03. "Oprosti."

4.5K 314 34
                                    

Bethany je ostala i više nego zatečena Harry'evim pitanjem. Ma koliko joj se privlačnom činila ta ponuda, jer joj nije bilo do hodanja, još je posljednji put pogledala kroz najbliži prozor te ugledala jaki vjetar koji je još uvijek nosio grane i lišće, morala je tu ponudu pristojno odbiti.

"Ne treba, ne želim te zamarati. Dobro bi mi došla šetnja." - nabacila je maleni osmijeh na svoje lice.

"Ne bih se ponudio, a da mi to predstavlja neku obavezu. Odvući ću te, dosta je kasno da sama hodaš."

Bethany se začudila na njegove riječi i iritantno nasmijala, jer koliko je bila upućena u svoj život, ona se i sama znala brinuti o sebi.

"Čekaj, kao prvo nije me strah i znam se brinuti o sebi, kao drugo zaista ne treba."

Harry je odlučio uzeti Bethany'inu jaknu iz njenog labavog stiska, ako je to bio jedini način da je odvede.

"Hej! Šta radiš?" - Bethany proskita.

"Ideš li ili ne?" - Držao je njenu jaknu visoko u zraku, ostavljajući je bez izbora. "Da" - oborila je pogled, te izašla van.

Vjetar je nosio njenu dugu smeđu kosu, dok je ona gledala kako dugi, crni Audi izlazi iz garaže i zaustavlja se pred njom. Tamno staklo prozora se spustilo i iza njega je izviro Harry.

"Hoćeš ući ili ne?"

Bethany je trkom zaobišla crni auto i napokon ušla u njega. Harry je brzo okrenuo volan i izašao sa imanja. Bethany je odlučila da ne progovori, jer ova vožnja nije bila ono što je željela.

"Nisi ni svjesna koliko je ovaj kraj opasan kada je kasno." - Harry se trznuo, nakon dužeg vremena neugodne tišine.

Bethany se nije bazirala na njegove riječi, iako joj se činilo čudnim, da može postojati neka opsanost u tako imućnom kraju.

"Oh, uredu, dakle ne želiš razgovarati." - Prošao je nervozno rukom kroz kosu i naglo se zaustavio zbog crvenog svijetla koje se pojavilo na semaforu. Nakon što su opet krenuli, iz suprotnog smjera sačekao ih je već poznati ubitačni pogled zgodne plavuše, Selene.

Gledala je u njih dvoje, misleći 'kojeg vraga ona radi sa njim u autu?' Pomislila je kako nakon njihove male prepirke, on se dolučio vozati sa njihovom spremačicom, ova situacija joj nije bila jasna ni najmanje, te je odlučila to ostaviti za kada dođe doma.

Bethany je ostala zaleđena, gledajući Selenu kako prolazi pokraj njih, dok je Harry ostao sasvim smiren, nije ni najmanje obraćao pažnju na nju i njen ledeni pogled.

"Sada ćeš skrenuti desno, prećicom." - trznula se i napokon je odlučila progovoriti.

"Dakle, znaš pričati?"

"Poprilično."

Njihovim prepucavanjima nije bilo kraja.

"Zašto nisi kao sve ostale?"

"Kakva to?"

"Ne znaš šta bi druge uradile da budu  na tvom mjestu sada."

"Hm, znači želiš reći da nisam kao sve tvoje cure... laka?"

Bethany je ovog puta prešla granicu, dok je Harry vidno bio iznerviran. Duga ulica je je sve postajala kraća, a strelica na satu za brzinu se samo povećavala. Crna mašina je jurila po čistini, kao da su sva ostala vozila misteriozno nestala ili su samo ostala u prašini iza točkova Harry'evog auta.

Bethany se čvrsto uhvatila za dršku, pokušavajući da se osjeća sigurnom, ali nije.

"Stani!" - uskliknula je Bethany.

I slept with my boss ~ h.s. (paused)Where stories live. Discover now