23. Istina

1.3K 89 24
                                    

Kada se probudila, osjetila veliku glavobolju i nelagodu. Pokušala je da shvati odakle tolika bol, ali onda se i sjetila šta je sinoć uradila. Kako nepromišljeno od nje, dopustila je sebi da je Harryevo prisustvo do toga dovede. Otkotrljala se sa kreveta, a zatim jedva stala na noge. Otišla je do kupatila neće li se lijepo umiti i razbuditi.

Spremila si je jednu kafu, kako bi došla sebi. Sjela na stolicu da popije svoj topli napitak, a onda se počela prisjećati svega, pa i onoga šta je ispitivala Harrya u autu o Amandi i da ju je smjestio u krevet kako kakvo dijete. Osjećala potpuno postiđeno, molila je Boga samo da ga ne sretne u skorije vrijeme.

U tom je trenu neko pozvonio na vrata.

"Adam?" - bila je i više nego iznenađena. "Da, ja sam. Iznenađena?" - prošao je grubo pored nje.

"Bilo bi glupo reći da nisam." - iznervirano je rekla Bethany.

"Što si to takva, da ti se nešto nije desilo?" - sa podsmijehom je govorio, samo da je još više iznervira.

"Nije se ništa desilo."

"A gdje je tvoj gospodin Harry? Da se negdje ne skriva u ormaru?" - smijao se. "Da, možda se skriva, da sam na tvom mjestu provjerila bih za svaki slučaj."

Prepirci nije bilo kraja. Bethany je doista vjerovala da će se Adam promjeniti, jedini razlog zašto nije napustila ovaj stan je jer je još uvijek osjećala prema njemu nešto, jer nije bilo jednostavno tek tako odreći se neke osobe, ali sada je sigurna bila da je došlo vrijeme za to.

Bez riječi, okrenula se i odjurila u svoju sobu, Adam je gledao u čudu, ali nije mnogo mario.

Brzo je izvadila kofer i počela bacati stvari u njega, da samo što prije napusti ovaj prokleti stan. Stvari koje nikada nije nosila čak nije ni ubacila u kofer, samo je želje da završi s tim. Preko svoje odjeće navukla je topli kaputić, svezala kosu u punđicu i krenula van.

"A gdje to ti misliš da ideš?" - Adam je stao, zatečen Bethanyinim postupkom, jer je smatrao da ona, možda i previše, ovisi o njemu.

"Odlazim, Adam. Radim ono što sam već odavno trebala uraditi." - obuvala je svoje cipele.

"Apsurdno! Pa ti ne možeš živjeti bez muškarca u svojoj blizini, ti si potpuno nesamostalna." - bio je sasvim van sebe.

"Da, naravno da ne mogu. Pogotovo, bez muškarca kao što si ti!"- ironično je rekla. "Adam, znam za sve tvoje male ljubavne afere, samo ne mogu da shvatim sebe šta sam svo ovo vrijeme čekala. Stvarno sam vjerovala da si bolji čovjek."

"Ma nemoj, ti ćeš mi govoriti o vjernosti-" - bio je van sebe, kada je čuo da Bethany zna za njegove afere koje je, barem je tako mislio, vješto skrivao od nje. Nije imao ništa reći u svoju obranu, ali nije dopuštao da on tu ispadne loš.

"Adam, poštedi me." - stavila je ruku ispred njega, kako bi zašutio. Okrenula se i napustila stan.

Izašla je van te zgrade. Osjećala se potpuno slobodno, kao da se je ogromni teret pao sa njenih grudi. Teški okovi su spali sa njenih ruku, napokon je slobodna. S obzirom da je njena odluka bila dosta spontana, brzo je izvadila mobitel kako bi nazvala Miu.

Mia nije bila kući, ali joj je rekla da slobodno ode i smjesti se kod nje. Zaustavila je taksi kako bi što prije došla i raspremila se.

(...)

"Zašto si tako zamišljen?" - Selena progovori odjednom.

"Nisam." - Harry je čudno pogleda.

Njihov odnos je malo reći bio užasan. Harry je primjećivao da Selena često negdje izlazi i da ne pati za njim više toliko, ali idalje iščekuje vjenčanje kao nekada.

I slept with my boss ~ h.s. (paused)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن