen en serveerden het eten. Ik kon zien dat Diana en Sylvia verbaasd naar het eten keken. Owen en zijn ouders lachten en ik moest ook om lachen. "Wilt u wat drinken, heer Rei?" vroeg een ober wie een doorzichtige kan vast hield, ik kon zien dat de kan gevuld was met wijn en ik knikte. Hij schonk wat wijn in de omhoog gehouden glas en ik nam een klein slok. "Dat ziet er heerlijk uit." zei ik, toen ik mijn portie slade kreeg en begon te eten. Rin, wie tegenover mij zat, knikte en begon ook te eten. Nagisa nam grote happen en ik lachte, toen hij wat dressing op zijn wangen kreeg. "Je hebt wat dressing gemorst, Nagisa. Als je je hoofd stil houd, kan ik het weg halen." zei ik lachend, pakte een servet en veegde rustig zijn wangen schoon. Ik trok niks van de rare blikken die we kregen, legde de vieze doekje naast mijn bord en hoorde bekende gegiechel. Ik keek op en zag dat Diana en haar vriendinnen ons toe lachten. "Zeg Rei, dit had je echt niet hoeven doen." zei een blozende Nagisa en ik schonk hem een liefdevolle lach. Gou zat ook te giechelen en stopte toen ze een blik van haar broer kreeg. "Sorry Nagisa." zei ik met een lichte blos en legde mijn bestek opzij, wachtend op de rest van de menu.

*Diana*
Ik moest lachen om hoe Rei zich over Nagisa bekommerde en ik kreeg een blik toe geworpen van mijn broertje. "Sorry Owen." zei ik met een blos en at verder. Ik zat naast pa, terwijl Owen tegenover me zat en Jace naast hem. "Nagisa en Rei zijn echt een leuke koppel samen." fluisterde ik tegen Sylvia, wie naast me zat en ze knikte. "Net zo'n leuk koppel als jij en Jace." zei ze en ik wierp haar een blik. "We hebben nog niks sufferd." zei ik en zag hoe de tweeling me een speelse blik wierpen. "Nu is het tijd voor de toetje, de specialiteit van de kok." zei pap en veegde zijn mond schoon. We kregen een ijshoorn met ijs die omhuld is in een lichtblauwe vuur en een schattig bakje gevuld met fruit. "Wauw, te mooi om op te eten." piepte Sylvia en we lachten. "Als je het niet eet, is de ijs gesmolten of ik steel het van je." grapte ik en kreeg boze blik toegworpen, wat een kleine lachsalvo opleverde. Het ijs was voortreffelijk net als de fruit en ik kwam erachter dat de bakje waar de fruit lag was gemaakt van snoep. Ik nam een hap en het leek alsof een bom suiker in mijn mond was ontploft, zo zoet was het. Jace wierp me een blik toe en schoof me een beker water toe. "Dankje." vormde mijn mond geluidloos en hij knikte lachend me toe. Ik nam een flinke slok voordat ik de rest van het bakje met smaak opat. Ik zag dat de tweeling elkaar zaten te voeren en ik moest er om lachen. "Dat is hun gewoonte bij speciale gelegenheden." zei Jace, die had gemerkt dat ik zijn broertje en zusje bekeek. "Ze zien schattig uit als dat doen." zei ik en de tweeling bloosden hevig.

*Sylvia*
"Het eten was voortreffelijk." zei ik, terwijl ik de laatste beetje water dronk en Diana knikte. "Vind ik ook." beaamde ze lachend en veegde haar mond schoon. "Het mooiste moet nog komen!" zeiden de tweeling vrolijk en keken naar Diana's ouders die opstonden. "Het is helaas tijd om de bal af te sluiten." begon Victor en keek de zaal in. "Dat gebeurt met de jaarlijkse vuurwerk show en de mooiste dans optreden van de feeën en centauren." vulde Yuuri hem aan en iedereen verliet in groepjes de zaal. Iedereen trok wat warms aan en we liepen de grote binnentuin in. De dansers stonden aan de zijlijn te wachten en Diana kreeg de eer om de vuurwerk aan te steken. De donkere hemel werd belicht met de meest prachtige vuurwerk en ik voelde hoe iemand naast me kwam staan. "Prachtige vuurwerk, niet waar?" vroeg Owen en ik knikte. Even later klonk er tromgeroffel en de dansers kwamen aangelopen. De feeën dansten en tolden in het rond en in de lucht, terwijl de centauren op de grond hun kunsten lieten zien. "Daar is Danelsy." hoorde ik Diana zeggen en ik keek op.

drakenprinsesKde žijí příběhy. Začni objevovat