3.BÖLÜM

27.3K 954 51
                                    

Aşk-ı Ala | 3.Bölüm

Neval, sevmediği adamla bir ömür mutlu olabilir miydi?İki inatçı bir araya gelmişlerdi. Ne Neval, Baran'a uyardı;ne de Baran, Neval'e uyardı. E durum böyle olunca büyük ihtimalle kavga da eksik olmazdı.

Narin yurda geri gitmiş,giderkende Neval'in kulağına 'sende birşey var,ifadeni alacağım kızım senin.'demeyi ihmal etmememişti.

Baran,onun çocukluğunun kara lekesiydi.Baran sürekli Neval'le uğraşır canını yakardı. 'evlenirsek bana nefes aldırmaz o dingil!'diye geçirdi içinden.

Düşünceleriyle boğuşan Neval'i açılan odasının kapısı korkuttu. İçeriye giren Rojin'di.

"Neval, kapandın odana! "

"Evlenirsek bana nefes aldırmaz o dingil!"diye tekrarladı düşündüklerini. Tek farkla, bu sefer sesli söylemişti.

"Kim, Baran'mı? Neval, ağabeylerin aşağıda, seni merak ediyorlar.Valla Yavuz ağabey yukarıya senin yanına gelecekti. 'sırtıma atıp getireceğim aşağı 'dedi zor durdurdum. " Neval'in kendisini takmadığını gören Rojin, Neval'i aşağı indirmeye uğraşmak yerine onunla dertleşmeyi seçti. Kuzeninin yanında olmalıydı. Derin bir nefes aldı ve Neval'in yanına o da oturdu.

"Tamam anladım,aşağı inmeyeceksin. Peki o zaman anlat ne düşünüyorsun? "

"Bilmiyorum Rojin.Ne yapacağımı,nasıl düşüneceğimi bilmiyorum. Evlenmek istemiyorum ben ama ağabeylerime birşey olmasına dayanamam!"

Sustu, sessizliği dinledi bir süre, ardından devam etti.

"Evliliği kabul etmekten başka çarem yok, Rojin. Tek umudum okulum bittikten sonra evliliğin olması!Okumak istiyorum."

Rojin, ne diyeceğini bilmiyordu. Neval'in bu kadar çaresiz olduğunu en son babasının başka bir kadınla evleneceğini duyduğunda görmüştü. Ona da zaten izin vermemişti. Evdeki herkesle -ağabeyleri dışında-kavga etmişti sırf babası annesinden sonra başka bir kadına dokunmasın diye. Ama tabiki evin en büyüğü, yadesi dururken Neval'in sözünün dinlenmeyeceğini Neval dahil herkes biliyordu.

Kaçarım demişti Neval. Ölümü göze alır kaçarım buralardan, demişti.Yade Ruşen yine dinlememişti Neval'i ama babası kızının gözünün kara olduğunu bildiği için kızının dediğini yapacağını da biliyordu. O da istemiyordu zaten ölen karısından sonra başka bir kadınla evlenmeyi. Bu yüzden annesiyle konuşmuş evlilik işini durdurmuştu.

Kafasını sallayıp daldığı düşüncelerden kurtuldu Rojin. Ardından ayağa kalkarken tekrar Neval'e döndü ve;

"Şunu unutma Neval, sen bir Şerefhan 'sın! Baran'la evlensen bile pes etmeyeceksin!Sen ölümü göze alıp buradan kaçmayı bile düşünen birisin!Sen zamanında koskoca Yade Ruşen'i karşına almış birisin.Senin arkanda her zaman başta ağabeylerin ve baban, sonra da biz varız. sana kötü davranabilir ama bunu değiştirebilirsin . Bu senin elinde!" dedi Rojin. Sonra arkasına bakmadan odayı terk etti. Düşündü Neval, Rojin haklıydı.

"Ah be bugünde peşimizi bırakmadı kara yazı!Çok mu şey istiyorum? Rabbim bir günü bana çok görme mutlu olayım." dedi akan gözyaşlarına engel olamayan Neval. Ardından hemen sildi gözyaşlarını, birinin onu ağlarken görmesini istemiyordu.

Ayağa kalktı genç kız. Ve hemen aşağıya indi. Ağabeyleri, amcası ve babası da tam bu sırada bu evlilik meselesini konuşuyorlardı. Tam üstüne gelmişti.

AŞK-I ÂLA (TÖRE) #wattys2018 Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin