21.BÖLÜM

14.8K 586 168
                                    


Aşk-ı Ala | 21.Bölüm

Birkaç dakika sonra Baran ağa odaya girdiğinde nefesini tuttu.

"Seni odamda görmek istemiyorum,çık dışarı!"

----


Bazı duygular vardır,peşimizi bırakmayan!Kaçtıkça kovalayan,kovaladıkça yoran,yordukça nefessiz bırakanından,pişmanlık gibi.


Bazı duygular vardır,o peşimizi bıraktıkça bizim kaçmasın diye kovalayıp,kovaladıkça yine bizi yorup nefessiz bırakanından,mutluluk gibi.


Bazı duygular vardır ki onları ne kovalarız ne de onlardan kaçarız.Çünkü bizi bir anlığına da olsa hissizleştirir,boş boş bakarız etrafa,anlamaya çalışırız,şaşkınlık gibi.Anlar mıyız?Meçhul!


Çık dışarı diyordu! İstemiyorum diyordu! Düğün gününde,düğün gecende odandan kovulmak...Kocan tarafından!Derin bir nefes aldı Neval.Cevap vermeliydi!Hicbir zaman haksızlığa boyun eğmemişti ki o,şimdi boyun eğsindi!Boğazına dizilen yumruyu umursamadığını belli edercesine hafif bağırarak cevap verdi karşısındakine.


"Ne diyorsun sen!"


Baran ağa sinirle nefes verdi.Parmaklarını saçlarının arasından geçirerek cevap verdi

"Dışarı çık diyorum!Sağır mısın?!"

Neval'in gözleri irileşti,kaşları çatıldı.Normalde Baran ağanın açması gereken duvağını önemsizce iki elinin arasına sıkarak kaldırdı.Baran ağanın gözlerinin içine baktı,

"Sen dedin diye 'odamdan' mı çıkacağım?"derken sesi oldukça öfkeli ve hırçındı.Düğün gecesinde karşılaştığı muamelenin siniriyle ne yaptığını bilmiyordu.

Baran ağanın alnındaki damar atmaya başlarken bir adımda Neval'in yanına gitti.Kolundan adeta koparırcasına tutarken sürükleyerek kapıya doğru götürdü.


"Sana çık diyorsam çıkacaksın!"itiraz kabul etmeyen sesi neredeyse bütün konağı titretiyordu.Kapıyı sinirle açıp Neval'i adeta dışarı fırlattı.

Tam bu esnada odanın önünden geçmekte olan Neval'in kaynanası Keje,oğlunun yaptığını görünce direk Neval'in yanına gitti.

"Ne oluyor burada! Bu yaptığın da ne demek oluyor Baran ağa!"

Baran sinirle annesine döndü."Sizin bana zorla aldığınız kızı ben yanımda istemiyorum!Bu konaktan ya o gidecek,ya da ben!"


Daye Keje,oğlunun kendisine bağırmasına sinirlendi!

Daye Keje,oğlunun henüz misafirler dağılmamışken yeri göğü inletmesine sinirlendi!


Daye Keje,oğlunun gelinini düğün gecesinde odasından kovmasına sinirlendi!

Daye Keje,şuan oğlunun yaptığı her harekete sinirlendi!

Gelinini bırakıp odanın kapısının önünde dikilen oğlunun yanına gitti.Baran daha ne olduğunu anlamadan yanağında sert bir sızı hissedip kafası sola dönünce,ne olduğunu şaşırdı!Şaşkınlıkla kafasını annesine çevirdi.Ne yani annesi ona tokat mı atmıştı!Hem de Neval'in önünde!

"Anne-"

"Sus!Bana anne deme!Sen Neval'e bunu yaptın ya bana anne deme sen Baran ağa!Benim oğlum bir kadının kalbini kırmaz!Benim oğullarım yapmaz!Ben sizi böyle yetiştirmedim!" Daye Keje,derin bir nefes aldı önce sakinleşmeye çalışıyordu,ama nafile...

AŞK-I ÂLA (TÖRE) #wattys2018 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin