Hidden Gem: Mysterie/Thriller

270 40 9
                                    

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.


Goedendag!

Het is alweer een hele poos geleden sinds de laatst bekroonde Hidden Gem, maar tijdens het afstruinen van Wattpad is er ons toch nog een onontdekt pareltje opgevallen in het genre Mysterie/Thriller.

Daarom presenteren wij jullie nu 'Als de Dood', geschreven door zwadderaar! Het boek viel ons op de door de geraffineerde schrijfstijl en het intrigerende concept. Het is misschien een ietwat atypische thriller, maar dat maakt het des te interessanter.

Wij waren benieuwd naar de schrijfster van het boek en hebben haar daarom enkele vraagjes voorgeschoteld, zodat ook jullie haar beter leren kennen. Lees en geniet!

Je noemt jezelf zwadderaar op Wattpad, naar Zwadderich, één van de vier afdelingen op Zweinstein

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Je noemt jezelf zwadderaar op Wattpad, naar Zwadderich, één van de vier afdelingen op Zweinstein. (Voor de niet-Harry Potter fans: dat is de afdeling die bekendstaat om haar sluwheid en ambitie) Kunnen we daaruit concluderen dat jij jezelf zou beschrijven volgens die eigenschappen?

Misschien niet op het eerste gezicht, maar Zwadderich heeft er geen problemen mee om toe te geven dat ze niet perfect zijn, en dat bewonder ik heel erg.

Wanneer en waarom ben je begonnen met schrijven?

Ik schrijf al vanaf het moment dat ik het kan. Ik was heel erg verlegen en introvert toen ik klein was, en zat vol met fantasie. Schrijven was voor mij een manier om de wereld die ik om me heen zag echt te maken.

Je schrijft Mysterie/Thriller. Is dit ook je favoriete genre?

Om te schrijven wel. Als het dan weer gaat om lezen, kan je me zowat alles voorschotelen.

Aangezien alles een begin moet hebben: hoe is het idee van Als de Dood ontstaan?

Ik wilde mezelf een uitdaging geven door een verhaal te schrijven vanuit het oogpunt van de slechterik. Een soort nieuwe visie op de wereld die de meeste mensen niet hebben. Eerst zou het verhaal zich afspelen in een oud asylum, maar ik wilde mezelf een grotere uitdaging geven dan dat.

Er zit een morbide kantje aan je boek. Is het moeilijk om je in het personage te verplaatsen of gaat dat eigenlijk vanzelf?

Wanneer ik de menselijke kant van Evelynn beschrijf, gaat het zo goed als vanzelf. Maar op andere momenten heb ik er wel eens moeite mee om me in haar te verplaatsen. Ze is erg gecompliceerd en ik ben nog altijd bezig om een goede balans te vinden zodat ze niet té onmenselijk wordt.

De dood speelt een belangrijke rol in het verhaal. Hoe kijk jij zelf aan tegen de dood?

Ik geloof niet in een Hemel of hel, of iets wat daarop lijkt. Eigenlijk denk ik meer dat de dood gewoon een nieuw avontuur is. Het heeft geen zin om er negatief tegenaan te kijken zolang je toch niet weet wat erna gaat gebeuren.

Heb je een idee waarom je boek nog zo onbekend is Wattpad?

Ik denk dat de standaard dingen hierbij zeker wel een rol spelen, zoals schrijfvaardigheid, verhaalopbouw, enz. Daarnaast is het geen 'feel good' boek dat je leest om vrolijk van te worden. Misschien schrikt het onderwerp mensen af omdat het te morbide is, dat zou heel goed kunnen. Ik hoop alleen dat na verloop van tijd lezers wel inzien dat er ook een 'lichte' kant aan het verhaal zit.

Waaraan kan jij je behoorlijk ergeren? Dat mag zowel op als buiten Wattpad zijn.

Ochtendmensen op de maandagochtend. Ik respecteer het feit dat je zo ontzettend wakker en vrolijk bent om 8 uur 's ochtends, maar doe dat ergens anders. Op de maan, bijvoorbeeld.

Een overwinning in de Hidden Gem Award heb je inmiddels op zak. Wat zou je verder nog graag bereiken in je leven?

Pfoe, das een goeie. Ik wil heel graag een boek uitgeven en naar Amerika emigreren. Daarnaast lijkt het me geweldig om een scenario voor een game te schrijven, maar dat is iets voor op lange termijn.

Heb je nog iets diep, filosofisch, sensationeels of hartverwarmends te zeggen om af te sluiten?

Al kan iemand je nog zo bekritiseren; blijf altijd staan voor de dingen waar je in gelooft. Je bent het mooiste als je 100% jezelf bent en als iemand dat niet kan waarderen, dan komt er vanzelf wel iemand anders die dat wel doet.

Dat is inderdaad een mooie om af te sluiten! Bedankt voor het interview en gefeliciteerd met je Hidden Gem!

Wattned 2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu