Obavijest (Help me)

2.9K 190 73
                                    

Zdravo ljudi, ovo nije nastavak (očito), željela sam se posavjetovati sa vama, pa da počnem.

Imam ideju za novu priču. Iako ne znam kako stižem i ISWMB, ideja koju sam dobila mislim da bi se svidjela mnogima. Nisam čitala priču s sličnom radnjom i temom.

Ovako,

Mjesto radnje bi bilo Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Međutim godina dešavanja ne bi bila 2015/16, već bi bila negdje oko 2000. godine. S obzirom da glumci u priči neće biti samo iz Bosne, već i iz Srbije i Hrvatske, odlučila sam onda i uzeti prave glumce sa Balkana. Znam da svi mi volimo fanfictione, ali mislim da ih je previše i da knjigama sa izmišljenim likovima ili pravim glumcima treba pružiti priliku. 

Bila bi to jedna priča o zaljubljenom paru. Djevojka rođena u Sarajevu, preživjela rat, zajedno sa svojim roditeljima. Ljudi idalje ogorčeni, užasnuti i puni mržnje. Omladina pokušava nastaviti živjeti normalno i ponovno počinje sve ispočetka. Djevojka (jedna od glavnih likova, ne znam još koje ću ime) upisuje fakultet, ima svoje prijatelje sa kojima se često zabavlja i izlazi, dok jednog dana ne sretne njega... Dečko koji je došao  u Sarajevo iz Beograda. Ona je muslimanka, a on pravoslavac, ali to za njih neće predstavljati prepreku. Možda na početku za nju, ali ne i za njega, za njih to kasnije postalo je skroz ne važno, međutim, za njene roditelje ne. Onda kada saznaju dolazi do problema, velikih. 
Vješto će kriti ljubav sa njim, ali ni to neće biti vječno.
Kada se sazna, njene komšije počet će ogovaranje, mržnju, pogotovo će vršiti pritisak na njene roditelje. Koliko kod je osuđivali ona neće odustati, ali da li će to biti dovoljno?

Zabranjena ljubav na Balkanu iz perpektive dvoje maldih.

Eto tako, to je ukratko. SADA JAKO BITNA STVAR, dečka u priči bi mi glumio Miloš Biković - on mi je all time fave actor sa naših prostora, znači on je bae. Nju bi najvjerovatnije glumila Luna Zimić Mijović. Ostali glumci bi bili Vuk Kostić, Viktor Savić, Moamer Kasumović (poznatiji kao Damir iz Lud zbunjen noramalan) i dosta još glumaca sa Balkana.

Potrebna mi je vaša podrška, jer želim da postane uspješna kao i ova priča heh ;)

Eto dajte mi svoje mišljenje, mnogo će mi značiti. Šta mislite o ideji?

Hvala i love you - Leillah

PRICA JE OBJAVLJENA MOZETE JE PRONACI NA MOM PROFILU. <3

I slept with my boss ~ h.s. (paused)Där berättelser lever. Upptäck nu