training

17 1 0
                                    

*Astrid*
Ik was Stormfy aan het voeren en flink aan het poetsen, toen ik Diana met haar broer en vrienden terug kwamen lopen gevolgd door een mooie twee kleurige draak. "Wel alle drakenstaarten nog aan toe. Dat is de meest zeldzame water en vuur draak die ik ken." zei ik met een knik naar de draak en Diana vertelde het verhaal. Ondertussen kwam Hiccup met Tandloos bij staan en we maakte kennis met Mul-ang. "Waar is Juju, pa en pap?" vroeg Owen om zich heen kijkend en op dat moment kwam de drietal aan gelopen. "Laat ons nooit meer zo erg schrikken Diana, we hebben je al een keer verloren en we willen dat het niet nog een keer gebeurt." zei Victor en knuffelde zijn dochter stevig. "Sorry pa, maar Mul-ang had enorm veel hulp nodig. Ik kon haar niet negeren, als ik dat deed zou ze in waas van pijn mensen hebben verwond of nog erger vermoord." vertelde Diana bijna in tranen en liet haar ouders haar draak zien. Ze vertelde in het kort wat er is gebeurd en de twee mannen waren gerust gesteld. Ik keek toe hoe de drie draken elkaar leerden kennen en daarna vrolijk begonnen te stoeien. Ik werd er vrolijk van de schouwspel, ik zag hoe Victor en Yuuri stil wegliepen. Ik wist dat ze zich klaar maakten om een lang bewaarde geheim te vertellen aan Diana.

*Juju*
Ik maakte kennis met Mul-ang en ze genoot van alle aandacht. Jammer genoeg had ik nog geen draak, ijsbeer als de ouders van Diana of zoals mijn ouders een tijger, ik moet nog wachten tot de tijd rijp is. "Wat een prachtig drakin zeg." fluisterde ik en aaide haar kop, ze sloot haar ogen van genot. "Ze was anders heel wild en fel, gelukkig kon ik op tijd de doorn uit haar nek krijgen." vertelde Diana lachend en liet de gigantische ding zien. "Ik denk dat ik iets heel moois mee kan maken." zei ik en bekeek de doorn aandachtig van alle kanten. "Ze werkt nu voor een paar maanden bij de houtsmederij en ze kan nu van een simpele stronk de mooiste kunstwerk maken." zei Otabek lachend en ik bloosde als een gek. "Overdrijven is ook een vak pap." zei ik en gaf hem een por tussen zijn ribben. Hij trok een pijnlijke gezicht alsof het pijn deed en we lachten om zijn actie. We liepen naar een arena die vroeger werd gebruikt om vikingen te trainen om draken te doden, Hiccup heeft samen met Tandloos die traditie verbroken en nu worden er draken getraind om Berk te verdedigen. Mijn vaders openden met vereende de deuren en iedereen liep naar binnen. Elke keer als ik binnen kwam viel mijn mond open van verbazing, mijn vaders zagen het en lachten.

*Owen*
Zodra we in de arena waren legde Hiccup uit wat hij met de meiden en de draak van plan was. Ondertussen holde ik naar een kamer waar zadels met erbij horende teugels lagen die voor de draken worden gebruikt. Na een snelle zoektocht vond ik de juiste zadel voor Mul-ang. "Ik wil jullie laten trainen en waarom vertel ik na de training." hoorde ik Hiccup zeggen en ik kwam de arena weer binnen gelopen. "Ben benieuwd naar de training en wat er daarna gaat gebeuren." zei Diana nieuwsgierig en ik gaf haar de leren zadel met de teugels die ik uit de kamer had gehaald. "Deze zadel moet op Mul-ang geplaatst worden, tussen haar schouderbladen om precies te zijn. De teugels moeten om de mond, over haar kop op de nek." vertelde ik en wees de plek aan. Met behulp van Sylvia kon ze de zadel vast en Diana klom met gemak in de zadel. Ik gaf haar wat instructies en Mul-ang wachtte ongeduldig af. "Ben je klaar?" vroeg ik en ze knikte, ik stak mijn duim op als teken dat Diana mocht gaan. Mul-ang vloog in het rond, terwijl Diana de teugels gebruikte. Het zag er goed uit en het leek alsof ze het al jaren deed. Na een intensieve en lange training liepen we naar het huis van Hiccup. Daar zaten pa en pap in hun koninklijke kleding, ik merkte dat mijn kleren waren verwisseld zodra we het huis binnen liepen. Het leek voor Diana teveel te worden.

*Victor*
Diana viel flauw en ik kon haar niet helpen omdat ik verplicht moest wachten. "Gaat het zus?" vroeg Owen, wie ook in zijn koninklijke kleding was, zodra Diana wakker was en ze knikte. "We moeten vertellen dat wij de koningen zijn van een gebied genaamd Yswöter, daar valt Berk onder. Dat betekent dat jij en Owen de prins en prinses van Yswöter zijn. Wat ook belangrijk om te weten, is dat jij de kroonprinses bent Diana." vertelde ik en ze knikte bedenkelijk. Tijdens het gesprek kwam er een jonge viking het huis binnen gerend en hij zag enorm geschrokken uit. "We worden aan gevallen door gemanipuleerde elven van Yswöter!" riep hij uit en iedereen stond meteen op. We holden naar buiten en zagen elven met rode ogen de stad aanvallen. Op dat moment kwam Makka aan gerend en ik sprong met Yuuri erop. Ik pakte mijn pijl en boog die aan de zadel hingen en schoot op de elven. "Waar zijn de kinderen?" schreeuwde Yuuri boven het lawaai uit en ik zag vier draken boven ons vliegen. "Boven ons!" schreeuwde ik terug en bleef schieten. Het bleek dat als de elven een pijl in hun lichaam kregen normaal werden. Ik gaf mijn ontdekking door naar de andere boogschutters en na een dag vechten, waren de gemanipuleerde elven weer normaal. Ik zag Sylvia naast een elf zat en dat ze hem kon genezen. "Ik heb net ontdekt dat ik mensen en dieren kan genezen." vertelde ze opgetogen en knikte naar de elf, wie stond op om terug te lopen naar zijn maten. Op dat moment, kwam Diana met Owen, Astrid en Hiccup aan gelopen gevolgd door hun draken.

drakenprinsesNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ