Hoofdstuk 27.

417 28 0
                                    

(A/N ; hey, ik ben weer back :D. Het was heel erg gezellig op vakantie, ik heb hele leuke dingen gedaan. . Fijne vakantie iedereen! Trouwens bedankt voor de 3K :DD ). S/O ; xtwinsiesxloverx.  :*

Louis pov.

Harry schud mij wakker en geeft een kusje op me hoofd. “Lou, lieverd. Opstaan het is drie uur in de ochtend. Over vijf uur begint school.” Ik open langzaam mijn ogen en kijk naar de hemel. “Lou, anders word je moeder ongerust. Je bent gister na schooltijd niet thuis gekomen.” Oh shit, mijn moeder. Ik wist dat iets was vergeten om te doen.

“Kom babe, spring achterop of voorop ik breng je naar huis. Heb je jou huissleutel bij je?” Ik knik en spring achterop de fiets bij Harry. Harry fiets heel snel naar mijn huis. “Hazz, je bent de picknick-spullen vergeten.” Ik zie straat in de verte al. Het licht in huis is uit, dat lijkt me logisch en ook onlogisch.

Het logische is ; het is drie uur in de ochtend. En het onlogische is dat ze, mijn moeder, niet opzoek is naar me. Of ze heeft wel aan mij gedacht en is ze gaan slapen, omdat ze te moe was. Dat kan natuurlijk ook. Ik pak mijn telefoon uit mijn zak. Vierendertig gemiste oproepen van mijn moeder. Waarschijnlijk was ze te moe om door te zoeken.

“Oh ja shit, de picknick-spullen. Naja, die kan ik later ook nog ophalen.” Na twee minuten rijden zijn we eindelijk bij mijn huis. Harry stop langzaam op de stoep, zodat ik van zijn fiets kan afstappen. “Dankje Harry voor de beste date die ik ooit heb gehad.” Ik geef hem een kusje op zijn wang en loop naar mijn voordeur. Ik zwaai nog even naar Harry en steek mijn sleutel in het sleutelgat van mijn voordeur.

-

Ik loop zachtjes naar binnen, zodat ik mijn moeder niet wakker maak. Ik stop heel eventjes of ik iemand hoor, maar het is helemaal stil in het huis. Ik zucht opgelucht als mijn moeder wist dat ik om drie uur pas thuis was, zou ze me huisarrest geven. Het gaat er eigenlijk niet om dat ik om drie uur pas thuis ben. Het gaat erom dat ik niks van mezelf heb laten horen.

Ik hang mijn jas op aan de kapstok, doe mijn schoenen uit en stop ze in het schoenenrek. Ik loop op mijn tenen de trap op en sluip dan zachtjes naar mijn kamer. Ik maak mijn kamerdeur open en zie mijn moeder op mijn bed liggen. Ze slaapt en mompelt soms dingen. Ik loop naar haar toe. “Mam.” Fluister ik in haar oor. “Louis, alsjeblieft kom terug naar huis.” Mompelt ze zacht. Ik ga naast haar liggen en sla mijn arm om haar middel heen.

Na twintig minuten ben ik bijna in slaap gevallen. Totdat ik opeens mijn naam hoor. “Louis.” Hoor ik een bekende stem zeggen. Met is mijn moeder, ze is waarschijnlijk wakker geworden door mij. “Mam.” Antwoord ik haar. Ze kruipt uit mijn bed en staat op. Ik doe hetzelfde als haar. “Je weet dat je huisarrest hebt.” Ik knik en knuffel haar. “Ga maar slapen Louis. We bespreken dit morgen wel na schooltijd.”

“Is goed mama, slaaplekker.” Ze geeft me een kus op mijn hoofd en loopt richting haar eigen kamer. Ik ga op mijn zij liggen en denk aan de leuke dag die ik heb gehad met mijn vriendje. Alleen ik vraag mezelf nog steeds af wat hij nou gewenst heeft.

Gapend rek ik mezelf uit. Ik sta rustig op uit mijn bed en trek mijn kleren aan. Ik borstel mijn haar en pak mijn telefoon. Het is fucking twaalf uur. Twaalf uur! Ik had al lang op school moeten zijn. Shit shit. Ik poets mijn tanden, pak eten mee voor school, pak mijn rugzak en ren de deur uit.

Als ik aan kom op school is het pauze. Iedereen zit al buiten of binnen te eten. Ik ren naar binnen naar mijn kluisje toe. Mijn schoolspullen zitten altijd in mijn kluisje, dus ik ben gelukkig niks vergeten. Ik doe mijn kluisje weer op slot en zie mijn knappe vriendje naar me toelopen.

“Hey babe.” Harry kijkt me met grote ogen aan. “Hey babe? Is dat alles wat je te zeggen hebt?” Ik frons mijn wenkbrauwen. Wat is er mis met hem? Wat heb ik gedaan dan? “Wat moet ik nog meer zeggen?” Hij begint cynisch te lachen. Waarom lacht hij nou zo sarcastisch?  “Misschien dat ik heel lang voor je deur heb gestaan en niemand open deed?”

“Weet ik veel dat je voor mijn deur staat? Ik had niet eens gevraagt of je me wou ophalen? Ik had me trouwens verslapen als je dat nog niet wist.” Twee mensen kunnen de bitch zijn babe. “Als lief vriendje vond ik het wel zo aardig om je op te halen. Als goedmakertje van gisteravond of nou ja vanochtend.”

Ik zucht zachtjes. “Harry het spijt me dat ik net zo deed maar ik ben echt een chagrijn in de ochtend.” Hij haalt zijn schouders op en geeft me een kusje op mijn voorhoofd. “Weetje, ooit zal ik jou een kusje op je voorhoofd kunnen geven.” Hij begint te giegelen.

HARRY STOP MET GIEGELEN. IK KRIJG NOG EEN HARTVERZAKKING ERVAN.

“Tuurlijk Lou. Blijf maar dromen en trouwens het is geen ochtend meer.” Het is inmiddels tien over twaalf. Wist ik wel. “Kom Hazz. Dan gaan we pauze houden met z’n tweeën.” Hij pakt mijn hand en we lopen samen naar buiten.

Als we eindelijk buiten zijn gaan we op een bankje zitten. “Hey Lou. Dit is het bankje waar ik je nummer heb gekregen.” Ik kijk naar het bankje waar ik op zit. Oh ja dat klopt. “Hey Hazz. Kan je vanmiddag met mij meekomen? Ik heb een verassing voor je.” Ik hoop dat hij wel kan komen, want stel je voor hij kan niet en ik heb alles al geregeld.

“Ik denk van wel. Ik hoop wel dat het van me moeder mag, inverband met vandaag. Ik bel haar wel nu eventjes, ben zo terug boo.” Harry loopt met zijn telefoon weg naar een rustige plek. Mijn moeder wou met mij gaan praten na schooltijd, helemaal vergeten. Ik pak mijn telefoon uit mijn broekzak en begin wat te schrijven.

**

Naar : Mama <3.

Van : Louis.

‘Hey mam. Ik weet nog dat je had gezegt dat ik huisarrest heb en dat we na schooltijd gingen praten. Alleen het probleem is dat ik iets met Harry heb afgesproken en dus niet kan komen. Is dat erg, we kunnen het ook later gaan bespreken? Louis x’

**

Binnen no time krijg ik een berichtje van haar terug.

**

Van : Mama.

Naar : Louis.

‘Voor deze ene keer mag het wel, alleen ik wil de volgende keer dat je wel eerst het gaat vragen. Ik zie je later vandaag dan. Uiterlijk tien uur thuis. Mam x’

**

Dat is dan ook weer geregelt. Ik moest wel tegen mijn moeder liegen, leugentje om eigen bestwil. Harry komt terug aangelopen met een lach op zijn gezicht. “Ik mag komen Lou.” Hij geeft me een knuffel en een kusje. Ik hoop dat hij het leuk zal gaan vinden. “We gaan meteen uit schooltijd net zoals gisteren. Alleen we gaan wel er lopend heen, ik hoop dat je dat niet erg vind.” Hij schud zijn hoofd en eet wat van zijn boterham.

My secret crush.Where stories live. Discover now