02. "Hvala, Beth."

5.4K 365 70
                                    

Iz sna je budi iritantni zvuk budilice, koju je dobila za svoj 17 rođendan od bivšeg dečka.

Dečko koji za rođendan poklanja budilice, samo se Bethany mogla spetljati s takvim tipovima.

Shvativši da se dobrih 10 minuta valjala po krevetu, brzo je poskočila i odlutala do toaleta kako bi se umila i oprala zube.

Otvorivši bijeli ormar, visokih vrata, stala je gledati šta obući. Preturala je uredno složene majice, traperice, suknje, kojih je bilo poprilično dosta. Odlučila se za bordo majicu i crnu duboku, i lepršavu suknju. Otrčala je do ogledala i uskog stolića sa mnogo šminke, te pokušala dodatno uljepšati svoje već jako lijepo lice. Četkom je prošla par puta kroz kosu, a zatim krenula ka izlazu.

Kada je došla do vrata ugledala je svoju vjernu prijateljicu Andreu, kako spava na kauču, njihove dnevne sobe, sa knjigom u ruci. Tiho se osmjehnula, a zatim obukla svoje crne salonke, uzela jaknu i izjurila van.

Brzim koracima se kretala i kuckala svojim cipelicama. Hodala je kao po modnoj pisti, noga ispred noge i tako primamljivala poglede mladića.

Nakon što je podigla ruku visoko u zrak, ispred nje se stvorio žuti taksi. Ušla je u njega i citirala ime ulice koja se nalazila u četvrti Brooklyn'a .

Taksi se brzo kretao ulicama, velikog New Yorka. Stigavši do željenog mjesta, uputila se ka broju '32'.

Po prvi put se našla na ovom mjestu i bila je okružena, velikim, modernim kućama. Ogromne bašte, bazeni, nešto na što ona inače nije navikla. Polako se i približavala željenom broju i napokon je stigla.

Struktura kuće je bila drugačija od ostalih, nije bila prevelika, ali je bila dosta u modernom stilu. Manji prilaz, garaža za dva auta, par staklenih zidova, dalo joj je do znanja da ovi ljudi zaista jesu imućni.

Pozvonila je i sačekala da joj neko otvori. Na vratima se našla djevojka duge plave kose, sa licem anđela u visokim potpeticama. Uska odjeća joj je isticala sjajnu figuru.

"Zdravo. Ti mora da si Bethany." - nasmiješila se i pokazala svoje savršene bijele zube.

"Da, ja sam." - Bethany je nesigurno pogledala u svoju odjeću i cipele, jer one nisu bile ni blizu savršene, kao kod djevojke koja je stajala ispred nje.

"Uđi, ja sam Selena."

Bethany se našla u širokom ulaznom prostoru, u kojem su bili većinom ukrasi i neke komodice.

"U kuhinji ćeš pronaći Joss, ona je naša kuharica i ona će ti pokazati kuću. Mi uskoro moramo krenuti."

Prošli su do dnevnog boravka, dok je Bethany razgledala razna umjetnička djela, koja su bila okačena po zidovima.

Kada su stigli u dnevni boravak, Selena je objašnjavala gdje se šta nalazilo, dok je iz susjedne sobe izašao je dečko kovrčave kose, raskopčane bijele košulje, pričajući na svoj mobilni.

Bethany od trena kada se on pojavio u sobi, jednostavno više nije čula šta je Selena govorila, već je bila obuzeta tim muškarcem.

"Harry, stigla je Bethany." - Selena se proderala kako bi je čuo, dok je on i dalje pričao na telefon.

"Uredu." - odmahnuo je rukom, nije želio ni pogledati Bethany. Sva njena žudnja za njim, pretvorila se u ljutnju i prezir.

Nije mogla vjerovati koliko uspješni muškarci mogu biti iritantni, pa je to vjerovatno i bio razlog zašto se zabavljala sa jako dosadnim tipovima.

"Oprosti, ovako se ponaša kada je previše zauzet, nije inače ovakav." - Selena se izvinjavala Bethany, jer je bila postiđena Harry'evim ponašanjem. Iako je ona bila samo spremačica, nije značilo da je ne treba poštovati.

I slept with my boss ~ h.s. (paused)Where stories live. Discover now