5. BÖLÜM

50.3K 2K 348
                                    

     Akşamdan kalma olmanın en kötü yanı sabah kalktığındaki baş ağrısıdır. Keşke tek derdim ağrıyan başım olsaydı. Makyajla uyuduğum için makyaj kalıntıları yüzüme dağılmış panda yavrusu gibi olmuşum. Kıyafetim buruşmuş, elbise resmen boyut değiştirmiş . Kendime not Pazartesi günü unutma elbiseyi kuru temizlemeye bırak. Saçlarım ise kabarmış Batı'nın Kötü Kalpli Cadısı'na benzemişim resmen. Nan ben Batı'nın Kötü Kalpli Cadısı niye oluyorum Batı'nın kendisi kötü kalpli zaaaaaaa.
Sabah sabah metafora gel. Sanırım alkol beynimi eritti. Acil duşa girmeliyim. Yoksa pazar günü bana girecek, pazartesi ile beraber. Uyanır uyanmaz telefona bakmıştım cevapsız arama ya da mesaj yoktu. Demek ki Batı Beylerle bugün de toplanamayacağız diye düşündüm. Aman bana ne be onun bileceği iş. Ben toplantıya hazırım o düşünsün. Söylene söylene duşa girdim. Çıktığım zaman insana benziyordum. Aslında panda olarak kalsam ne güzel olurdu. Bambu topraktan su ırmaktan bütün gün yuvarlan dur huşu içinde. Üzerime salaş ev kıyafetlerimi giydim. Şöyle ki yıkanmaktan rengi atmış bir iki yeri delik eşofmanım, liseye giderken aldığım ama bir türlü atamadığım, uğuruna inandığım sweatshirtüm. Önemli toplantılardan bir gün önce mutlaka bunu giyerim. Tamam rengi biraz solmuş olabilir, yıkanmaktan tipi kaymış olabilir ama o uğurlu sweat bugün giyilecek!!! Saçlarımı da havluya sardım. Elime telefonu aldım, komşu kafeyi arayacağım sırada kapı çaldı. Normalde hayatta gözetleme deliğinden bakmadan kapıyı açmam,
resmen boş bulundum. Kapıyı açmamla karşımda kot pantolon, beyaz gömlek taba rengi spor deri ceket içinde bir adet Batı Bey bana bakmakta. Ooopppssss....
-- Kusura bakmayın Nermin Hanım yaklaşık bir saattir size ulaşmaya çalışıyorum ama başaramıyorum. Eve kadar gelip şansımı deneyeyim dedim. Müsait misiniz? Girebilir miyim?
Ne diyecektim " Hayır giremezsiniz, davetsiz misafirleri hiç sevmem evime bile sokmam mı diyecektim " imkansız onun yerine geri çekilip.
-- Buyurun buyurun kusura bakmayın misafir beklemiyordum. Ondan şaşırdım,dedim kibarca.
Batı Bey önde ben arkada salona doğru geçtik. Evimiz çok büyük değil. Annemler gidince ben  evi kendime göre dekore ettim. Salonda bir tane üçlü kanepe, iki tane de büyük tekli koltuk var. Yemek odasını tamamen iptal ettim artık orada benim çizim ve çalışma masam var. Üçlü koltuğun önünde de bir tane tavla sehpa. İçeri geçerken bir yandan düşünüyorum, ofsaytlık bir durum var mı acaba diye.Galiba akşam sızarken üzerime örttüğüm battaniye var ortalıkta, bir de perişan Nermin. Neyse canım pazar ev hali. Batı Bey'i salona aldım ve izin isteyip hemen üzerime doğru düzgün bir şeyler giymeye, saçımı kurutmaya gittim. Bu arada kafeye telefon ettim kahvaltılık bir şeyler ve bir pot çay istedim. Evet çünkü çay bile demleyemiyorum. Çaydanlığım var mı yok mu bilmiyorum. Acil olduğunu da belirttim. Ben salona geçtim kapı çaldı. Batı Bey soran gözlerle bana baktı.
-- Kafeden eleman geldi. Kahvaltı getirdi, dedim. Kaşları alayla kalktı. Ben o kaşı alırım....
-- Dediğim gibi misafir beklemiyordum. Kafeden sipariş verdim.
-- Benim için hiç zahmet etmeseydiniz. Ben kahvaltımı etmiştim.
Eminim etmişsindir. Azra kevaşesi ile birlikte yatakta. Ayy ben yine saçmalıyorum kapıyı açayım en iyisi.
Kahvaltı tepsisini orta sehpaya bıraktım. Engin ile ikimize aldığım bilgisayar sehpalarını servis için kullandım. Bardaklara çayları da koyunca kahvaltı işi tamamdır. Sessizce kahvaltımızı ettik. Tepsiyi toparlayıp mutfağa götürdüm. Çayları tazeledim ve çizim masama geçtik.
-- Evet Nermin Hanım dosyayı inceledim. Sizin abarttığınız gibi anlaşılmayacak bir mevzu yok ortada. Adamlar büyümekte olan bir yat firması iç mimarlık ofisi arıyorlar, bizde bunla ilgili olarak onlarla görüşeceğiz. Sadece biraz fazla titiz biriymiş Demir ÇAPAN. Bu da benden sana özel bir not olsun. Dosyan da olmayan.
Şimdi ben seni bu dosyaya sokar yok ederdim seve seve, ama maalesef patron kontenjanından adam yerine konuluyorsunuz. Gerizekalı o senin bildiğin benim bildiklerim yanında devede kulak.
-- Haklısınız Demir Bey oldukça titiz bir mühendis. İşinde de oldukça başarılı.
-- Ben ne dedim. Bunun için mi ortalığı ayağa kaldırdınız? Bunlar zaten bilinen şeyler. Aç Google'ı yaz çıkıyor bunlar. Bunun için mi pazar pazar toplandık?
Bu adamı parçalamak istiyorummmm doom ass.
-- Haklısınız, elbette Google 'a bakınca sizinle ilgili de bir sürü bilgi bulabiliyoruz. Önemli olan bizim bildiklerimiz.(mesela senin nasıl bir p.ç olduğunu Google'da bulamazlar gelsinler bana sorsunlar anlatayım). Demir Bey firmanın adının duyulmaya başladığı zamanlarda lokal, butik bir iç mimarlık bürosu ile çalışıyormuş. Zaten bu firma sayesinde tanınmışlar. Çünkü büronun sahibi Demir Bey'in eşiymiş, çok uyumlu oldukları için ortaya resmen sanat eseri gibi yatlar çıkıyormuş. Boşandıktan sonra birlikte çalışamamışlar. Demir Bey pek çok firma ile görüşmüş, anlaşmalar yapılmış, ilk proje tesliminden sonra karşılıklı feshedilmiş. Hiç kimse Demir Bey'in kaprislerine ve katı kurallarına katlanamamış. Zaten özellikle bayanlara karşı bir antipatisi var. Sanırım kötü bir boşanma yaşamış. 40 yaşında ve şirketi zirveye oturtmuş, orada tutmak içinde tüm sınırları zorluyor, dedim omuzlarımı kaldırarak.

Geç Gelen Aşk (#Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin