20. Zajedno sami

2K 152 45
                                    

Topli miris kafe dopirao je do njenih nosnica i odjednom u njoj se budi neko čudan osjećaj želje da njen dan bude ipak produktivan.

"Zahvaljujem." - jedva izusti dok prislanja svoju šoljicu usnama i ispija napokon taj napitak koji čini njen život lakšim.

"Jesi li se sada napokon probudila?" - Mia je upita naslanjajući se na Bethanyini katedru.

"Da. Hvala ti." - osmjehnu se.

"Nemoj zaboraviti odnijeti dokumente u Empire." - Mia je napomenu, a onda i napusti kancelariju.

Prošlo je dovoljno dana i nije vidjela Harrya već možda čak i sedmicu dana. Adam joj je stalno zvonio nad glavom jer je odbijala svaku njegovu ponudu za izlazak. Njihova veza je dobijala neki čudan hladnokrvni odnos koji zasigurno nije bio dobar za jedan zajednički život.

Nakon što je ispila svoj čarobni napitak Bethany se podiže i odluči odnijeti dokumente u Empire.

Njena uska peta kuckala je za svakim njenim korakom, a moderna odjeća i uspravan stav davali su joj jednu jako zavidnu pojavu.

Već je poznavala kompaniju Empire dovljno dobro da bi se i sama snašla u njoj bez ikakve pomoći osoblja, ako bi neko poznat naišao uputila bi jedan topli pozdrav i nastavljala svojim putem.

Svoje papire morala odnijeti direktoru međutim, kancelarija je bila zaključana. Sačekala je par minuta ali direktor se nije pojavljivao, odlučila je odnijeti papire nekoj drugoj osobi kojoj bi mu mogla uručiti papire. Zaustavila je jednu malenu djevojku, predpostavljajući da bi joj mogla pomoći.

"Oprostite, da li mi možete reći kome bih mogla uručiti ove papire, osim direktoru?" - djevojka je uzela papire i ruke i vidjevši o čemu se radi odgovorila je-

"Gospodinu Styles." - osmijehnu se.

"Hvala-" - nije bila presretna sa odgovorom, ali morala je završiti posao što prije.

Pokucavši na vrata, za tren se našla unutar njegove kancelarije. Nije prije bila u njoj. Nije bila iznenađena stilom kako je uređena jer je vidjela slično u njegovoj kući.

"Dobar dan." - usiljeno se osmijehnula.

Harry se osmijehnu na što se Bethany ukočila kada ju je polako odmjerio. Nije je tako pogledao od one noći. "Lijepo je vidjeti te, Bethany." 

Neobazireći se na navalu zadovljstva koju su njegove riječi izazvale , prišla je i pružila mu dokumente.

"Donijela sam Vam ponude." 

"Vam? Nema potrebe za tim." - skinuo je sako i okačio ga o stolicu, ostavši u bijeloj košulji.

"Ponude-" - nije željela da postoji ikakav odnos između njih u tom trenutku osim onog poslovnog.

"Oh, da. Daj da vidim o čemu je riječ." - klimnuo je glavom ne skidajući pogled sa nje dok je uzimao dokumente. Počeo ih je pomno proučavati. Bethany je kružila po njegovoj kancelariji dok je on idalje gledao u papire.

"Mislim da je ova-" - nije uspio završiti, kada se Bethany naglo okrenula i slučajno zakačila jednu od figurica sa njegovog stola.

"Oh, oprosti-" - brzo se pognula kako bi pokupila mali nered koji je napravila.

"Nema veze." - pognuo se uzevši slomljene dijelove, podigavši pogled shvatio je da je iznimno blizu Bethany. Čudne tenzije stvoriše se u prosotoriji, a disanje postade nelagodno i isprekidano.

"Idem ja." - kratko izusti Bethany i krenu ka vratima. Harry se brzo  pokrenu bacivši slomljene komadiće i krenu za njom. U trenu kada je ona uhvatila kvaku, Harry uradi isto, ali zaustavljajući je da otvori vrata.

I slept with my boss ~ h.s. (paused)Where stories live. Discover now