35.BÖLÜM

15K 705 397
                                    

Aşk-ı Ala | 35.Bölüm

Akşam olmuş, beyler işten gelmiş, yemek sofraları ayarlanmıştı.



Herkes sofraya oturacağı sırada, kapının girişinden bir ses duyuldu;



"Baba olacağımı benden nasıl saklarsınız ulan, Nasıl!"




----




Uzun zamandır duymadıkları bir sesi duyunca şaşkınlıkla kafalarını kaldırdılar.Baran'ın geldiğini gören konak sofradan kalktı. Daye Keje, hasretini çektiği oğlunun sesini duyunca,




"Oğlum..." diye bir feryat koparttı yüreğinden. Sofradan kalkıp oğluna doğru hızlı adımlarla ilerledi.



Baran, annesinin kendine doğru geldiğini görse de istifini bozmadı. Sinirliydi! Baba olacaktı fakat herkesten sonra öğreniyordu.Kendisine sarılan annesine kollarını sarmadı. Aksine annesinin kendine sardığı kollarını öfkeli ama canını acıtmamaya özen göstererek itti. Kaşları çatık bir şekilde bakıyordu aile fertlerine.



"Nasıl ulan! Nasıl söylemezsiniz! Hadi Neval söylemedi... Siz benim ailemsiniz ulan! Siz benim ailemsiniz!" diye gür sesiyle konağı inletmişti Baran ağa.



Neval, Baran'ın bu sözüne büyük ölçüde kızmıştı. Hadi Neval söylemedi, siz benim ailemsiniz, demişti Baran ağa. Neval'i karısı olmasına rağmen ailesinden görmüyordu... Biliyordu, bu konuşmanın sonu hayırla sonuçlanmayacaktı. Henüz oturmadığı sandalyeyi itip hızlı adımlarla yukarıya -odasına- yol aldı.



Neval'in iyi olmadığını tahmin eden Zelal,bir saniye beklemeden Neval'in peşinden giderken duyduğu tek şey, kayınbabası Lerzan ağanın sözleriydi;



"Sen ne zaman 'aileni' aradın da, bize haber vermedik diye hesap sorarsın, Baran! Kendine gel, büyüklerin var senin karşında!" Lerzan ağanın öfkeyle kurduğu cümle Baran ağanın sertçe yutkunmasına sebep olmuştu.Fakat geri durmadı.



"Benim büyüklerim, bana baba olacağımı haber vermedi, Lerzan ağa! Ne yapmamı bekliyorsun!? Hadi aramadım, ulan Urfa'da karşınızdaydım! O zaman ne diye söylemediniz!" diyen Baran ağa ateş püskürüyordu. Bu zamana kadar hiç bu kadar sinirlendiğini hatırlamıyordu! Ama bu sinirinin bir diğer sebebi de, Neval'di! Ona da sıra gelecekti! Nasıl, söylemezdi böyle birşeyi, nasıl saklardı!




"Yavaş ol biraz, Baran! Urfa'dan döndükten sonra öğrendik bizde.Senin aramanı bekledik." ağabe Şivan ağanın sakince kurduğu cümle Baran ağayı daha da sinirlendirmişti.



" Bremin! Sende yaptın bana bunu! Sende haber vermedin bana. Buradaki herkesten beklerdim de senden beklemezdim! Bir insan baba olacağını neden karısından veya ailesinden duymak yerine arkadaşından öğrensin! Bana neden siz değil de Oğuz söylüyor baba olacağımı! "



Herkes duyduğu şeyle anlık bir şok yaşadı! Ne yani, Baran'a bir evladının olacağını Oğuz'mu söylemişti!? Neval değil, Oğuz...

Herkes, Baran ağanın Neval'i arayıp da öğrendiğini düşünürken aslında Baran ağa Neval'in hamile olduğunu Oğuz'dan öğrenmişti!

İşte buna Şivan gerçekten öfkelenmişti ve öfkesine yenik düşerek, aklından geçen ilk cümleyi söyledi kardeşine.



AŞK-I ÂLA (TÖRE) #wattys2018 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin