Hoofdstuk 17.

578 39 0
                                    

Harry pov.

"Hey, je spreekt met de voicemail van Niall Horan. Op dit moment ben ik er even niet. Kun je een voicemail - bericht achterlaten. Thanks, bye." Een paar seconde later hoorde ik de 'voicemail piep'. "Hey Ni, met Harry. Kan je na school alsjeblieft naar mij toe komen? Ik hoor van je. Oh, en trouwens leuke voicemail. Haha bye." Ik gooide m'n telefoon naast me op me bed. Ik keek naar het plafond en staarde er naar en dacht na over mijn problemen.

"Harry, wil je misschien wat soep?" Vroeg mijn moeder toen we aan tafel zaten. Ik keek haar aan. Ze lachte een beetje naar me. "Ehm, wat voor soep is het mam?" Ze liep naar de keuken toe en nam de soeppan mee naar de eettafel. Ze zette hem neer voor mijn neus, zodat ik in de pan kon kijken. "Het is tomaten cremé soep." Ik keek naar de soep, het zag er wel heel erg lekker uit. Maar ik had geen honger. "Schep maar wat in. Ik kijk wel of ik het opeet." Ze knikte en schepte mijn soepkom halfvol.

"Dus wanneer denk je weer naar school te gaan?" Ik haalde mijn schouders op en mompelde 'Ik weet 't nog niet'. Ze aaide met haar hand over mijn hoofd en liep daarna naar de tv en zette hem uit. Ze zette de radio zachtjes aan en liep terug naar de bank. "Weet je Harry, Ik vind dat je nu naar Louis toe moet en je excuses aanbieden." Ik knikte mijn hoofd. "Klopt, maar ik wil hem bellen vanmiddag met Niall." Ze schudde haar hoofd. "Liefje, je moet het in zijn gezicht zeggen. Niet met iemand erbij. Het maakt hem alleen maar nerveuzer." Ik snapte wat ze probeerde te zeggen. Maar ik wou het persé met iemand doen. Louis zou nooit Niall horen op de telefoon. Ik snap het probleem niet.

Je hoorde op de radio het liedje 'Let her go'. Het deed me denken aan Louis. Gemma legde haar hand op mijn schouder. "Je denkt nu aan hem, toch?" "Het beschrijft een klein beetje mijn situatie." Ze stond op. "Harry mag ik je telefoon alsjeblieft?" Ik keek haar verbaasd aan maar toch gaf ik me telefoon. Ze typte wat in en daarna gaf ze hem terug. "Hier. En waag het niet om het te veranderen." En ze liep weg naar boven.

***

Van : Harry.

Naar : Nialler. ♡♡

'Hey Nialler, ik ga in me eentje naar Louis toe. X love you.'

***

Nadat ik het berichtje heb gelezen verstijf ik helemaal. "Thanks Gemma. Heel erg bedankt hé." Schreeuw ik naar boven. Ik hoor dat 'Alsjeblieft Harry' naar beneden wordt teruggeroepen. Ik draai met me ogen en kijk weer naar het berichtje.

Niall pov.

Door iemand was ik bijna me telefoon kwijt. Wie belt er nou in de les? Echt een sukkel. Ik loop naar het fietsenhok en pak mijn fiets. Ik steek mijn fietssleutel in het slot. Ik stap op mijn fiets en rijd weg.

"Hey mam, ik ben thuis." Roep ik door het huis. "Hey Niall, ik ben in de woonkamer." Ik gooi mijn tas op de grond en loop naar de woonkamer. "Ging alles goed op school?" Vraagt ze en geeft een kusje op mijn wang. Tuurlijk ging alles goed op school. Ik was tenslotte met Liam. Hij is mijn sunshine. Dus ja, als hij er is is mijn dag weer goed. "Ja, alles ging goed op school." Antwoord ik dromerig. Ik zwaai haar gedag en loop naar mijn kamer.

Ik wil nu wel weten wie mij heeft gebeld. Tien gemiste oproepen : Harreh. Shit, misschien was het wel héél belangrijk. Ik zie dat hij een voicemail heeft ingesproken. Nou ja, eigenlijk meerdere. Stuk of acht. Ik beluister ze stuk voor stuk. Oke, ik moet dus naar hem toe. Bzzzzt bzzzzttt. 'Bericht van Harreh.' Ik open het berichtje.

***

Van : Harreh.

Naar : Nialler ♡♡.

'Hey Nialler, ik ga in me eentje naar Louis toe. X love you.'

***

Oke, eerst moet ik met hem mee, nu dus niet meer. Yeah, right. Heel duidelijk. Dankje voor je duidelijkheid Styles.

Louis pov.

"LOUIS OPSTAAN HET IS ZES UUR IN DE AVOND." Schreeuwt mijn zusje in me oor. "Agh, rot op." Kreun ik. Ze steekt haar tong uit en rent de kamer uit. Mijn moeder komt na een tijdje naar boven en gaat naast me op mijn bed zitten. Ze streelt met haar hand door mijn haar. "Hey Louis, gaat het met je ?" "Het gaat opzich wel, maar het kan altijd beter." Ze staat op en hurkt naast me. "Louis, wees nu eerlijk." Ik knik heftig. Dit kan nooit goed zijn. Heb ik wat slechts gedaan ofzo? Ik heb geen enkel idee wat ik gedaan zou moeten hebben. "Ben je echt ziek? Of is er iets gebeurd op school? Want je bent wat afwezig. Je kan me alles vertellen lieverd, dat weet je toch?" Dat klopt ik kan me moeder alles vertellen. Maar ik zit te twijfelen over dit. "Uhm, je weet toch wel die jongen? Die Harry?" Ik kijk naar boven om recht in haar ogen te kijken. "Ja, die je leuk vind of vond? I don't know." Ik knik. "Ja hij." Ik wrijf nerveus over mij nek. "Wat is er met hem liefje?" "N-Nou, ik zei tegen Niall - dat is een vriend van mij - dat ik Harry leuk vind. Ik vroeg aan hem of het wederzijds is. Alleen hij wou het niet vertellen."

Ik stop even en neem diep adem. "Vorige week vrijdag. T-Toen vroeg ik wat er me hem was en waar hij aan dacht. Hij zei eerst niks, alleen ik vroeg door. Tot op het punt dat hij schreeuwde 'IK DACHT AAN JOU OKE, OMDAT IK JE ZO LEUK VIND' en toen rende hij weg. Ik heb niks meer van hem gehoord. Ik heb hem nog gebeld, alleen hij nam zijn telefoon niet op. En tja, dat was het." Ik laat mijn hoofd naar beneden zakken. "Awh, Louis. Het komt allemaal wel goed." Ze geeft met die woorden een kusje op mijn hoofd. "I-Ik bedoel je rent toch niet weg als je iemand leuk vind? Dan wil je toch de hele tijd bij diegene zijn?" Ik voelde dat mijn moeder haar schouders ophaalde. "Ik heb geen idee Lou. Ik heb echt geen idee. Misschien is er wel wat met hem gebeurd in het verleden. Het kan van alles zijn. Als je mij beloofd dat je morgen naar school gaat." Ik wil helemaal niet naar school, stel je voor ik heb een opdracht met hem. Ja dag ! "I-Ik weet het nog niet mam, ik zit er nog mee. Misschien overmorgen." Met een zwakke glimlach kijk ik haar aan. Ze aait over mijn hoofd. "Is goed lieverd, neem je tijd." Met die woorden loopt ze mijn kamer uit.

-

Anouk :*

My secret crush.Where stories live. Discover now