17. Novi život

2.5K 232 48
                                    

Hej ljudi! Evo i novi dio nakon sto godina, ali nemojte zamjeriti kraj je godine, ganja se prosjek :') Dio nije toliko dug, ali mislim da je dovoljan, nešto skroz drugačije, okrećem radnju i nadam se da će vam se svidjetii <333

Volim vas, ostavite svoje misljenje, jako volim i usputne komentare ma da dio nije toliko za usputnih, ali ako pozelite da ostavite negdje slobodno ostavite. Eto hvala vam i ljubimm vas!




Sjedila je na malenoj sofi, svog malenog dnevnog boravka sa mobitelom u rukama i jednom ispisanom porukom. Odlučila je završiti i sa Selenom, i sa Harry'em zauvijek jer znala je da ne zaslužuje ni upola onoliko patnje koliko je zaradila sa njih dvoje. Jedan klik i poruka je poslana. Osjećala je veliko olakšanje da više ne mora tamo ići, a sa druge strane ono što joj nije dalo mira, a to je da pomalo osjeća tugu jer sve se to završilo i Harry za nju postaje puka prošlost.

Iz misli je budi zvuk zvona na njenim vratima, na što ona odmah se podiže i odlazi da otvori vrata. Nije se nadala da će ispred vrata ugledati svoju majku.

"Mama!" - uskliknula je sva iznenađena. Bilo joj je toliko drago da vidi svoju najdražu osobu na svijetu.

"Mila moja." - mama joj poleti u zagrljaj, koji je bio tako iskren i jak, onakav kakvog ga samo majka može dati. Iza njene mame Jenny izvirila je djevojka smeđe kose i tamnih očiju. Na licu je imala maleni smješak baš onakvog kakvog ga je pamtila i sama Bethany - bila je to njena rodica Mia. Nisu se vidjela jako dugo, pa je ova posjeta bila dosta iznenadna.

"Mia..." - srdačno joj se obratila Bethany pružajući ruke ka njoj, bilo joj je doista drago da je vidi, ali nije znala kojim povodom se ona nalazi tu.

Mama Jenny je par puta obilazila čitav stan prisjećajući se dana kada je ona u njemu boravila, mnoge uspomene budio je taj maleni stančić, dok su Bethany i Mia imale dosta toga pričaju jedna drugoj.

"Napustila sam, jer jednostavno to nije posao za mene i ljude koje sam sretala svakodnevno nisu mi prijali." - Bethany je razgovarala sa Miom o njenom sad već prijašnjem poslu u vili Styles.

"Vjerujem ti. Ti si djevojka puna želje za uspjehom, nije to bio pravi posao za tebe, ali morala si da kreneš od nekud." - Mia ju je ohrabljivala i savjetovala, jer je činjenica da je ona starija od Bethany.

"Bethany! Sjetila sam se nečega!" - uskliknu mama Jenny iz susjedne sobe. Brzo je dotrčala do svojih djevojaka i progovorila.


(...)




4 mjeseci poslije

"Dobar dan, gospođice O'Dell." - uljudan pozdrav dostiže do nje, od malene djevojke koja sjedi iza ogromne katedre na ulazu. "Dobar dan i tebi." - sa jednim slatkim smješkom uzvrati lijepi pozdrav.

Visoka peta njenin potpetica kucka za njenim dugim koracima, koje vode ka njenoj kancelariji. Uska plava suknja i bijela bluza, bile su samo jedna u nizu raznih kombinacija koje je posjedovala. Njena kancelarija ispunjena staklenim detaljima i ogromnim prozorima, bila je prostorija u kojoj je u zadnje vrijeme često provodila svoje vrijeme. Svoje misli zaokupirala je poslom i postizanjem novih uspjeha.

Bethany O'Dell živjela je novi, uspješan život. Dobar posao, ali to ne znači da nije imala nekoga u svom životu, imala je.

"Bethany, jesi poslala obračune Empire-a" - u kancelariji se našla njena šefica, Mia. Da, njena draga rodica, kojoj je neizmejrno zahvalna jer joj je pružila sjajnu šansu i promjenila njen život. Pomogla joj je da postane nova, sretna osoba.

I slept with my boss ~ h.s. (paused)Where stories live. Discover now